Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 08-03-2002

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen - middageditie - Vrijdag 8 maart 2002

Berichten vrijdagmidda

Groningen: auto-inbraken en andere zaken opgelost Met de aanhouding van twee jongemannen in de leeftijd van 16 en 17 jaar, beiden uit Groningen, heeft de politie ruim dertig autokraken opgelost. Beide mannen werden op 21 februari op heterdaad aangehouden bij een auto-inbraak aan de Kamplaan in Groningen. De verdachten bekenden vervolgens dat zij in ieder geval 32 autos, voornamelijk in de omgeving van het Guyotplein, hebben opengebroken. Uit de autos, waarvan de sloten forceerden, namen ze gereedschap, snoepgoed en delen van autoradios weg. Naast de autokraken bekenden de jongens ook nog van een tweetal autos banden te hebben lek gestoken en aan de Marwixkade in de Stad een hek van een woning te hebben vernield. Tevens gaven ze toe in de Havenstraat in Groningen een auto in brand te hebben gestoken nadat een poging deze wagen te stelen op niets was uitgelopen. Tijdens het onderzoek kwamen tevens twee door het duo gepleegde inbraken aan het licht. Ze bekenden een inbraak in een schuur bij een woning aan de Hondsruglaan in Groningen waarbij een ze een fiets meenamen. Ook braken de twee in, in de kantine van een voetbalvereniging in het Stadspark in Groningen. Bij die inbraak stalen ze voornamelijk etenswaren. Tenslotte bekenden de twee ook nog de bedreiging, beroving en mishandeling van een 24-jarige inwoner van Groningen op 6 februari. Ze dwongen het slachtoffer onder bedreiging van een mes vanaf de Turfsingel de steeg Achter de Noorderkuipen in te gaan. Daar beroofden ze de man van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd daarbij geslagen, in een hand gestoken en opzettelijk met het mes in zijn gezicht gesneden. Hij liep enkele snijwonden op. De buit bedroeg slechts 2 euro en een paar handschoenen. De jongens zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Ze zitten nog vast.

Winsum: inbraken opgelost
De politie heeft de met de aanhouding van twee mannen uit Groningen in de leeftijd van 41 en 43 jaar een zestal bedrijfsinbraken in Winsum opgelost. De mannen hebben tegenover de politie bekend de inbraken te hebben gepleegd om aan geld te komen voor harddrugs. Bij de inbraken maakten de verdachten een kleine 6000 euro aan cash geld en waardebonnen buit. De mannen werden op 26 februari aangehouden nadat ze enkele dagen eerder bij de VVV in Groningen informatie vroegen over een dinercheque die bleek te zijn gestolen. De mannen vertrokken toen met achterlating van de cheque. Die bleek bij onderzoek te zijn ontvreemd bij het VVV-kantoor in Winsum. Een dag later brachten beide mannen een aanzienlijke hoeveelheid bioscoop- en dinerbonnen aan het politiebureau in Groningen. Ze hadden ze naar hun zeggen gevonden. Er werd een onderzoek ingesteld waarbij bleek dat de bonnen eveneens afkomstig waren van de inbraak bij de VVV in Winsum. De mannen werden kort daarna opgepakt en bekenden in de periode tussen 19 januari en 9 februari in totaal zes keer te hebben ingebroken in Winsum, waar ze tijdelijk een kamer hadden gehuurd. In een opvanghuis voor daklozen in Groningen, waar de verdachten regelmatig verbleven, trof de politie enkele tientallen gestolen strippen kaarten aan. Ook die bleken te zijn weggenomen bij de inbraak bij de Winsumer VVV. Daarnaast gaven de mannen toe te hebben ingebroken in een natuurwinkel, een garagebedrijf, een cadeauwinkel, de openbare bibliotheek en een dierenartsenpraktijk, allemaal in Winsum. De strippenkaarten en diner- en bioscoopbonnen zijn voor het grootste deel teruggevonden. Van het gestolen geld is niets terug. Dat ging op aan drugs. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 41-jarige man is na verhoor heengezonden. De andere man zit nog vast.

Wedderveer: auto tegen boom
Een 19-jarige vrouw uit Wedde is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Wedderveer. De vrouw verloor door onbekende oorzaak de controle over haar auto en reed in een bocht rechtdoor waarna ze tegen een boom botste. Het slachtoffer liep hoofdletsel en diverse kneuzingen op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: hennepkwekerij
Naar aanleiding van tips uit de omgeving trof de politie vrijdagmorgen in een woning aan de Rijnstraat in Winschoten een hennepkwekerij aan. Op de zolder en in een slaapkamer werden in totaal 313 henneplanten gevonden. Die werden samen met 20 assimilatielampen, een aantal ventilatoren, tijdschakelaars en bevochtigingapparatuur in beslag genomen. Tegen de 33-jarige bewoner van het pand is proces-verbaal opgemaakt.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie