Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-03-2002 2e Persbericht 9 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van tasjesroof overmeesterd door voorbijgangers Op de Vestdijk is zaterdagmiddag rond 14.45 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van beroving van de tas van een 68-jarige Eindhovense. De Eindhovense liep samen met haar dochter over de Vestdijk toen plotseling aan haar tas werd getrokken. Doordat de vrouw haar tas stevig vasthield werd zij op de grond getrokken en een eindje meegesleurd. De verdachte werd op straat overmeesterd door een aantal voorbijgangers en overgedragen aan de politie. De vrouw heeft inmiddels haar tas terug. Ze liep door de val verwondingen aan haar knie op en een snee in haar hand. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Inzittende gewond
Op de kruising Kloosterdreef, Dr. Cuyperslaan, Europalaan zijn zaterdagmiddag rond 13.30 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen. De 23-jarige Eindhovense automobilist reed over de Dr. Cuyperslaan en wilde op het kruispunt rechtdoor rijden richting Kloosterdreef. Op dat moment sloeg de 72-jarige bestuurder uit Eindhoven, die over de Kloosterdreef reed, linksaf om de Europalaan op te rijden. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. Een 71-jarige Eindhovense inzittende raakte gewond en is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na winkelpui te hebben geramd De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen waarbij een bestelbus tegen een winkelpui op de St. Catharinastraat was gebotst en was doorgereden. Na een onderzoek in de omgeving werd op het Wilhelminaplein een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeluk en het verlaten van de plaats van het ongeval. De bus stond op het Wilhelminaplein en had aan de voorzijde schade. Uit onderzoek bleek dat de automobilist te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man bedreigd met vuurwapen
Een 55-jarige bewoner van de Fitissingel is vrijdag rond 20.20 uur aan zijn voordeur bedreigd door twee onbekende mannen met een vuurwapen. De man hoorde de deurbel gaan en opende de voordeur. Op het moment dat hij de deur opende stapte een onbekende man zijn woning binnen. De bewoner reageerde in een impuls en werkte de man naar buiten. Hierop werd hij door een van de mannen bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer zag kans om de deur dicht te gooien, waarop de mannen weg zijn gegaan. Het gaat om twee mannen met een lichtgetinte huidskleur. Een van hen was overwegend in donkerblauw gekleed. Hij droeg een muts, een sjaal, een jas en een donkerblauwe broek. Hij heeft donkere ogen, een slank postuur, is ongeveer 25 jaar en 1.85 meter lang. De tweede dader droeg eveneens donkere kleding.

Helmond: Broodjes, appelflappen en snoep gestolen Uit een bedrijf aan de Heistraat zijn zaterdagochtend tussen 5.00 en 7.20 uur een aantal broodjes, appelflappen en snoep gestolen. De dader is binnengekomen door een toegangsdeur open te breken.

Best: Aanrijding
Op de kruising Ringweg met de A2 zijn zaterdagmiddag rond 13.50 uur een 78-jarige automobiliste uit Doorn en een 32-jarige automobilist uit Helmond met elkaar in botsing gekomen. De vrouw reed over de A2 ter hoogte van de afslag Best West, komende vanuit s Hertogenbosch. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende de vrouw geen voorrang aan de automobilist uit Helmond die van rechts aan kwam rijden. De 78-jarige automobiliste en haar 82-jarige man zijn overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum. De 30-jarige echtgenote van de automobilist uit Helmond is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Molenstraat is tussen vrijdag 19.15 uur en zaterdag 6.00 uur ingebroken. Uit het pand werd een digitale weegschaal weggenomen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader binnen is gekomen.

Middelbeers: Crosser betrapt
Op de Jachtlaan is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een 35-jarige motorcrosser uit Middelbeers betrapt. De man was in niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Vrouw lastig gevallen
Op een parkeerplaats aan de Molenstraat, behorende bij het natuurgebied de Malpie, is vrijdagavond rond 18.15 uur een 30-jarige vrouw uit Valkenswaard lastig gevallen door een onbekende op een bromfiets. De vrouw was haar hond aan het uitlaten en was op de terugweg naar haar auto. Vlak bij haar auto versperde een onbekende bromfietser haar de weg. De onbekende jongen stapte van zijn bromfiets en pakte de vrouw bij haar arm. De vrouw verweerde zich flink. Hierbij werd zij door de man geschopt. De vrouw zag kans om in haar auto te stappen, haar portieren af te sluiten en snel weg te rijden. Hierop heeft zij de politie ingeschakeld. Het gaat om een blanke jongen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, heeft donker haar, donkere wenkbrauwen, donkere ogen en een slank postuur. De jongen droeg een zwarte jas, een spijkerbroek, gymschoenen en een zwarte helm. Hij reed op een scooter met de kleuren neongeel en zwart. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van de afdeling Valkenswaard via 0900-8844.

Valkenswaard: Wielrenner gewond
Op het fietspad van de Maastrichterweg zijn zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 56-jarige wielrenner uit Lieshout en een wielrenner (leeftijd onbekend) uit Eindhoven met elkaar in botsing gekomen. De wielrenner uit Lieshout fietste achter de Eindhovenaar en reed door nog onbekende oorzaak tegen het achterwiel van zijn voorganger waardoor hij viel en een hoofdwond opliep. De Lieshoutenaar is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Veldhoven: Vrouw van fiets gevallen
Op de Dommelshei is zaterdag rond 11.20 uur een 56-jarige vrouw uit Veldhoven gevallen met haar fiets. Vermoedelijk is ze met haar wiel tegen de trottoirband aan gereden. De vrouw liep een hoofdwond op en is overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Waalre: Voetganger zwaar gewond
Op de Burgemeester Mollaan is zaterdagochtend rond 3.30 uur een 47-jarige voetganger uit Eindhoven door nog onbekende oorzaak geschept door de auto van een 22-jarige Eindhovenaar. Hij is zwaargewond overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Bij de automobilist werd een ademanalyse afgenomen. Deze gaf een promillage weer van 1,05. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in sportkantine
In een sportkantine aan de Sophiastraat is ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het gebouw werden een versterker, een Cd-speler, frisdrank en chips weggenomen. Ook werden het biljart en de flipperkast opengebroken en werd het geld hieruit weggehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie