Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 09-03-2002

Datum nieuwsfeit: 09-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-03-2002 2e Persbericht 9 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van tasjesroof overmeesterd door voorbijgangers Op de Vestdijk is zaterdagmiddag rond 14.45 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van beroving van de tas van een 68-jarige Eindhovense. De Eindhovense liep samen met haar dochter over de Vestdijk toen plotseling aan haar tas werd getrokken. Doordat de vrouw haar tas stevig vasthield werd zij op de grond getrokken en een eindje meegesleurd. De verdachte werd op straat overmeesterd door een aantal voorbijgangers en overgedragen aan de politie. De vrouw heeft inmiddels haar tas terug. Ze liep door de val verwondingen aan haar knie op en een snee in haar hand. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Inzittende gewond
Op de kruising Kloosterdreef, Dr. Cuyperslaan, Europalaan zijn zaterdagmiddag rond 13.30 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen. De 23-jarige Eindhovense automobilist reed over de Dr. Cuyperslaan en wilde op het kruispunt rechtdoor rijden richting Kloosterdreef. Op dat moment sloeg de 72-jarige bestuurder uit Eindhoven, die over de Kloosterdreef reed, linksaf om de Europalaan op te rijden. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in botsing. Een 71-jarige Eindhovense inzittende raakte gewond en is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na winkelpui te hebben geramd De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen waarbij een bestelbus tegen een winkelpui op de St. Catharinastraat was gebotst en was doorgereden. Na een onderzoek in de omgeving werd op het Wilhelminaplein een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeluk en het verlaten van de plaats van het ongeval. De bus stond op het Wilhelminaplein en had aan de voorzijde schade. Uit onderzoek bleek dat de automobilist te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man bedreigd met vuurwapen
Een 55-jarige bewoner van de Fitissingel is vrijdag rond 20.20 uur aan zijn voordeur bedreigd door twee onbekende mannen met een vuurwapen. De man hoorde de deurbel gaan en opende de voordeur. Op het moment dat hij de deur opende stapte een onbekende man zijn woning binnen. De bewoner reageerde in een impuls en werkte de man naar buiten. Hierop werd hij door een van de mannen bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer zag kans om de deur dicht te gooien, waarop de mannen weg zijn gegaan. Het gaat om twee mannen met een lichtgetinte huidskleur. Een van hen was overwegend in donkerblauw gekleed. Hij droeg een muts, een sjaal, een jas en een donkerblauwe broek. Hij heeft donkere ogen, een slank postuur, is ongeveer 25 jaar en 1.85 meter lang. De tweede dader droeg eveneens donkere kleding.

Helmond: Broodjes, appelflappen en snoep gestolen Uit een bedrijf aan de Heistraat zijn zaterdagochtend tussen 5.00 en 7.20 uur een aantal broodjes, appelflappen en snoep gestolen. De dader is binnengekomen door een toegangsdeur open te breken.

Best: Aanrijding
Op de kruising Ringweg met de A2 zijn zaterdagmiddag rond 13.50 uur een 78-jarige automobiliste uit Doorn en een 32-jarige automobilist uit Helmond met elkaar in botsing gekomen. De vrouw reed over de A2 ter hoogte van de afslag Best West, komende vanuit s Hertogenbosch. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende de vrouw geen voorrang aan de automobilist uit Helmond die van rechts aan kwam rijden. De 78-jarige automobiliste en haar 82-jarige man zijn overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum. De 30-jarige echtgenote van de automobilist uit Helmond is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Molenstraat is tussen vrijdag 19.15 uur en zaterdag 6.00 uur ingebroken. Uit het pand werd een digitale weegschaal weggenomen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader binnen is gekomen.

Middelbeers: Crosser betrapt
Op de Jachtlaan is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een 35-jarige motorcrosser uit Middelbeers betrapt. De man was in niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Vrouw lastig gevallen
Op een parkeerplaats aan de Molenstraat, behorende bij het natuurgebied de Malpie, is vrijdagavond rond 18.15 uur een 30-jarige vrouw uit Valkenswaard lastig gevallen door een onbekende op een bromfiets. De vrouw was haar hond aan het uitlaten en was op de terugweg naar haar auto. Vlak bij haar auto versperde een onbekende bromfietser haar de weg. De onbekende jongen stapte van zijn bromfiets en pakte de vrouw bij haar arm. De vrouw verweerde zich flink. Hierbij werd zij door de man geschopt. De vrouw zag kans om in haar auto te stappen, haar portieren af te sluiten en snel weg te rijden. Hierop heeft zij de politie ingeschakeld. Het gaat om een blanke jongen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, heeft donker haar, donkere wenkbrauwen, donkere ogen en een slank postuur. De jongen droeg een zwarte jas, een spijkerbroek, gymschoenen en een zwarte helm. Hij reed op een scooter met de kleuren neongeel en zwart. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van de afdeling Valkenswaard via 0900-8844.

Valkenswaard: Wielrenner gewond
Op het fietspad van de Maastrichterweg zijn zaterdagmiddag rond 15.15 uur een 56-jarige wielrenner uit Lieshout en een wielrenner (leeftijd onbekend) uit Eindhoven met elkaar in botsing gekomen. De wielrenner uit Lieshout fietste achter de Eindhovenaar en reed door nog onbekende oorzaak tegen het achterwiel van zijn voorganger waardoor hij viel en een hoofdwond opliep. De Lieshoutenaar is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Veldhoven: Vrouw van fiets gevallen
Op de Dommelshei is zaterdag rond 11.20 uur een 56-jarige vrouw uit Veldhoven gevallen met haar fiets. Vermoedelijk is ze met haar wiel tegen de trottoirband aan gereden. De vrouw liep een hoofdwond op en is overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Waalre: Voetganger zwaar gewond
Op de Burgemeester Mollaan is zaterdagochtend rond 3.30 uur een 47-jarige voetganger uit Eindhoven door nog onbekende oorzaak geschept door de auto van een 22-jarige Eindhovenaar. Hij is zwaargewond overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Bij de automobilist werd een ademanalyse afgenomen. Deze gaf een promillage weer van 1,05. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in sportkantine
In een sportkantine aan de Sophiastraat is ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het gebouw werden een versterker, een Cd-speler, frisdrank en chips weggenomen. Ook werden het biljart en de flipperkast opengebroken en werd het geld hieruit weggehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...