Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan en de TU Catalonië richten leerstoel op

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

8-3-2002

Nissan en de Technische Universiteit van Catalonië richten leerstoel op

Rafael Boronat, managing director van Nissan Motor Iberia en Jaume Pagés, hoofd van de Technische Universiteit van Catalonië hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als doel het stichten van een nieuwe leerstoel op de Spaanse universiteit.

De opzet van de nieuwe studierichting is het stimuleren van vernieuwingen in de auto-industrie op het gebied van techniek en management.

Nissan Motor Iberia en de Technische Universiteit hebben al jaren zeer nauwe contacten. Het oprichten van een leerstoel past precies in het overeenkomstige doel van de twee partners: het stimuleren van onderwijs op het gebied van nieuwe technieken en onderzoeksmethoden die afkomstig zijn uit de praktijk en die een verlengde zijn van de constant veranderende maatschappij. Voor de auto-industrie is dit van groot belang omdat de markt waarop deze industrie opereert eveneens altijd in beweging is.

De leerstoel beslaat een breed spectrum van activiteiten. De nadruk ligt vooral op specifieke postdoctorale training, master degrees, seminaria en conferenties. Daarnaast biedt de opleiding alle steun die nodig is voor het invullen van stages, het maken van proefschriften en doctoraalstudies en het ontwikkelen van studieprogrammas over onderwerpen van gezamenlijk belang.

Om deze doelen te bereiken, wordt er tevens een hechte relatie onderhouden met het ministerie van Industrie van de Catalaanse overheid. Ook verschillende organisaties en bedrijven met belangen in de auto-industrie dragen bij aan de verdere professionalisering van de leerstoel.

De leerstoel zal in het bijzonder de verdere ontwikkeling van de Automotive Masters Degree tot doel hebben. Deze is met hulp van Nissan in 1990 in het leven geroepen om technische ingenieurs de kans te geven zich te specialiseren.

De leerstoel krijgt gestalte aan de Hoge Technische School van Barcelona en via deze school kan voor de opleiding gebruikgemaakt worden van alle faciliteiten van de Universiteit van Catalonië. Hierdoor ontstaat een optimale relatie tussen de universiteit en de activiteiten van de Nissan Motor Iberia Leerstoel voor Auto-industriële Vernieuwing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie