Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interbrew dichter bij opheldering zaak vervalste documenten

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 08/03/2002

Interbrew één stap dichter bij opheldering van zaak betreffende vervalste documenten

Brussel, 8 maart 2002 Interbrew, The Worlds Local Brewer©, heeft vernomen dat het Engelse Hof van Beroep de beslissing heeft bevestigd om de betrokken nieuwsagentschappen te verplichten de vervalste documenten vrij te geven. Deze vervalste documenten werden eind november 2002 anoniem aan hen bezorgd en betroffen een zogenaamde overname op South African Breweries.

Deze uitspraak van vandaag geeft duidelijk aan dat rechter in Eerste Aanleg Lightman gelijk had om te eisen dat de originelen van de gelekte documenten worden vrijgegeven, zegt Patrice J. Thys, EVP Legal and Corporate Affairs of Interbrew.

De rechten van het slachtoffer hebben voorrang gekregen op de rechten van de pers om zijn informatiebronnen te beschermen. Wij staan vandaag één stap dichter bij de opheldering van deze zaak van onwettelijke manipulatie. Zodra de documenten vrijgegeven zijn, is het de bedoeling ze te onderwerpen aan een onafhankelijk sporenonderzoek Interbrew is vast beraden om de bron van de manipulatie te identificeren en verleent zijn volledige medewerking aan de onderzoeken van de Britse en Belgische autoriteiten terzake.

Bron: Interbrew
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie