Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgangsrapportage ruimte voor bedrijven in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 07-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

7-3-2002
Voortgangsrapportage ruimte voor bedrijven
Sterke terugval uitgifte bedrijventerreinen in 2001

Na een aantal jaren, waarin Tilburg tussen de 25 en 35 hectare bedrijventerrein uitgaf, is de uitgifte in 2001 sterk teruggevallen. In het afgelopen jaar werd slechts vier hectare bedrijventerrein verkocht. Onder invloed van de economische teruggang liep de belangstelling voor grote kavels sterk terug. Daarnaast was er in 2001 een tekort aan kleine kavels in Tilburg.

De gemeente verwacht dat de terugval tijdelijk is en dat de markt voor bedrijventerreinen zich in 2002 zal herstellen. Er staan bij Indutil nog altijd veel bedrijven ingeschreven die op zoek zijn naar grond en in het afgelopen jaar hebben zich 32 nieuwe bedrijven ingeschreven met een totale ruimtevraag van 32 hectare.

De gemeente werkt hard aan het bouwrijp maken van gronden. Op dit moment is grond beschikbaar op de terreinen Vossenberg-West en Katsbogten-Zuid. In de loop van 2002 zullen de eerste kavels in Loven-Noord beschikbaar komen. In 2003 zal ook de locatie Surfplas langs de A58 op de markt komen.

Voor de langere termijn verwacht de gemeente dat de behoefte aan ruimte van karakter zal veranderen. Een grotere behoefte bij het bedrijfsleven aan kwalitatief hoogwaardige locaties en meer nadruk op intensivering van het ruimtegebruik zal leiden tot nieuwe terreinconcepten. Het werklandschap A58 bij Gilze -waarvoor nu een structuurplan wordt ontwikkeld- is een voorbeeld van een nieuwe generatie bedrijventerreinen. Daarnaast kan door het herontwikkelen van bestaande bedrijventerreinen nieuwe capaciteit beschikbaar komen. De gevolgen van deze ontwikkelingen voor de behoefte aan nieuwe terreinen is aan de orde bij de voorbereiding van het uitwerkingsplan voor de stedelijke regio Breda Tilburg, dat de provincie met de regiogemeenten zal opstellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie