Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie stelt € 317.646 beschikbaar voor Brede school

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zuid-Holland

provincie stelt ¤ 317.646 beschikbaar

07-03-2002

Brede school breekt door
provincie stelt ¤ 317.646 beschikbaar

Om de ontwikkeling van de Brede School in Zuid-Holland te stimuleren stelt het provinciebestuur van Zuid-Holland voor 2002 een bedrag van ¤ 317.646,= (f 700.000,=) beschikbaar. Het geld wordt besteed om kinderen ook na schooltijd een goede 'dagindeling' te bieden, mogelijke achterstanden weg te nemen en sociale vaardigheden te leren. In Zuid-Holland krijgen negen gemeenten geld om 'Brede School-projecten' verder vorm te geven.

In totaal zijn negen gemeenten betrokken bij de pilotprojecten. Voor zes gemeenten hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten een subsidie toe te kennen voor 2002. Het gaat om:
· Barendrecht (Carnisselande): ¤ 13.159,=
· Gouda (Korte Akkeren, Goverwelle en Gouda Oost): ¤ 27.680,= · Oegstgeest (Poelgeest): ¤ 27.680,=
· Gorinchem (Haarwijk en Schutterswijk): ¤ 13.159,= · Pijnacker (Pijnacker Noord): ¤ 40.295,=
· Zwijndrecht (Kort Ambacht): ¤ 36.302,=
De projectaanvragen van Zoetermeer, Vlaardingen en Waddinxveen moeten nog worden beoordeeld door de provincie. Dit vindt in april plaats.

De subsidie wordt o.a. gebruikt voor inhoudelijke advisering en coördinatietaken door één van de vier betrokken provinciale steunfuncties aan de gemeenten. De gemeente geeft aan welke steunfunctie of combinatie van steunfuncties men wil inzetten. De betrokken steunfuncties zijn:
· Centrum Integratiebevordering (CIB);
· PJ Partners;
· Stichting voor Opvoedingsondersteuning (S&O); · Zuid-Hollandse Ondersteuningsorganisatie Kinderopvang (ZOK). Voor het adviestraject is het Adviesbureau Lokaal Sociaal Beleid ingeschakeld. Gemeenten gebruiken het adviestraject om duidelijkheid te krijgen over nut en noodzaak van de Brede School in hun gemeente, de wijze van opzet en de partijen die daarbij betrokken kunnen/willen worden. Voor 2002 maken de gemeenten Bergschenhoek, Brielle en Leiderdorp gebruik van het adviestraject.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dustin Schouten van de afdeling communicatie, telefoon 070 441 75 31.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie