Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 9-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhoudingen vernieling auto
URK Dankzij een oplettende getuige is vrijdagavond een 68-jarige Urker aangehouden voor vernieling van een auto aan de Nieuw Guineastraat. De getuige zag dat de man de antenne omboog en belde de politie. De man kon even later in zijn woning aangehouden worden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

ALMERE De politie heeft een 29-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling van een auto. Een getuige had gezien dat de man een steen door een voorruit gooide van een auto die geparkeerd stond aan de Kimwierde en schakelde de politie in. Dankzij het uitgebreide signalement die de getuige gaf, kon de verdachte vrijdagmiddag aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor overbracht naar het politiebureau.

Aanhouding drugsbezit
URK - Zaterdagochtend vroeg is bij De Waard een 41-jarige Emmeloorder aangehouden. Hij werd aangetroffen in een auto die niet van hem was. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij zijn eigen auto niet kon vinden. De politie vermoedde dat de man onder invloed verkeerde. Bij nader onderzoek bleek de man in het bezit te zijn van vermoedelijk harddrugs. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. In totaal vijf bolletjes met wit poeder zijn in beslag genomen.

EMMELOORD Vrijdagmiddag zijn in een woning aan de Saturnusstraat twee Emmeloorders (een 23-jarige man een 21-jarige vrouw) aangehouden. Bij de politie waren klachten binnengekomen over een sterke wietlucht. In de woning troffen de agenten ruim 91 gram wiet aan. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Op de Nagelerweg is vrijdagnacht een 50-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek een promillage te hebben van 0,7 (305 ug/l). Hij is met een bekeuring weer heengezonden.
Een 24-jarige bromfietser uit Emmeloord is vrijdagavond op de Lange Nering aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat hij zonder helm reed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,3 (555 ug/l). Hij is met twee bekeuringen weer heengezonden.

ALMERE De politie heeft op de Verzetslaan een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed nogal onvast over de weg. Op het politiebureau blies hij 595 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijdingen
EMMELOORD Vrijdagochtend heeft zich op de Espelerweg een aanrijding voorgedaan tussen een tractor en een personenauto. De bestuurder van de tractor, een 19-jarige jongen uit Twijzelerheide draaide linksaf de Hannie Schaftweg in, maar zag daarbij een personenauto die uit tegengestelde richting kwam, over het hoofd. De personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Tollebeek, botste hierdoor tegen de zijkant van de tractor. De man uit Tollebeek liep hierbij letsel op aan het hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Rijkswaterstaat heeft het wegdek, dat besmeurd was met onder meer olie, schoongemaakt. De weg is een paar uur afgesloten geweest.

ALMERE Op de rijksweg A6 Lelystad richting Almere zijn vrijdagmorgen een bestelbus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De bestelbus, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Den Haag had waarschijnlijk bij het inhalen de linker achterkant van de personenauto geraakt. De bestuurder van deze auto, een 79-jarige man uit Almere, is met pijn in zijn rug overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

ALMERE Bij een aanrijding op de Evenaar is vrijdagmiddag een 19-jarige automobiliste uit Almere gewond geraakt. Een 28-jarige automobiliste uit Almere reed over de Atlasdreef en zag bij de kruising met de Evenaar haar 19-jarige plaatsgenoot, die van rechts kwam, waarschijnlijk over het hoofd. Door de klap schoot de auto van de 28-jarige door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De 19-jarige had pijn in haar nek en hoofd. Haar auto is opengeknipt om haar rechtstandig uit de auto te kunnen halen. Ze is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

ALMERE Vrijdagavond zijn op het Ravelplantsoen twee fietser (een 24-jarige vrouw en een 15-jarige jongen, beiden uit Almere) met elkaar in botsing gekomen. Ze kwamen elkaar tegen op de hoek van het Ravelplantsoen en de Debussystraat. De vrouw is met waarschijnlijk een hersenschudding overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Een 19-jarige Almeerder is vrijdagavond op het Rie Mastenbroekpad gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets tegen een paaltje was gereden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ZEEWOLDE Op het Kerkplein is een 17-jarige jongen uit Zeewolde gewond geraakt nadat hij, aldus getuigen, aan het stunten was met zijn fiets. Hij viel en kwam ongelukkig terecht waardoor hij waarschijnlijk een sleutelbeenfractuur opliep. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse bekeken en doorverwezen naar het ziekenhuis.

Autobrand
SWIFTERBANT Op de Hertenkamplaan is vrijdagmorgen een autobrandje ontstaan. Een 36-jarige vrouw uit Swifterbant kwam terug bij haar auto die ze even daarvoor geparkeerd had en zag de auto in brand staan. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De auto is afgevoerd. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Vreemd voorwerp
DRONTEN - Vrijdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat er op het bouwterrein aan De Drieslag bij graafwerkzaamheden een voorwerp was gevonden dat leek op een bom. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) zorgt ervoor dat het voorwerp verwijderd wordt.

Fietsendief gepakt
LELYSTAD Dankzij oplettende getuigen heeft de politie vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit Lelystad aan kunnen houden op verdenking van fietsendiefstal. De getuigen verklaarden dat de verdachte op de Griend een fiets uit een achtertuin had gestolen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Vrijdagavond is op de Kempenaar een 31-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had even daarvoor een aanrijding veroorzaakt bij het uitparkeren. Op het politiebureau blies hij 265 ug/l (0,7 promille). Hij is met een rijverbod van 1 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal stenen
LELYSTAD Vrijdagavond is een 32-jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van diefstal van bakstenen die opgestapeld lagen bij de Markermeerstraat. Dankzij oplettende getuigen kon de man even later bij zijn woning worden aangehouden. Bij zijn woning werden nog meer stenen aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig zijn diefstal. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Conducteurs bedreigd
LELYSTAD Op het Stationsplein zijn vrijdagavond twee Lelystedelingen van 14 en 15 jaar aangehouden. Even daarvoor hadden zij een treinconducteur bedreigd, bespuugd en de bril van het gelaat getrokken. De conducteur had gevraagd naar hun plaatsbewijzen die ze niet bleken te hebben. De zaak wordt overgedragen aan de Spoorwegpolitie.
Op Station Parkwijk in Almere is vrijdagmiddag een conducteur bedreigd. Toen de 43-jarige Almeerder de politie zag, reageerde hij agressief. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De zaak wordt overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...