Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 9-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhoudingen vernieling auto
URK Dankzij een oplettende getuige is vrijdagavond een 68-jarige Urker aangehouden voor vernieling van een auto aan de Nieuw Guineastraat. De getuige zag dat de man de antenne omboog en belde de politie. De man kon even later in zijn woning aangehouden worden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

ALMERE De politie heeft een 29-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling van een auto. Een getuige had gezien dat de man een steen door een voorruit gooide van een auto die geparkeerd stond aan de Kimwierde en schakelde de politie in. Dankzij het uitgebreide signalement die de getuige gaf, kon de verdachte vrijdagmiddag aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor overbracht naar het politiebureau.

Aanhouding drugsbezit
URK - Zaterdagochtend vroeg is bij De Waard een 41-jarige Emmeloorder aangehouden. Hij werd aangetroffen in een auto die niet van hem was. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij zijn eigen auto niet kon vinden. De politie vermoedde dat de man onder invloed verkeerde. Bij nader onderzoek bleek de man in het bezit te zijn van vermoedelijk harddrugs. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. In totaal vijf bolletjes met wit poeder zijn in beslag genomen.

EMMELOORD Vrijdagmiddag zijn in een woning aan de Saturnusstraat twee Emmeloorders (een 23-jarige man een 21-jarige vrouw) aangehouden. Bij de politie waren klachten binnengekomen over een sterke wietlucht. In de woning troffen de agenten ruim 91 gram wiet aan. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Op de Nagelerweg is vrijdagnacht een 50-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek een promillage te hebben van 0,7 (305 ug/l). Hij is met een bekeuring weer heengezonden.
Een 24-jarige bromfietser uit Emmeloord is vrijdagavond op de Lange Nering aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat hij zonder helm reed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,3 (555 ug/l). Hij is met twee bekeuringen weer heengezonden.

ALMERE De politie heeft op de Verzetslaan een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed nogal onvast over de weg. Op het politiebureau blies hij 595 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijdingen
EMMELOORD Vrijdagochtend heeft zich op de Espelerweg een aanrijding voorgedaan tussen een tractor en een personenauto. De bestuurder van de tractor, een 19-jarige jongen uit Twijzelerheide draaide linksaf de Hannie Schaftweg in, maar zag daarbij een personenauto die uit tegengestelde richting kwam, over het hoofd. De personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Tollebeek, botste hierdoor tegen de zijkant van de tractor. De man uit Tollebeek liep hierbij letsel op aan het hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Rijkswaterstaat heeft het wegdek, dat besmeurd was met onder meer olie, schoongemaakt. De weg is een paar uur afgesloten geweest.

ALMERE Op de rijksweg A6 Lelystad richting Almere zijn vrijdagmorgen een bestelbus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. De bestelbus, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Den Haag had waarschijnlijk bij het inhalen de linker achterkant van de personenauto geraakt. De bestuurder van deze auto, een 79-jarige man uit Almere, is met pijn in zijn rug overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

ALMERE Bij een aanrijding op de Evenaar is vrijdagmiddag een 19-jarige automobiliste uit Almere gewond geraakt. Een 28-jarige automobiliste uit Almere reed over de Atlasdreef en zag bij de kruising met de Evenaar haar 19-jarige plaatsgenoot, die van rechts kwam, waarschijnlijk over het hoofd. Door de klap schoot de auto van de 28-jarige door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De 19-jarige had pijn in haar nek en hoofd. Haar auto is opengeknipt om haar rechtstandig uit de auto te kunnen halen. Ze is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

ALMERE Vrijdagavond zijn op het Ravelplantsoen twee fietser (een 24-jarige vrouw en een 15-jarige jongen, beiden uit Almere) met elkaar in botsing gekomen. Ze kwamen elkaar tegen op de hoek van het Ravelplantsoen en de Debussystraat. De vrouw is met waarschijnlijk een hersenschudding overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Een 19-jarige Almeerder is vrijdagavond op het Rie Mastenbroekpad gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets tegen een paaltje was gereden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ZEEWOLDE Op het Kerkplein is een 17-jarige jongen uit Zeewolde gewond geraakt nadat hij, aldus getuigen, aan het stunten was met zijn fiets. Hij viel en kwam ongelukkig terecht waardoor hij waarschijnlijk een sleutelbeenfractuur opliep. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse bekeken en doorverwezen naar het ziekenhuis.

Autobrand
SWIFTERBANT Op de Hertenkamplaan is vrijdagmorgen een autobrandje ontstaan. Een 36-jarige vrouw uit Swifterbant kwam terug bij haar auto die ze even daarvoor geparkeerd had en zag de auto in brand staan. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De auto is afgevoerd. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Vreemd voorwerp
DRONTEN - Vrijdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat er op het bouwterrein aan De Drieslag bij graafwerkzaamheden een voorwerp was gevonden dat leek op een bom. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) zorgt ervoor dat het voorwerp verwijderd wordt.

Fietsendief gepakt
LELYSTAD Dankzij oplettende getuigen heeft de politie vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit Lelystad aan kunnen houden op verdenking van fietsendiefstal. De getuigen verklaarden dat de verdachte op de Griend een fiets uit een achtertuin had gestolen. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Vrijdagavond is op de Kempenaar een 31-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had even daarvoor een aanrijding veroorzaakt bij het uitparkeren. Op het politiebureau blies hij 265 ug/l (0,7 promille). Hij is met een rijverbod van 1 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal stenen
LELYSTAD Vrijdagavond is een 32-jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van diefstal van bakstenen die opgestapeld lagen bij de Markermeerstraat. Dankzij oplettende getuigen kon de man even later bij zijn woning worden aangehouden. Bij zijn woning werden nog meer stenen aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig zijn diefstal. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Conducteurs bedreigd
LELYSTAD Op het Stationsplein zijn vrijdagavond twee Lelystedelingen van 14 en 15 jaar aangehouden. Even daarvoor hadden zij een treinconducteur bedreigd, bespuugd en de bril van het gelaat getrokken. De conducteur had gevraagd naar hun plaatsbewijzen die ze niet bleken te hebben. De zaak wordt overgedragen aan de Spoorwegpolitie.
Op Station Parkwijk in Almere is vrijdagmiddag een conducteur bedreigd. Toen de 43-jarige Almeerder de politie zag, reageerde hij agressief. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De zaak wordt overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie