Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarresultaten S.A. SIPEF N.V

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

S.A. SIPEF N.V.

PERSBERICHT EMBARGO 7 MAART - 17.15 h.

RESULTATEN VAN HET BOEKJAAR 2001

Laagste verkoopprijs voor palmolie sinds 16 jaar en voor rubber sinds 30 jaar. Desondanks blijven bedrijfsresultaten en geconsolideerd resultaat, aandeel van de Groep, positief. Netto resultaat gunstig beïnvloed door éénmalige resultaten. Stijging in palmolieprijzen en productie zullen boekjaar 2002 gunstig beïnvloeden.

GROEPSPRODUCTIES

Zie het origineel http://www.beurs.be/pc/nlc00....Id=50&language=NL .

Wij verhoogden onze productiviteit doch door de historisch lage prijzen van al onze belangrijke producten daalden de bedrijfsresultaten, die desondanks toch positief bleven. Gezien de aanhoudende verliezen hebben we onze activiteiten bij Incasuca in Venezuela en bij Bonal in Brazilië stopgezet. Het is de bedoeling om deze twee maatschappijen van de hand te doen.

De financiële resultaten weerspiegelen de interesten op de vereiste leningen om de uitbreiding van onze palmolieactiviteiten in Papoea-Nieuw-Guinea te financieren tijdens deze periode met lage prijzen. Deze leningen worden uitgedrukt in Euro of US dollars en resulteerden in niet-gerealiseerde koersverliezen door de verzwakking van de plaatselijke munt. Over het algemeen is een zwakke plaatselijke munt gunstig voor onze activiteiten, daar de verkoopprijzen worden genoteerd in US dollars.

De uitzonderlijke resultaten omvatten de opbrengst van de verkoop van een vastgoed in Brussel en de overdracht van het grootste deel van onze activa in Kivu-Congo. Een bijkomend uitzonderlijk resultaat werd geboekt door de verkoop van een gedeelte van de deelneming van SIPEF N.V.in PT Agro Muko aan haar dochteronderneming PT Tolan Tiga.

INVESTERINGEN

In de loop van het jaar heeft de Sipef Groep Euro 14.0 miljoen geïnvesteerd, vergelijkbaar met vorig jaar. Behalve de gebruikelijke vervangingsinvesteringen, heeft de Groep de tweede oliefabriek in PT Agro Muko afgewerkt en haar uitbreiding in Hargy Oil Palms voortgezet; de tweede palmoliefabriek zal operationeel zijn tegen midden 2002. In Vietnam hebben we een derde fabriek aangekocht evenals drie plantages die daar omheen gelegen zijn.

GECONSOLIDEERDE BALANS
Zie het origineel .

De consolidatiekring bleef onveranderd en sluit de Braziliaanse en Venezolaanse activiteiten uit, maar hun resultaten werden opgenomen in de holdingmaatschappij. Hierdoor zijn de geconsolideerde resultaten en de balansen vergelijkbaar op elk niveau.

De Bedrijfsrevisoren Deloitte & Touche hebben bevestigd dat de in het bericht opgenomen boekhoudkundige informatie geen aanleiding geeft tot enig voorbehoud. De informatie stemt overeen met de door de Raad van Bestuur vastgestelde jaarrekening.

VOORUITZICHTEN

De huidige palmolieprijzen liggen gevoelig hoger dan de gemiddelde verkoopprijs van verleden jaar en de rubberprijzen zijn lichtjes gestegen. Dankzij de recente uitbreidingen, zal de productie van palmolie stijgen. De theeprijzen zijn wat gedaald.

Wij verwachten dat de courante resultaten zullen stijgen in de loop van dit boekjaar.

Onze strategie bestaat erin om ons te concentreren op onze basisactiviteiten en onze schulden te verminderen.

DIVIDENDEN

Rekening houdend met de jaarresultaten, het lopende uitbreidingsprogramma en het schuldenniveau, achten de leden van de Raad van Bestuur het aangewezen om geen dividend uit te keren over het boekjaar 2001.


7 maart 2002


S.A. SIPEF N.V. is een Belgische agro-industriële vennootschap die genoteerd is op de Brusselse Euronext. De vennootschap bezit voornamelijk meerderheidsparticipaties in tropische plantagebedrijven die zij beheert en uitbaat. De groep is geografisch gediversifieerd en produceert een aantal basisgrondstoffen, voornamelijk palmolie. De investeringen gebeuren meestal op lang termijn in recent geïndustrialiseerde landen.

AGENDA 2002


12 juni Gewone Algemene Vergadering5 september Persbericht halfjaarlijkse resultaten

Alle persberichten en financiële informatie zijn beschikbaar op onze website WWW. SIPEF.COM

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

M.A. St. Clair-George, Afgevaardigd Bestuurder

F. Van Hoydonck, Chief Financial Officer

Tel : 0032/3.641.97.00

Fax : 0032/3.646.57.05

E-mail to (finance@sipef.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie