Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 8-03-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE ONTUCHT BIJ MEERDERE ZAKEN BETROKKEN

De politie Rosmalen heeft deze week een onderzoek afgerond tegen een 48-jarige Bos-schenaar die heeft bekend in een aantal gevallen ontucht te hebben gepleegd met meis-jes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. De man pleegde de feiten in de periode voorjaar 1996 tot februari 2002 in Hintham en s-Hertogenbosch. Hij kon op 22 februari jl. na een tip van de vader van één van de slachtoffertjes worden aangehouden. In een zestal zaken legde de man een bekentenis af.

Aanhouding:

De verdachte liep tegen de lamp toen één van de ouders van een slachtoffertje de man op vrijdag 22 februari jl. op de Maassingel in s-Hertogenbosch zag lopen en hem herkende. De vader en het slachtoffertje hadden de man in april 2000 al een keer gezien, maar hij verloor de verdachte bij een achtervolging op de fiets toen uit het oog. Deze keer wist hij de politie aan de hand van per mobiele telefoon opgegeven plaatsbepalingen naar de verdachte te lei-den.

Verhoren:

De politie heeft de man over twaalf zaken gehoord. De verdachte heeft zes zaken van on-tucht bekend. In een paar zaken kan hij het zich niet meer herinneren, maar vertoonde de gebruikte modus operandi grote overeenkomsten. In drie van de twaalf zaken werd bij de politie achteraf wel melding gemaakt van contacten tussen kinderen en de man, maar werd geen strafbaar feit gepleegd.

Werkwijze:

De man verplaatste zich meestal te voet in het bijzijn van zijn hond. Hij zoende of betastte de kleine willekeurige slachtoffertjes en gaf ze soms geld of snoep. Voor zover bekend heeft de man geen geweld gebruikt.

Voorlopige hechtenis:

Op dit moment zijn bij de politie in de genoemde periode geen andere feiten van ontucht met meisjes beneden de leeftijd van 12 jaar bekend die een relatie met de aangehouden verdachte hebben. De rechtbank heeft afgelopen woensdag de gevangenhouding van de verdachte be-volen.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Een 61-jarige inwoner van s-Hertogenbosch is donderdagavond in een winkel in de Bossche binnenstad betrapt op diefstal van 5 damespantys. De verdachte kreeg een geldboete opgelegd van 115,00

OPENBARE DRONKENSCHAP (s-Hertogenbosch)

Op het trottoir in de Keizerstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een 35-jarige Bosschenaar aangetroffen. De man had vanwege zijn dronken-schap geen kans gezien zijn woning binnen te gaan. De man werkte niet erg mee met de politie en is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij na korte tijd met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

DRUGSHANDEL EN GEBRUIK (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is extra toezicht gehouden op de handel in verdovende middelen op en rond het Stationsplein in s-Hertogenbosch. Dat heeft geresulteerd in de aanhouding van twee druggebruikers, een 32-jarige inwoner van s-Hertogenbosch en een 27-jarige inwoner van Eindhoven. Beiden werden betrapt op het moment dat zij in een aldaar gevestigd horecabedrijf hard-drugs gebruikten. Een 18-jarige inwoner van Breda is aangehouden omdat hij harddrugs verkocht aan twee gebruikers uit s-Hertogenbosch. De man had bij zijn aanhouding nog 14 bolle-tjes met harddrugs op zak.

SNELHEIDSCONTROLE (Rosmalen)

Vrijdagmorgen is op de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen tussen 07.30 uur en 09.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 56 bestuurders waren in overtreding omdat zij sneller reden dan 50 kilometer per uur.

HORECAGELEGENHEDEN TE LANG OPEN (s-Hertogenbosch)

Tegen een 47-jarige eigenaar van een eetgelegenheid aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch is in de nacht van donderdag op vrijdag proces-verbaal opgemaakt. De zaak was na het verstrijken van het verplichte sluitingstijdstip nog voor het pu-bliek geopend. Ook de 47-jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan de Erasmusstraat kreeg diezelfde nacht een proces-verbaal. Bij controle bleken er ruimschoots na het ver-strijken van het sluitingstijdstip nog klanten in de zaak.

VERDACHTE VAN HANDEL IN VERDOVENDE MIDDELEN

Vanmorgen is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 17-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Agenten zagen dat de verdachte zich aldaar in het bijzijn van een bekende drugge-bruiker ophield. Bij controle zijn bij geen van beide personen verdovende middelen aangetroffen. Echter door meerdere getuigen was gezien dat de Rotterdammer op de hoek van het Stationsplein met de Oranje Nassaulaan iets had weggegooid. Bij nader onderzoek werden ook op die plaats geen verdovende middelen aangetrof-fen. Uit het vervolgonderzoek kwam vast te staan dat de verdachte wel degelijk enkele bolletjes verdovende middelen had weggegooid. Een kort daarna voorbij gekomen veegwagen van de reinigingsdienst had de bolletjes inmiddels ingeslikt. De veeg-wagen stond nog op het Stationsplein. In de wagen zijn twee bolletjes cocaïne teruggevonden Een onbekend aantal bolletjes is kapot gegaan en kon niet meer worden opgespoord. De verdachte ontkende gehandeld te hebben en gaf toe bij het zien van de politie ongeveer 5 bolletjes met cocaïne te hebben weggegooid. Hij is ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie