Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Man in buik geschoten

AMERSFOORT- Op woensdagavond vond er een schietpartij plaats waarbij een 28-jarige man uit Amersfoort gewond raakte. Drie mannen en een vrouw werden kort na de schietpartij aangehouden als verdachten.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat de 28-jarige man was beschoten op het Leonorehof. Toen de politie ter plaatse kwam kreeg ze te horen dat het slachtoffer door familie al naar het ziekenhuis was vervoerd. Er werd een onderzoek ingesteld en naar aanleiding hiervan werden de mannen en de vrouw van 20, 28, 34, 37 uit Amersfoort, Amsterdam en Den Haag aangehouden in een nabijgelegen woning. De man raakte gewond door een schotwond in zijn buik en werd onder behandeling genomen in het ziekenhuis.

De reden van de schietpartij is bij de politie nog niet bekend. Het vermoeden bestaat er tussen de mannen ruzie is ontstaan welke is geëscaleerd. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw gewond bij aanrijding

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag ontstond een aanrijding waarbij een 67-jarige gewond raakte.

Omstreeks 15.00 uur reed een 67-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Utrechtseweg. Een 36-jarige automobilist uit Ermelo reed over de Stichtse Rotonde en gaf hier de vrouw uit Amersfoort geen voorrang.

Een aanrijding volgde en de Amersfoortse raakte gewond aan haar borst en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Beide autos raakte door de aanrijding gewond.

Drie personen gewond

AMERSFOORT- Op donderdagavond ontstond er een aanrijding waarbij 3 personen gewond raakten.

Omstreeks 23.15 uur reed een 20-jarige automobilist uit Barneveld over de Rondweg Oost. Een 32-jarige automobilist uit Amersfoort reed uit de tegenovergestelde richting over de Rondweg Oost en sloeg ter hoogte van de kruising met de Laan van Emiclaer af.

De 20-jarige raakte de 32-jarige automobilist vervolgens in de flank. De 20-jarige automobilist en zijn 19-jarige passagier raakten bekneld de auto en moesten worden bevrijd door de brandweer. Beide werden met o.a hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 32-jarige man raakte eveneens bekneld in zijn voertuig en werd bevrijd door de brandweer. Hij werd vervoerd met verschillende kneuzingen naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding werd het ambulancepersoneel bijgestaan door collegas die waren ingevlogen per traumahelikopter.

De weg is gedurende twee uur gedeeltelijk afgesloten geweest voor technisch onderzoek. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van deze aanrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie