Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flexibel vervoer tegen laag tarief

Datum nieuwsfeit: 08-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zwijndrecht

Collectief vervoersysteem
flexibel vervoer tegen laag tarief

Vanaf januari 2003 komt er een nieuw collectief vraagafhankelijk vervoersysteem (CVV), een gecombineerd taxi- en busvervoer, dat op afroep van deur-tot-deur in de Drechtsteden gaat rijden. Het systeem is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Iedereen kan gebruik maken van deze vorm van vervoer voor 1 euro per zone. Net als bij het openbaar vervoer geldt hier ook een opstaptarief van 1 zone. Het CVV gaat de huidige vervoersvoorzieningen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg), zoals de taxivergoeding, vervangen. Personen die in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening van de Wvg en ouderen vanaf 70 jaar kunnen tegen een relatief laag tarief van 0,36 euro (dit is gelijk aan het tarief voor openbaar vervoer) van dit vervoer gebruik maken. Men kan van het CVV op afroep en ook in de weekenden en avonden gebruik maken. Aanmelden voor het vervoer kan in principe 1 uur van tevoren. Het is dus een flexibel systeem.

Het vervoer is toegankelijk voor bijna iedereen; dus de groep die nu al gebruik maakt van openbaar vervoer, eigen vervoer en (rolstoel) taxi. Voor de mensen die op dit moment gebruik maken van de Wvg verandert het een en ander omdat zij moeten overstappen van een individueel naar een collectief systeem. Wvg- gebruikers die op dit moment autokostenvergoeding hebben behouden die nog drie jaar.

Door de deelneming van meerdere gemeenten wordt het gebied waarover de WVG cliënten kunnen reizen groter dan de huidige regio die voor de WVG- gebruikers geldt. Ook is de verwachting dat door de mogelijkheid om tegen OV- tarief van deur-tot-deur te reizen, de mobiliteit van een grote groep gebruikers groter zal worden. Bovendien wordt in tegenstelling tot de huidige Wvg-voorzieningen geen maximum aan het te reizen kilometers gesteld. De reismogelijkheden van de Wvg-geïndiceerden worden dus verruimd en de reisprestaties die men kan afleggen binnen de Wvg-regeling worden groter.

In Zwijndrecht functioneren al twee vervoersaanbieders die zich met name richten op vervoer voor ouderen en gehandicapten. Dit is het GVR (rolstoelvervoer) en de Seniorenbus. Het CVV is een aanvulling op deze bestaande vervoersvormen en is zeker geen vervanging van de bestaande GVR (rolstoelvervoer) en de seniorenbus die op hun beurt voordelen bieden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie