Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 9-03-2002
Politieberichten 8/3 (13.00 uur) t/m 09/03 (13.00 uur)

Alcohol in het verkeer

Berlikum: rijden onder invloed
In Berlikum werd omstreeks 00.18 uur een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. Aan het bureau blies hij 380 ug/l. De man, een 52-jarige inwoner van Berlikum, kreeg een rijverbod van een uur.

Wolvega: rijden onder invloed met aanrijding
Vrijdagavond wilde de politie een scooterbestuurder controleren op de Steenwijkerweg. De bestuurder, een 18-jarige jongeman uit Paasloo gaf daar geen gehoor aan waarna een achtervolging ontstond. De bestuurder van de scooter probeerde met hoge snelheid, naar schatting 60 a 70 km/h en met verkeersgevaarlijk weggedrag te ontkomen. Tijdens de achtervolging remde de bestuurder van de scooter op de De Meente sterk af, vermoedelijk om een bocht te nemen. Daarbij kwam de politieauto tegen de achterzijde van de scooter, waardoor de bestuurder ten val kwam. De bestuurder stond op, liet zijn scooter liggen en rende vervolgens weg. Na een korte sprint kon hij door een politieman worden aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van drank te zijn. Hij blies aan het bureau 440 ug/l. De bromfiets bleek een zeer hoog vermogen te hebben, 1,8 kW. Naast een rijverbod en een proces-verbaal voor rijden onder invloed, gevaarlijk verkeersgedrag, opgevoerde bromfiets enzovoorts, is ook de scooter in beslag genomen.

Marrum: rijden onder invloed
Op de Nieuweweg werd omstreeks 02.20 uur een bromfietser gecontroleerd. De bestuurder, een 17-jarige man uit Stiens bleek onder invloed van drank. Aan het bureau blies hij 480- ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Terband: alcomobilist met rijontzegging
Vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur zagen politiemensen op de PG Otterweg een 52-jarige man uit Heerenveen rijden met zijn personenauto. Het was hen bekend dat van deze bestuurder het rijbewijs ingevorderd was. Bij controle bleek dat hij ook nu gedronken had. Hij blies aan het bureau 765 ug/l. De man kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens invordering (rijbewijs) en rijden onder invloed van alcohol.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdagavond omstreeks 21.20 uur werd een 24-jarige man uit Leeuwarden op de Hollanderdijk gecontroleerd. Hij bleek met alcohol op achter het stuur van zijn personenauto te zitten. Aan het bureau blies hij net over de wettelijke grens. Hij kreeg een rijverbod van een uur.

St. Jacobiparochie: rijden onder invloedVrijdagavond omstreeks 23.15 uur werd een 25-jarige man uit Sint Jacob op de Zuiderweg gecontroleerd. Hij bleek met alcohol op achter het stuur van zijn personenauto te zitten. Aan het bureau blies hij 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. In januari was hij oo al met drank op achter het stuur gepakt.

Twijzel: brommobiel met drank
Afgelopen nacht rond 00.15 uur werd op de Optwizel een bestuurder van een brommobiel gecontroleerd. De bestuurder, een 68-jarige man uit Drogeham, werd aangesproken op het feit dat hij niet op de hoofdrijbaan mocht rijden met zijn brommobiel. Tijdens deze controle bleek hij ook onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 450 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding met drank
Afgelopen nacht omstreeeks 00.30 uur werd bij de politie gemeld dat een personenauto uit de bocht was gevlogen op de Lekkumerweg. Daar bleken inderdaad beschadigingen aan de groenstrook en er was een verkeerspaal omver gereden. Door het volgen van het oliespoor kon de politie de auto van de veroorzaker traceren op de Leenderd Sinnemastraat in Leeuwarden. De bestuurder was niet meer bij de auto maar kon later in een woning worden aangehouden. Hij verklaarde te zijn doorgereden. Deze bestuurder, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek ook onder invloed van alcohol. Hij blies aan het bureau 735 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Heerenveen: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.10 uur werd op de Koningin Julianaweg een 54-jarige inwoner van Heerenveen gecontroleerd. Hij bleek in een personenauto te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook hij bleek alcohol te hebben gedronken. Aan het bureau weigerde hij een ademanalyse. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake weigeren ademanalyse en rijden tijdens invordering rijbewijs

Overig

Schingen: schoorsteenbrand
Vrijdagochtend rond 11.00 uur werd bij een woning aan de Alddyk een schoorsteenbrand ontdekt door de bewoner. Deze man, 50 jaar, was in de schuur aan het werk toen hij een klap en glasgerinkel hoorde. Buiten zag hij dat de rook onder de pannen, naast de schoorsteen vandaan kwam. Hij wist zijn beide honden uit de inmiddels met rook gevulde woning te halen. De brandweer heeft de zaak geblust. De woning is momenteel niet bewoonbaar. De schoorsteen is in verband met instortingsgevaar van het dak verwijderd.

Wolvega: inbraak woning
in de nacht van donderdag op vrijdag is tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat West. Men is binnengekomen door het forceren van de schuifpui. Enkele kasten werden doorzocht en er werden sieraden weggenomen Een 41-jarige vrouw uit Oldeberkoop deed namens de bewoners aangifte.

Franeker: inbraak woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag is tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Men kwam binnen door een raam in de woonkamer open te breken. Een beurs met geld is weggenomen. De 48-jarige hoofdbewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de De Anjen tijdens afwezigheid van de bewoonster. Toen zij omstreeks 22.30 uur thuiskwam zag ze dat de balkondeuren openstonden en dat de woning doorzocht was. Er worden audioapparatuur en sieraden vermist. De bewoonster, een 54-jarige vrouw, deed aangifte.

Bureau Communicatie 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie