Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 8-03-2002
Politieberichten van 7/3 (13.00 uur) t/m 8/3 (07.00 uur)

Drachten: diefstal laptop
Donderdag tussen 11.40 uur en 12.05 uur is een laptop ontvreemd vanuit een kantoor van een verpleegcentrum aan de Burgemeester Wuiteweg. Een 38-jarige medewerkers deed hiervan aangifte. Waarde laptop niet bekend.

Leeuwarden: vernieling en aanhouding verdachte
Donderdag omstreeks 14.44 uur vond een vernieling plaats aan een woning aan de 2e Vegelindwarsstraat. Stadswachten zagen aldaar dat een manspersoon over een muur klom en vertouwden dit niet. De woningbouwvereniging had een week geleden de woning afgedicht met houten platen en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden van dat pand moest toen zijn goederen eruit halen.. Dit had hij niet gedaan en kwam dus nu zijn spullen halen. Hij is aangehouden voor vernieling en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drachten: winkeldiefstal
Dfonderdag omstreeks 14.15 uur vond een winkeldiefstal plaats in een huishoudelijke artikelen winkel aan de Houtlaan. Een meisje van 12 jaar werd door een 35-jarige medewerkster van de winkel aangehouden voor winkeldiefstal. Haar ouders zijn in kennis gesteld en het meisje komt in aanmerking voor Halt.

Sneek: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 15.20 uur von een aanrijding plaats op de Lorentzstraat. Een 75-jarige automobilist uit Sneek reed over genoemde straat en wilde t.h.v. de Mazdagaraze linksaf slaan. Uit tegengestelde richting kwam een 46-jarige automobiliste. De 75-jarige sloeg plotseling linksaf en heeft de auto van de 46-jarige niet gezien. De 75-jarige klaagde over pijn in de borst en is per ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis voor observatie.

Franeker: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 16.00 uur vond een winkeldiefstal plaats in een winkel aan de Voorstraat. Een 15-jarige en een 14-jarige meisje zijn door een 43-jarige medewerker van de zaak aangehouden voor diefstal van 1 cosmeticaflesje en een panty. Gezien de leeftijd komen beiden in aanmerking voor Halt.

Leeuwarden: bedreiging en vernieling
Donderdag omstreeks 15.57 uur kwam in een snackbar aan de Leeuwerikstraat een vrouwspersoon binnen en even later gevolgd door een manspersoon. Beiden bleken elkaar te kennen. In de snackbar bedreigde de man de vrouw en de eigenaar van de snackbar, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, kwam ertussen. De 28-jarige inwoner van Leeuwarden die de vrouw bedreigde sloeg door en vernielde de glasplaat van de vitrine en op dat moment bedreigde hij ook de eigenaar, die een vetpan voor zich hield om zo de verdachte op afstand te houden. Hierna vertrok de verdachte en vernielde nog de ruit van de voordeur. Verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 17.30 uur vond een winkeldiefstal plaats in een groetenwinkel aan het Zuidvliet. Een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden rekende bij de kassa enige goederen af en wilde de zaak verlaten. Aanwezige klanten vertelden dat de vrouw nog goederen in haar tas had, die zij nog niet had afgerekend. Toen zij de winkel wilde verlaten werd zij tegengehouden door de klanten en werd door een 16-jarige medewerkster van de winkel aangehouden. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drachten: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 20.12 uur werd een 24-jarige automobilist gecontroleerd op de Noorderdwarsvaart. Bij het afslaan van de Noorderdwarsvaart naar de Knobben sneed de bestuurder de surveillanceauto. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 660 ug/l. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Joure: brandje
Donderdag omstreeks 109.30 uur vond een brandje plaats achter een bedrijfspand aan de Produksjewei. Een 34-jarige inwoner van Haskerhorne meldde dit. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond het showhokje in lichte laaie en brandde geheel af. Oorzaak niet bekend. Melder werkt bij dit bedrijf

Leeuwarden: poging overval en aanhouding dader
Donderdag omstreeks 20.30 uur vond een poging tot overval plaats in een stationskiosk aan het Stationsplein. Een 37-jarie medewerkster uit Deinum stond achter de kassa. Op een gegeven moment staat voor haar een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden. Hij wilde eerst geld wisselen en vervolgens wilde hij de kassa. Hij frommelde toen aan zijn jas en de medewerkster werd kwaad en riep eruit. Hierop verliet de verdachte de kiosk en een in de buurt zijnde politieman achtervolgde de verdachte. Aan de hand van het signalement zagen burgerposten genoemde verdachte. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie