Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 8-03-2002
Politieberichten van 8/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: lastige man
Donderdag omstreeks 23.25 uur werd op het terrein van het ziekenhuis Nij Smellinge een 30-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De verdachte, die onder invloed van drank verkeerde, wilde in eerste instantie het ziekenhuis niet verlaten. Uiteindelijk werd hij door zijn vrienden meegenomen. Bij het verlaten van het ziekenhuis sloeg hij een ruit kapot, waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Berlikum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.20 uur werd op de Buorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Berlikum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 380 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.50 uur werd op de Julianalaan een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 555 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren.

Vrijdag omstreeks 04.40 uur werd op het Zaailand een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 405 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Vrijdag omstreeks 06.00 uur werd op de Groentemarkt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 445 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Nijelamer: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.40 uur werd op de Hoofdweg een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Oldelamer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 405 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Sint Annaparochie: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Burgemeester Hesselinkstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Sint Annaparochie, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 350 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Balk: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Gaaikemastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Bakhuizen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 615 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Menaldum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.35 uur werd op de Gernierswei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Berlikum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 320 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Oppenhuizen: keukenbrand
Vrijdag omstreeks 01.50 uur werden de bewoners van een woning aan de Douwestrjitte gewekt door een goedwerkende rookmelder. Hun woning stond vol rook. Het bleek dat door kortsluiting brand was ontstaan in de vaatwasser, die in de keuken stond. De brand werd geblust met enkele emmers water. De brandweer heeft de zaak daarna overgenomen. Van de bewoners, een echtpaar met kind, raakte niemand gewond. De keuken liep brandschade op, terwijl de woning vol rook kwam te staan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een kantoor aan de Harlingerstraatweg. Een ruit werd ingegooid. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Een medewerker, een 47-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Makkum: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Houtmolen. Een slot van de toegangsdeur werd vernield. De werkplaats, het magazijn en het kantoor werden doorzocht. Uit het kantoor werden computers weggenomen en een defecte gsm. Een medewerker, een 50-jarige inwoner van Makkum, heeft aangifte gedaan.

Langweer: diefstal trailer + boot
Afgelopen nacht werd vanaf het erf bij een woning aan het Doniapark een trailer met daarop een speedboot weggenomen. De speedboot was donkerblauw met een witte bies en was voorzien van een 60 pk buitenboordmotor, kleur wit. Het geheel stond op een lichtblauwe trailer met registratienummer 51-62-YD. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Langweer, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: diefstal auto
Van donderdag op vrijdag werd vanaf de parkeerplaats aan de Boudewijnstraat een personenauto, merk Saab, type 900 C, kleur grijs, voorzien van het kenteken TR-62-KR, weggenomen. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Dokkum:aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 08.20 uur stak een 11-jarig meisje uit Dokkum op skeelers vlak voor een aankomende personenauto de rijbaan van de Dongeradyk over. Het kind keek niet goed uit en werd geschept door de personenauto, die bestuurd werd door een 48-jarige inwoonster van Oostrum. Het meisje liep een hoofdwond op en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie