Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg leidingen voor rioolgemaal Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


07 maart 2002

Aanleg leidingen voor rioolgemaal
Vanaf vandaag wordt gestart met de aanleg van leidingen voor een rioolpersgemaal in de Vroonermeer-Zuid. Hiervoor worden een aantal bomen gekapt.

Voor het rioolpersgemaal, dat in het gebied tussen de geluidswalwoningen en de kruising van de Nollenweg en de Schagerweg komt, worden in totaal drie leidingen gelegd. Door twee daarvan stroomt rioolwater uit omliggende woonwijken, één voert het water af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Geestmerambacht.

Bij het leggen van de leidingen wordt om de bomen in het gebied zo weinig mogelijk schade toe te brengen gebruik gemaakt van een gestuurde boring: een machine graaft vanaf de bouwput onder grondwaterniveau de gang voor de leidingen. Waar niet van deze techniek gebruik kan worden gemaakt, wordt 'gewoon' gegraven. Hiervoor worden 28 bomen gekapt. Volgens afspraak wordt in de Vroonermeer alleen gekapt waar het nodig is voor de werkzaamheden. De te kappen bomen vallen onder de kapvergunning die al eerder is afgegeven voor de bouw van de woonwijk Vroonermeer-Zuid. Voor 15 maart a.s. moeten de kapwerkzaamheden zijn afgerond in verband met de start van het broedseizoen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie