Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-03-2002 3e Persbericht 8 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van bezorgen overlast aangehouden In het politiebureau aan de Mathildelaan is vrijdag rond 14.00 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte gedroeg zich storend voor andere bezoekers. Een aantal malen werd de man verzocht om het gebouw te verlaten. Dit negeerde de verdachte waarop hij werd aangehouden. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Motorrijder en passagiere gewond
Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is vrijdag rond 18.00 uur een 30-jarige motorrijder uit Eindhoven ten val gekomen na een aanrijding met de auto van een 34-jarige vrouw uit Breugel. De vrouw wisselde op de Veldmaarschalk Montgomerylaan van de rechterrijbaan naar de linkerrijbaan. Hierbij zag ze de motorrijder, die op de linkerrijbaan reed, niet aankomen. Beiden kwamen met elkaar in botsing waardoor de motorrijder ten val kwam. De motorrijder en zijn 16-jarige passagiere uit Geldrop zijn overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Eindhoven: Verdachte met drugs aangehouden
Op de Natalweg is vrijdag rond 12.30 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de verdachte werden drie cachetjes met vermoedelijk heroïne aangetroffen. In de auto van de verdachte lagen diverse gereedschappen. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek bleek verder dat de auto niet verzekerd is en dat de APK is verlopen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Autogordelcontroles
Op de Stationsweg is vrijdag tussen 14.30 en 16.00 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 100 voertuigen gecontroleerd. 26 personen kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

Ook op de Fransebaan werd vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Hier werden 120 voertuigen gecontroleerd. 27 personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Ook werd een bromfietser tijdens de controle staande gehouden en gecontroleerd. Deze kon geen bromfietscertificaat overhandigen en kreeg een bekeuring.

Eindhoven: Koffertje en autosleutels uit kluis weggenomen Uit een kluis aan de Stationshal Zuid is donderdag tussen 17.45 en 18.50 uur een koffertje en een sleutelbos weggenomen van een 38-jarige Eindhovense. De vrouw had haar spullen in een kluis gezet en dacht dat ze het deurtje dicht had gedaan omdat ze een klik hoorde. Achteraf bleek dat de kluis helemaal niet dicht zat. Ze was vergeten om vooraf geld in het slot van de kluis te stoppen. De koffer van de vrouw en de sleutelbos zijn inmiddels teruggevonden. Twee autosleutels waren echter van de sleutelbos gehaald en worden nog vermist.

Helmond: Autogordelcontrole
Op de Rivierensingel zijn vrijdag tussen 15.40 en 16.30 uur 50 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de gordel. In totaal zijn tien personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel en één bekeuring werd uitgedeeld voor het ontbreken van de kentekenplaten op een aanhangwagen.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Op de Kanaaldijk Zuid West is vrijdagavond rond 20.15 uur een 33-jarige bromfietser uit Helmond betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. De bromfietser kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Motorrijder zwaar gewond
Op de West Om is vrijdagmiddag een 27-jarige motorrijder uit Bakel zwaar gewond geraakt bij een botsing met de personenauto van een 56-jarige man eveneens uit Bakel. De vermoedelijke toedracht van het ongeluk is als volgt: de automobilist en de motorrijder reden beiden over de West Om in de richting van de Broekweg. De automobilist verminderde vaart om links af de Broekweg in te rijden. De motorrijder merkte te laat dat de automobilist afremde en is achterop de auto gebotst. De motorrijder is zwaargewond, hij liep diverse fracturen op, overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Son: Onder invloed
Op de 5000 is vrijdagavond rond 18.35 uur een 26-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,80 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190,--. Rond 19.00 uur werd een tweede automobilist, een 37-jarige Eindhovenaar, op deze straat betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,55 weer. Ook hij kreeg een boete van 190,-- en een rijverbod van een uur.

Veldhoven: Tas van fietster weggenomen
Op de Hagendorenseweg is vrijdag rond 12.45 uur een 52-jarige vrouw uit Veldhoven van haar tas beroofd. De vrouw fietste over de Hagendoornseweg toen plotseling rechts naast haar over het trottoir een bromfiets kwam rijden. De bromfietser trok aan haar tas waardoor de vrouw op de grond viel. De dief is er vervolgens met haar tas met daarin een paar honderd Euro, een horloge, een paar pasjes, een agenda, een portefeuille en tien staatsloten van door gegaan. Het gaat om een man met een donker getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar met zwarte dreadlocks. Hij droeg donkere kleding en reed op een grijze bromfiets. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de afdeling Veldhoven via 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie