Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNG houdt kabinet aan toezegging investering schoolgebouwen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Nederlandse Gemeenten
Zoek soortgelijke berichten

Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG houdt kabinet aan toezegging investering schoolgebouwen

In het overleg met de VNG van september 2001 heeft het kabinet het voornemen uitgesproken 45 mln. structureel extra te investeren in schoolgebouwen. Het kabinet concludeerde dat functionele aanpassingen aan schoolgebouwen gewenst zijn om de onderwijskundige vernieuwingen beter tot hun recht te laten komen. Afgesproken is dat het kabinet en de VNG hierover in het voorjaar van 2002 definitieve afspraken zouden maken.

De VNG heeft bij het kabinet en de Tweede Kamer bij herhaling aangedrongen extra te investeren in de aanpassing van schoolgebouwen. Diverse vernieuwingen in het onderwijs zoals Weer Samen Naar School, de invoering van ICT in het onderwijs, het studiehuis en het VMBO, en het creëren van een fatsoenlijke werkplek voor leraren hebben consequenties voor de schoolgebouwen.
Daarom ook heeft de Tweede Kamer het Kabinet gevraagd om een sluitend plan van aanpak met betrekking tot uitbreiding, verbetering en onderhoud in kwalitatieve en kwantitatieve zin van schoolgebouwen, voorzien van een adequate financiering (motie Noorman-den Uyl c.s.).

Nu het kabinet de afspraak niet nakomt, heeft de VNG naar het kabinet in de persoon van staatssecretaris Adelmund en de beheerders van het gemeentefonds de ministers Zalm en De Vries haar verontrusting uitgesproken. De VNG houdt het kabinet aan de afspraken zoals ze zijn gemaakt in het overleg van september 2001. De VNG gaat ervan uit dat met het afzeggen van het overleg de gewenste investeringen in schoolgebouwen niet op losse schroeven komen te staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie