Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-03-2002
Persberichten vrijdag 8 maart

Serie autokraken Hoogeveen

Hoogeveen - Aan de Kleine Beer en de Regulus in Hoogeveen zijn donderdagmiddag 5 autos opengebroken. Uit een auto aan de Kleine Beer is een radio cd speler gestolen. Maar liefst vier bewoners van de Regulus kwamen aan het politiebureau om aangifte te doen. In drie gevallen bleef het bij schade aan de portiersloten. Eén bewoner moet de voorruit vervangen.

LEKKE BANDEN

Assen Een 54 jarige automobiliste uit Winschoten liep donderdagmorgen op de N33 bij Assen twee lekke achterbanden op. De vrouw verklaarde dat ze plotseling werd geconfronteerd met een hoeveelheid glas op het wegdek. Onderzoek wees uit dat het ging om een thermopaneruit die vermoedelijk van een aanhangwagen is gevallen. De politie beschikt over wat vage aanwijzingen dat het daarbij zou gaan om een groene Mercedes personenauto met een aanhangwagen. Personeel van Rijkswaterstaat heeft de weg weer glasvrij gemaakt.

GEEN RIJBEWIJS

BEILEN - De politie heeft donderdagavond bij een controle op de A28 bij Beilen na overleg met justitie, de auto in beslag genomen van een 35 jarige automobilist uit Ruinen. De man had geen rijbewijs en uit onderzoek bleek dat het niet de eerste keer was.

GEEN RIJBEWIJS MEER

VEENOORD - De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 42 jarige automobilist uit Erica. "s mans snelheid werd bij een wegopbreking aan de Van Goghstraat in Veenoord geklokt op 70 kilometer per uur, terwijl maximaal 30 kilometer was toegestaan. Even verderop, waar hij tachtig mocht, reed de man met een snelheid van 135 kilometer per uur.

PUCH TERUG

ASSEN - De politie heeft donderdagavond aan de Overcingellaan in Assen een Puch brommer aangetroffen die na onderzoek in februari 2000 bleek te zijn gestolen in Maastricht. De eigenaar is geïnformeerd.

BREEDBEELD TV WEG

ZUIDWOLDE - Bij een inbraak in een woning aan de Reuvenkamp in Zuidwolde is donderdagnacht een breedbeeld tv gestolen. Men is de woning binnen gekomen via een bovenlicht van een venster aan de achterkant van de woning.

BARBIE POP

ASSSEN - Personeel van een speelgoedzaak aan het Mercuriusplein in Assen heeft donderdagmiddag een 28 jarige inwoonster van Geeuwenbrug aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw werd betrapt toen ze met een niet betaalde Barbie de winkel uitliep. De vrouw ontkende de diefstal. Ze had verder een tas vol nieuwe kleding bij zich waarvan ze geen aankoopbonnen kon tonen. De herkomst van die kleding wordt onderzocht. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

LABELLO STICK

EMMEN - De politie heeft donderdagmiddag een 22 jarige man uit Emmen aangehouden wegens de diefstal van een labello stick bij een supermarkt aan de Weerdingestraat in Emmen. Omdat het niet de eerste keer was kwam de man niet in aanmerking voor snelrecht maar wordt deze zaak bij de nog openstaande zaken gevoegd.

SIGARETTEN

ASSEN - Omdat het de eerste keer was dat ze werd betrapt op winkeldiefstal kwam een 21 jarige inwoonster van Assen er van af met een boete van 105,-. De vrouw had een pakje sigaretten gestolen bij een supermarkt aan de Kleuvenstee in Assen.

MISHANDELD

MEPPEL - Een19 jarige inwoner van IJhorst heeft bij de politie van Meppel aangifte gedaan van mishandeling . De man fietste donderdagavond tegen kwart voor elf met zijn vriendin op het Zuideinde in Meppel. Hij zou bij de apotheek zonder aanleiding zijn geschopt en geslagen door een drietal onbekende mannen. Toen er een automobilist stopte keerde het geweld zich tegen die man en kon de IJhorster zich met zijn vriendin uit de voeten maken. De politie komt graag in contact met die automobilist. Ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Meer dan 100 bekeuringen bij gordelcontrole.
Klik op sneu geld

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie