Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Echtpaar in woning overvallen

LOPIK In de nacht van donderdag 7 maart op vrijdag 8 maart zijn een 53-jarige vrouw en 56-jarige man in hun woning aan de Lopikerweg West onder bedreiging van een op een vuurwapenlijkend voorwerp beroofd door drie personen. Het echtpaar liep bij de overval verwondingen op aan hun gelaat.

Het tweetal werd door de overvallers tussen 02.00 uur en 02.30 uur verrast in hun slaap. De drie mannen eisten geld en bedreigden het echtpaar. Nadat de overvallers de woning met de buit hadden verlaten, belden zij de politie. Het echtpaar is voor onderzoek met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar de daders van deze brute overval en heeft een recherchebijstandsteam (RBT) opgestart. Getuigen die eerder die avond of rond het tijdstip van de overval iets verdachts hebben gezien of gehoord, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag 8 maart heeft de politie aan de Graaf Florisweg van 13.45 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 1382 Voertuigen werden gecontroleerd. Daarvan reden er 129 sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Roekeloze bestuurder

NIEUWEGEIN Tijdens de surveillance zagen twee politieagenten die in een onopvallend voertuig reden, een 20-jarige inwoner van Nieuwegein met hoge snelheid op de Batauweg rijden. De agenten zetten de achtervolging in en constateerden dat de man over de AC Verhoefweg met een snelheid van 110 km/u reed. Ook zagen zij dat de man in de woonwijk Galecop een rotonde in tegengestelde richting opreed en in de wijk sneller dan 80 km/u reed. De agenten konden de man geen stopteken geven, omdat zij in een onopvallende auto reden.

Toen de man zichzelf klem reed in en doodlopende straat, liepen de agenten op de man af en gaven zij hem drie boetes voor de verkeersovertredingen. De Nieuwegeiner verklaarde roekeloos te hebben gereden, omdat hij dacht dat een vriend van hem achter hem reed en een spelletje met hem speelde.

Winkeldief bedreigt personeel

HOUTEN Vrijdagochtend 8 maart rond tien uur is winkelpersoneel aan de Onderdoor slaags geraakt met een winkeldief. De man, een 34-jarige Utrechter, wilde goederen uit de winkel meenemen zonder te betalen, maar werd betrapt en aangehouden.

De verdachte was het hier niet mee eens en dreigde het personeel met een fles te slaan. Twee medewerkers van de winkel en een getuige besloten daarop de Utrechter naar de grond toe te werken en op hem te gaan liggen tot de inmiddels gewaarschuwde politie was gearriveerd.

De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal maar ontkende hij de bedreiging. De man is in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie