Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadsverkiezingen groot succes voor Platform Vianen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VIANEN ACTUEEL

Inhoud

1. Raadsverkiezingen groot succes voor Platform Vianen
2. Agenda 2010 provincie Utrecht

3. Vernieuwde raadzaal in gebruik

4. Fietsvoetveer in aanbouw

Veel kiezers kwamen in de laatste uren nog naar het stembureau (hier stemdistrict 1, Stadhuis Vianen)

Raadsverkiezingen groot succes voor Platform Vianen

De op 6 maart 2002 gehouden verkiezingen hebben een toch wel verrassende winst opgeleverd voor Platform Vianen. Iedereen was ervan overtuigd dat het Platform zetels zou halen maar dat het er vijf zouden worden was niet voorzien.
De winst werd gehaald uit het verlies van Lokaal Alert (fusie tussen GBV en IBV) -2, PvdA -1, VVD -1 en SGP -1.

De belangstelling tijdens de presentatie van de uitslagen in de hal van het Stadhuis was groot. Er was ook een ruime vertegenwoordiging van de media. Zo had Kanaal 9 regelmatig een directe uitzending via de televisie, zorgden Radio M en Stadradio Vianen voor een veslag via de ether en was de plaatselijke en regionale pers ook duidelijk aanwezig. Alle partijkopstukken werden regelmatig geconsulteerd gedurende de presentatie van de uitslagen van de verschillende stembureaus. De einduitslag liet uiteindelijk overigens nog vrij lang op zich wachten doordat er wat kleine problemen waren met het uitdraaien van de processen-verbaal via de geautomatiseerde stemmachines.

Voor het volledige overzicht van de uitslag kunt u hier doorklikken naar Uitslag raadsverkiezingen 2002.

terug naar de inhoud

Agenda 2010 provincie Utrecht

Het provinciaal bestuur wil duidelijker als een verbindende en presterende organisatie naar buiten treden. Om dit gestalte te geven heeft men in overleg met vertegenwoordigers van gemeenten, organisaties en instellingen een aantal sleutelprojecten naar voren geschoven waarvan er inmiddels acht zijn uit gekozen om ter hand te worden genomen. Het is de bedoeling dat provinciale staten op 8 april aanstaande een beslissing nemen over 10 projecten die op de agenda 2010 komen te staan.

De individuele burgers worden gevraagd hun mening te geven door een voorkeur uit te spreken. Om dit te kunnen doen surft men naar www.agenda2010.nl om daar een top-3 score op te geven. Tevens vindt men er meer informatie over het hele plan.
Voor belangstellenden is een folder beschikbaar bij de provincie maar ook in het Stadhuis te Vianen, bureau voorlichting, telefoon 0347 369360. E-mail (voorl@vianen.gemnet.nl)

terug naar de inhoud

www.agenda2010.nl

Vernieuwde raadzaal in gebruik genomen

Vooraf aan de officiële ingebruikname tevreden gezichten bij het vernieuwde uiterlijk

Tijdens de laatste 'normale' raadsvergadering van de zittingsperiode 1998-2002 is op 28 februari 2002 de vernieuwde raadzaal in gebruik genomen.
Het verlangen naar een meer praktische en eigentijdse indeling van de historische raadzaal stamt al weer van enkele jaren terug. Als uitgangspunten werden naar voren geschoven, betere zitmogelijkheden, beter geluid, meer licht, meer gebruiksmogelijkheden en een praktischer indeling.

Bij de uitvoering van al deze wensen is als eerste het meubilair en de verlichting aangepakt.
Gekozen is voor leverancier Ahrend. Dit bedrijf heeft in overleg met het bestuur en de stafdienst BMO een ontwerp voorgelegd dat uiteindelijk heeft geleid tot de huidige inrichting. De meeste aandacht gaat hierbij uit naar het ovale vloerkleed met daarop een moderne, eveneens ovale raadstafel. De tafel is uitgevoerd in een lichte houtkleur terwijl het kleed is uitgevoerd in blauw en goudgeel. Blikvanger hierbij het grote, ingeweven gemeentewapen.

Handdoeken weg, ring vrij ....

Burgemeester mevrouw Koreman gaf een korte uitleg bij de op de tafel liggende handdoeken. Deze dekten het nieuwe tafelblad grotendeels af: symbolisch maar ook praktisch. Het gezamenlijk door de raadsleden verwijderen van de handdoeken betekende de ingebruikname terwijl tevens aandacht werd gevraagd voor het ontzien van het glanzende nieuwe oppervlak.
Met de raadsverkiezingen aanstaande nodigde burgemeester Koreman de zittende raadsleden aan de handdoek niet in de ring te werpen.

Gedurende de vergadering werd het geluid tot tevredenheid van de aanwezigen wat helderder bijgesteld waardoor alle spreeksters en sprekers tot in alle hoeken van de zaal luid en duidelijk hoorbaar waren.
Na afloop van de niet te lang durende vergadering toonde men zich unaniem ingenomen met de nieuwe uitmonstering. Ook de verlichting werd als bijzonder prettig ervaren.

In een volgend stadium zal de raadzaal verder geschikt gemaakt worden voor een multi-functioneel gebruik.

terug naar de inhoud

Het casco van het fietsvoetveer op de werf in Schiedam

Stichting Vrevia krijgt tastbare vormen

Het is al weer enige tijd stil rond het fietsvoetveer dat Vianen (Buitenstad) met Nieuwegein (Veerweg) moet gaan verbinden. In alle stilte wordt gewerkt aan de uitvoering van het project. Toch beginnen bepaalde zaken nu vaste vorm aan te nemen. Zo is het casco van het fietsvoetveer in Nederland aangekomen om afgebouwd te worden bij scheepswerf "De Hoop" aan de Schiekade te Schiedam.

Het casco heeft een lange reis achter de rug. Het is namelijk gebouwd op een werf in Polen en vervolgens per oplegger vervoerd naar Emmerich (net over de grens in Duitsland). Daar is het te water gelaten om al drijvende als sleep vervoerd te

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie