Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 10-03-2002

Datum nieuwsfeit: 10-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zondag 10 maart 2002

Dagelijke berichten

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
Zaterdagochtend werd in de tuinen van de woningen in de Abeelstraat een 50-jarige stadjer aangehouden. Getuigen zagen dat de man een flat aan de Spaanse Aakstraat verliet, nadat hij daar had ingebroken. Na een onderzoek in de omgeving zagen agenten dat de verdachte een tuin invluchtte. Na een korte zoektocht vonden de agenten de man onder de struiken. Hij bleek in het bezit van enkele sieraden die de man uit een flat had weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: man valt achter stuur in slaap
Een 39-jarige man uit de stad Groningen viel zaterdagochtend op de Europaweg achter het stuur van zijn auto in slaap. Met als gevolg dat de bestuurder zijn auto niet meer in bedwang had en het talud van de snelweg afreed. De auto kwam op de kop in de bossages onder aan het talud terecht De stadjer wist met zijn mobiele telkefoon de brandweer te alarmeren. Uiteindelijk moest de man uit zijn benarde positie worden bevrijd door de brandweer en ambulance personeel. Hij werd met rug en nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto moest door een grote kraan uit het diepe worden getakeld.

Hoogezand: man loopt messteek op
In een shoarmabar aan de Kerkstraat liep een 38-jarige man uit Sappemeer vrijdagnacht een messteek in zijn borst op. Het slachtoffer had in de tent ruzie gekregen met een 30-jarige inwoner van Hoogezand. Dit leidde tot een vechtpartij tussen beiden, waarbij de Hogezandster zich verweerde met een mes. Het slachtoffer meldde zich kort na het incident bij de politie en hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Agenten troffen de verdachte nog in de shoarmabar aan. Hij werd aangehouden en na behandeling van een snijwond aan zijn handen ingesloten voor verhoor. De verwondingen van het slachtoffer bleken mee te vallen, volgens artsen had hij geluk gehad.

Veelerveen: volière leeg geplunderd
Bij een woning aan de Veelerveensterweg werden afgelopen nacht weer vogels uit de volière weggenomen. De bewoner horde in de loop van de nacht een auto bij zijn woning wegrijden. Toen de man ging kijken zag hij de auto met gedoofde lichten wegrijden. Na onderzoek bij zijn volière zag de bewoner dat alle 45 zangvogeltjes waren weggehaald en de volière volledig was geplunderd.

Groningen: illegale zenders verwijderd
De politie heeft zaterdag samen met de radiocontroledienst van het Ministerie van Verkeer een aantal illegale zenders uit de lucht gehaald. In een woning aan de Elmersmastraat trof de politie bij een 22-jarige Groninger een zender aan, die in beslag genomen werd. Ook in een woning aan de Coronastraat werden zenders aangetroffen. Hier werden door de dienst vijf zenders in beslaggenomen, waarvan een juist aan het uitzenden was. De bewoners krijgen een proces verbaal.

Groningen: vernielzucht br> Via de binnenstad cameras zag de politie afgelopen nacht dat een viertal mannen zich bezig hielden met vernielingen in de Oosterstraat. De heren, 19, 24, 25 en 28 jaar oud verwijderden fietsbellen en gooiden deze over straat. Op het Zuiderdiep konden de vier worden achterhaald. Aan het bureau kregen ze in het kader van Schoon Heel en Veilig, een forse boete volgens het Nait soezn regiem.

Groningen: meidenruzie heeft fors oorletsel tot gevolg In een café aan de Grote Markt liepen afgelopen nacht twee meiden van 17 en 18 jaar oor en oogletsel op bij een vechtpartij. Het 18-jarige slachtoffer uit Groningen kreeg in het café ruzie met een andere bezoeker. Hierbij werd ze geholpen door een 18-jarige meisje uit Rotterdam. Deze probeerde een bierglas te gooien naar de man met wie haar vriendin ruzie kreeg. Het 17-jarige meisje ook uit Groningen sloeg daarop het 18-jarige meisje met een glas op haar hoofd, met als gevolg dat zij zelf eveneens werd geslagen met een longdrink glas. Het gevolg was dat de twee Groningse meiden behoorlijk oogletsel en oorletsel opliepen en in een ziekenhuis moesten worden behandeld. De 18-jarige Rotterdamse werd door de politie aangehouden en ingesloten. De politie zal een nader onderzoek instellen naar de feitelijke toedracht.

Groningen: taxicontrole
In de afgelopen nacht heeft de politie controles in de binnenstad van Groningen gehouden op het taxivervoer. In totaal werden 45 bestuurders bekeurd. De meeste chauffeurs reden met te grote snelheid, gemiddeld 20 km te hard door de stad. Een van de bestuurders reed meer dan 40 km te hard. Enkele chauffeurs reden door gesloten gebieden, twee autos waren niet gekeurd en twee autos waren niet meer verzekerd. Alle bestuurders kregen ene proces verbaal.

Groningen: geluidsoverlast leidt tot in beslagname Uit een woning aan het Deliplein heeft de politie zaterdagavond de muziekinstallatie gehaald. De bewoner bleek zaterdagmiddag voor de zoveelste keer muziekoverlast te veroorzaken. Toen agenten middags bij de woning kwamen was de bewoner zelf niet thuis. Toen ze even later weer naar de woning gingen troffen ze de bewoner wel. Hierop werd de installatie, twee boxen, twee platenspelers, een versterker en tuner, meegenomen. De 23-jarige bewoner krijgt een boete opgelegd.

Groningen: bedreiging bij pizzeria
Zaterdagavond heeft de politie op het Zuiderdiep een 18-jarige Groninger aangehouden. De man stond met enkele kornuiten voor een pizzeria, waarbij hij de 42-jarige eigenaar van de pizzeria bedreigde. De heren bleken ruzie te hebben over een gestolen telefoon. Toen de verdachte in het bijzijn van agenten de restauranthouder nogmaals uitdaagde werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hierna keerde de rust op het Zuiderdiep terug. Na verhoor werd de stadjer weggestuurd.

Groningen: overlast storm
In de afgelopen nacht hebben politie en brandweer meerdere keren assistentie moeten verlenen bij storm overlast. Zo bleken bij de Hogeschool aan het Eyssoniusplein enkele ruiten door de storm te zijn vernield. Ook op andere plaatsen moesten bomen worden verwijderd en dakplaten worden vastgezet.

Groningen: diefstal uit woning
Bij een 84-jarige vrouw aan de Ubbenslaan werd zaterdagavond diefstal gepleegd. De vrouw kreeg bezoek van een onbekende vrouw, die de tuin van het slachtoffer even wilde bekijken. Het slachtoffer werd door de verdachte overreed en liet de verdachte in haar woning toe. Nadat ze enige tijd met de verdachte in de woning had zitten praten zag het slachtoffer dat er nog een vrouw in huis was. Toen ze ging kijken wie deze vrouw was, vertrokken beide verdachten. Na onderzoek in haar slaapkamer bleek deze te zijn doorzocht en bleken er diverse sieraden en geld weg te zijn. De beide verdachten waren om en nabij de 40 jaar oud en hadden een getinte huidskleur.

Veendam: niet uitgekeken
Een 10-jarig meisje uit Tynaarlo liep zaterdagavond op de Ommelanderwijk een onderbeenbreuk op. Het meisje stak plotseling de rijbaan over toen een 24-jarige automobilist uit Veendam wilde passeren. Het meisje kwam tegen de zijkant van de auto aan en viel op straat. Zij moest met een vermoedelijk onderbeenbreuk naar een ziekenhuis in Stadskanaal worden gebracht.

Sellingen: vernieling auto
De politie heeft afgelopen nacht twee mannen uit Ter Apel en Valthermond aangehouden. De heren bleken bij het verlaten van een discotheek een auto te hebben vernield en stuk getrapt. Een van de beide mannen, een 29-jarige Ter Apeler werd door personeel van de discotheek vastgehouden tot de politie arriveerde. Even later kon ook de tweede verdachte door agenten worden opgepakt. Beide heren werden voor de nacht ingesloten. Waarom ze de vernieling pleegden is nog niet duidelijk.

Ontswedde: huisvredebreuk
Twee lastige klanten van een café aan de Dorpsstraat moesten afgelopen nacht door de politie worden opgepakt. De heren weigerden de kroeg te verlaten. Toen gewaarschuwde agenten hen nogmaals sommeerden om te vertrekken begonnen de beiden zich te verzetten en te bedreigen. Hierop werden de mannen met enig gepast geweld toch meegenomen naar het bureau. Na te zijn gehoord konden ze hun weg vervolgen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.13euro pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...