Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouders nemen brug en schandpaal Kantens in gebruik

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Eemsmond
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eemsmond


Persberichten

Wethouders nemen brug en schandpaal Kantens in gebruik

woensdag 6 maart 2002

Aanstaande vrijdag om 15.00 uur wordt de nieuwe brug over het Boterdiep in Kantens in gebruik genomen. Wethouder Anne Tiekstra voert de officiële openingshandeling uit. Bij de brug is op verzoek van de inwoners van Kantens een schandpaal geplaatst. Na de opening van de brug wordt deze schandpaal in gebruik genomen. Wethouder Piet de Boer is vrijdagmiddag het eerste slachtoffer in de schandpaal.

Nieuwe brug
De brug over het Boterdiep in Kantens had een dusdanig slechte fundering dat hij helemaal is afgebroken. Met modern materiaal is de brug vervolgens volledig en in oude stijl herbouwd. De werkzaamheden hebben ongeveer een half jaar in beslag genomen. De brug is iets breder geworden en kan nu meer gewicht dragen.

Schandpaal
Een aantal jaren geleden heeft de Vereniging Dorpsbelangen Kantens een stimuleringsprijs van de Vereniging Kleine Dorpen Groningen gewonnen. Vervolgens is er een enquête gehouden onder de inwoners van het dorp over besteding van het gewonnen geld. Hieruit kwam naar voren dat de inwoners graag weer een schandpaal in het dorp wilden. Vroeger stond bij het Boterdiep in Kantens ook een schandpaal. Eind 2000 heeft de dorpsbelangenvereniging het verzoek aan de gemeente Eemsmond gedaan om een terrein beschikbaar te stellen voor het plaatsen van een schandpaal. In overleg is besloten om de schandpaal bij de brug te plaatsen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie