Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seat introduceert nieuw remassistentiesysteem ADAM

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

8-3-2002

Seat introduceert nieuw remassistentiesysteem ADAM

De Leon- en Toledo-modellen die zijn uitgerust met het elektronische stabiliteitsprogramma ESP hebben voortaan ook standaard het veiligheidsverhogende ADAM-systeem (Advanced Dynamic Aid System geavanceerde, dynamische remassistentie.)

Een baanbrekend en geraffineerd ondersteuningssysteem dat zichzelf in noodsituaties automatisch activeert, waardoor de remcapaciteit van de auto nog efficiënter wordt benut en de remweg afneemt.

Veel bestuurders benutten de remprestaties van hun auto niet volledig. In gevaarlijke situaties reageren ze veelal wel snel genoeg, maar oefenen ze niet genoeg druk uit op het rempedaal. Op dat moment komt het ADAM-systeem in actie.

Afhankelijk van de snelheid en de druk waarmee het rempedaal wordt ingetrapt herkent het systeem een gevaarlijke situatie en wordt de maximale remdruk uitgeoefend. In combinatie met het ABS wordt zo het grootste remvermogen uitgeoefend dat onder de omstandigheden mogelijk is. ADAM maakt het mogelijk om de volledige capaciteit van het remsysteem te benutten, voor een zo kort mogelijke remweg. Daarmee zijn bestuurder en passagiers nog veiliger en comfortabeler onderweg.

De nieuwe functie is voortaan standaard geïntegreerd in het ESP-systeem. In Nederland is ESP standaard op de Leon Cupra 4. Tevens is ESP als optie leverbaar op de Signo- en Sportversies van de Leon en Toledo vanaf 81 kW/110 pk. De meerprijs dit ESP-systeem bedraagt 533,-- (incl. BTW/BPM).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie