Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2002 Persberichten district Binnensticht, 13.40 uur

Aanhouding inbreker

ZEIST Op de Laan van Vollenhove heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur een 18-jarige man uit Zeist aangehouden die even daarvoor had ingebroken bij een school daar in de buurt.

Getuigen zagen dat twee onbekenden inbraken in de school en waarschuwden de politie. Op basis van het opgegeven signalement kon in het park na een korte achtervolging de 18-jarige verdachte worden aangehouden.

In de struiken werd een computer aangetroffen. De tweede verdachte kon niet meer worden achterhaald. De Zeistenaar is ingesloten op het politiebureau.

De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Alcoholcontroles

De Bilt Op diverse plaatsen in De Bilt zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles gehouden in het kader van de actie Doe nuchter, Rij alcoholvrij.

Op de Universiteitsweg werd van 20.00 tot 22.30 uur gecontroleerd. In totaal moesten 122 bestuurders een blaastest ondergaan. Een bestuurder, een 50-jarige man uit De Bilt had teveel gedronken (0,8 promille). Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.

Op de Groenekanseweg in De Bilt werd tussen 23.00 uur en 01.00 uur gecontroleerd. Hier moesten 69 bestuurders een blaastest afleggen. Een van hen, een 19-jarige man uit Groenekan had teveel gedronken (1,25 promille). Deze bestuurder van een bromfiets kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

Hardrijder blijkt heler

HUIS TER HEIDE - Op aanwijzen van de wijkagent werd op de Ruysdaellaan vrijdagochtend vroeg gepost op een bestuurder van een auto die steeds behoorlijk hard en verkeersgevaarlijk door de wijk reed.

Rond 05.50 uur kon de bestuurder, een 41-jarige man uit Bilthoven worden staande gehouden. Terwijl een bekeuring werd uitgeschreven ontdekte de agent in de auto een politiescanner afkomstig van de Politie Regio Amsterdam Amstelland. De man werd hierop aangehouden op verdenking van heling.

Op aanwijzen van de verdachte werd even later ook een 36-jarige man uit Zeist in diens woning aangehouden omdat deze ook bij de heling van de portofoon betrokken zou zijn.

Beide verdachten zijn overgedragen aan de Politie Regio Amsterdam Amstelland.

Verkeerscontroles

BINNENSTICHT Op diverse locaties in het district zijn vrijdag verkeerscontroles gehouden. Zo werd op de Laan van Beek en Royen van 08.00 tot 12.00 uur op snelheid gecontroleerd. In die tijd passeerden 1905 voertuigen de controlepost. Er waren 568 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Op de Antonlaan in Zeist werd vrijdagmiddag gecontroleerd. Er werden acht bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, 91 km per uur rijden waar 50 km per uur maximaal is toegestaan, en verkeersgevaarlijk gedrag. In de auto van een 32-jarige man uit Breda werd een lasershield aangetroffen die de lasergun van de controlerende agenten blokkeerde. Het lasershield is ter plekke gedemonteerd en tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Op de Engweg in Driebergen werden tussen 15.00 en 16.00 uur zeven bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te snel rijden, het niet dragen van de gordel en onjuiste kentekenplaten op een aanhangwagen.

Voor soortgelijke feiten werden tussen 10.15 en 11.15 uur op de Kon. Wilhelminaweg in Groenekan zes bekeuringen uitgeschreven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie