Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermoeden van sabotage van bodemonderzoek AZC-terrein

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Etten-Leur

Vermoeden van sabotage van bodemonderzoek AZC-terrein

Het gemeentebestuur van Etten-Leur heeft ernstige vermoedens dat het lopende onderzoek naar mogelijke verontreiniging van bodem en grondwater op het terrein van het toekomstige asielzoekerscentrum aan De Streek is gesaboteerd. Er zijn ter plaatse zeer giftige stoffen aangetroffen, die daar door onbekenden moeten zijn gedeponeerd. Burgemeester en wethouders hebben opdracht gegeven om het verontreinigde grondwater op te pompen en af te voeren, met welke werkzaamheden inmiddels is begonnen.
In het kader van het lopende bodem/grondwateronderzoek zijn er op de toekomstige AZC-lokatie extra peilbuizen geslagen. Vorige week constateerden de onderzoekers dat er malversaties hebben plaats gevonden. De geur die uit de peilbuizen kwam en de wijze waarop de kunststofslangen waren aangetast en vervormd, duidden op sabotage van het onderzoek. Het gemeentebestuur heeft daarvan onmiddellijk melding gedaan bij de politie en opdracht gegeven om na te gaan welke stoffen er in de peilbuizen zijn gegoten. Afgelopen maandag zijn de uitkomsten van het onderzoek bekend geworden, Vastgesteld is dat de peilbuizen door derden zijn verontreinigd met tetrachloormethaan, trichloormethaan en minerale olie. Dinsdag j.l. zijn de leden van de gemeenteraad, omwonenden en pers op de hoogte gesteld en donderdag is begonnen om het verontreinigde grondwater op te pompen en af te voeren. Vooralsnog wordt verwacht dat met deze maatregelen de verontreiniging kan worden weggenomen. De politie heeft van de bevindingen procesverbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie