Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zilveren ooievaar voor innovatief bedrijf op Ypenburg

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-07: Zilveren ooievaar voor innovatief bedrijf op Ypenburg

De Zilveren Ooievaar, de gemeentelijke onderscheiding voor ondernemers is door burgemeester en wethouders dit jaar toegekend aan Promolding B.V. op Ypenburg. De onderscheiding is op donderdagavond 7 maart tijdens de ondernemers-manifestatie Managers Only in de Grote Kerk door de wethouder Economische Zaken, Bas Verkerk aan directeur Jacques Govers van Promolding uitgereikt. De firma kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor de inzet en creativiteit bij de uitbouw van de spuitgieterij tot een bedrijf waar hoogwaardige producten voor vliegtuigbouw, medische technologie en speciaalmachinebouw worden vervaardigd. Dit ging gepaard met innovatieve investeringen in machines, product- en productieontwikkeling, waarbij nieuwe materialen als composieten, biopolymeren en andere synthetische kunststoffen werden toegepast. Het aantal medewerkers steeg van 2 in 1997 naar 22 in 2001.

Bovendien werd hiermee Composite Valley en het daarbij behorende Technology Center Ypenburg ondersteund. Met dit alles werd een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de economische structuur, stuwende bedrijvigheid en de werkgelegenheidsgroei in dit nieuwe deel van Den Haag.

Met een paar tweedehands spuitgietmachines begon Jacques Govers in 1997 zijn bedrijfje in één van de voormalige productiehallen van Fokker op Ypenburg. Momenteel beschikt het bedrijf over 11 spuitgietmachines.

Promolding ontwikkelde een uniek proces voor het omspuiten van connectoren in vliegtuigmotorbekabeling, waardoor het een contract voor 10 jaar kon afsluiten met de grote vliegtuigmotorbouwer Pratt & Whitney in Canada.

Promolding heeft zich voorts opgeworpen als voortrekker voor de ontwikkeling van spuitgiettechnieken met biologisch afbreekbare materialen. Voor dit doel is samen met de firma Rand uit Endhoven een nieuwe onderneming Bio Polymer Products gestart. Het is voor de 15e maal, dat de Zilveren Ooievaar werd uitgereikt.

7 maart 2002

last update: 8 maart 2002 ;pag.: 11628; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie