Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Historisch fotoweekeind in vijf militaire musea

Datum nieuwsfeit: 10-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Fotoweekend Musea, foto 1

Historisch fotoweekeind in vijf militaire musea

09-03-2002

In vijf militaire musea staan morgen (10 maart) de deuren nog open in verband met het militair historisch fotoweekeind Mijn opa was een . Iedereen met vragen over oude fotos van militairen of militair materieel, kon vandaag ook al terecht bij een aantal deskundigen die twee dagen zitting houden in musea in Arnhem, Delft, Den Helder, Rotterdam en Soesterberg. Morgen kan iedereen met een vraag over een foto in de vijf deelnemende musea nog terecht van 11.00-16.00 uur.

Bij het Marinemuseum in Den Helder waren zaterdag direct na de opening om elf uur al verschillende mensen met historische fotos van militairen en schepen aanwezig. Ook kwamen er per e-mail fotos binnen. De heer Broers, een van de deskundigen, vertelt dat het voor de leek vaak moeilijk te zien is om wat voor een uniform het gaat. Bij de fotos die hem werden voorgelegd was er ook een van een pand met opschrift RK Mariniers Tehuis. Die mailen we naar Rotterdam want de personen die op de foto staan zullen wellicht mariniers zijn. De heer en mevrouw Kruijff uit Hoofddorp melden zich met een foto die ze van familie uit de Verenigde Staten hebben ontvangen. De geüniformeerde persoon op de foto is de broer van mijn opa. Zijn kleinkinderen in Amerika hebben geen idee om wat voor uniform het gaat. Dit is voor ons een uitgelezen kans om meer te weten te komen. We hebben de foto laten zien en ze vermoeden hier dat het om een uniform van de Koninklijke Marechaussee gaat. Ze gaan het nog verder onderzoeken.

Ook bij het Militaire Luchtvaartmuseum, Museum Bronbeek, het Mariniersmuseum en het Legermuseum is het een uniek weekeinde. De mensen komen nu met een speciaal doel naar ons toe, maar op zaterdag liep het nog niet storm. Het mooie weer speelde ons waarschijnlijk parten, vertelde men desgevraagd in het legermuseum. (Fotos: Ruud Mol, CAVDKM)
Fotoweekend musea, foto 2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie