Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Training docent Instructie Verantwoord Alcoholgebruik

Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie

NIGZ geeft op 8 maart 2002 weer een cursus 'Docent Instructie Verantwoord Alcoholgebruik'

Uitnodiging voor deelname training docent Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) op vrijdag 8 maart 2002 te Woerden

Het NIGZ (project Alcohol Voorlichting en Preventie) geeft voor belangstellenden een eendaagse training voor IVA-docenten op vrijdag 8 maart 2002 van 10.00 tot 16.00 uur bij het NIGZ te Woerden.

De IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) is een instructieprogramma voor barvrijwilligers van paracommercikle verenigingen die alcohol schenken. Deze instructie is een onderdeel van de nieuwe Drank- en Horecawet die op 1 november 2000 in werking is getreden. De training op 8 maart is bedoeld voor diegenen die de IVA willen geven aan barvrijwilligers.

Volgens de nieuwe Drank- en Horecawet moet tijdens de openingstijden van de bar van een sportkantine, een club- en buurthuis of een studentenvereniging altijd een leiding-gevende (die beschikt over de Verklaring Sociale Hygikne) of een gekwalificeerde barvrijwilliger aanwezig zijn. Indien een vereniging regelmatig een beroep doet op de inzet van zijn barvrijwilligers is het dan ook raadzaam van hen de IVA te laten volgen. Vrijwilligers die de IVA hebben gevolgd krijgen een IVA-certificaat en staan bij de vereniging geregistreerd als gekwalificeerd barvrijwilliger.

Voor het kunnen presenteren van de IVA voor barvrijwilligers worden door het NIGZ en het NOC*NSF thans docenten getraind. Dit zijn o.a. cursusleiders van de regionale sportraden en voorlichters van de regionale instellingen voor verslavingszorg.

De training staat ook open voor andere ervaren cursusleiders of voorlichters die voor hun eigen vereniging of hun eigen werkterrein de IVA willen gaan presenteren. Het programma zal zoveel mogelijk worden afgestemd op cursusleiders en voorlichters die de IVA willen presenteren aan vrijwilligers uit het club- en buurthuiswerk. Ook ervaren cursusleiders en voorlichters uit andere sectoren zijn echter van harte welkom.

Indien u aan deze training wilt deelnemen kunt zich opgeven door het aanmeldingsformulier in te vullen en te versturen. De kosten zijn 115 per deelnemer . Na afloop krijgen de deelnemers een IVA-cursushandleiding met overheadsheets, een instructiefilm, enkele brochures en een IVA-certificaat voor docenten.

>>> Aanmeldingsformulier IVA-training
>>> meer info over de iva
Zie het origineel http://www.alcoholvoorlichting.nl/page.cfm?news=9 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie