Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 10-03-2002

Datum nieuwsfeit: 10-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zondag 10 maart 2002

Dagelijke berichten

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
Zaterdagochtend werd in de tuinen van de woningen in de Abeelstraat een 50-jarige stadjer aangehouden. Getuigen zagen dat de man een flat aan de Spaanse Aakstraat verliet, nadat hij daar had ingebroken. Na een onderzoek in de omgeving zagen agenten dat de verdachte een tuin invluchtte. Na een korte zoektocht vonden de agenten de man onder de struiken. Hij bleek in het bezit van enkele sieraden die de man uit een flat had weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: man valt achter stuur in slaap
Een 39-jarige man uit de stad Groningen viel zaterdagochtend op de Europaweg achter het stuur van zijn auto in slaap. Met als gevolg dat de bestuurder zijn auto niet meer in bedwang had en het talud van de snelweg afreed. De auto kwam op de kop in de bossages onder aan het talud terecht De stadjer wist met zijn mobiele telkefoon de brandweer te alarmeren. Uiteindelijk moest de man uit zijn benarde positie worden bevrijd door de brandweer en ambulance personeel. Hij werd met rug en nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto moest door een grote kraan uit het diepe worden getakeld.

Hoogezand: man loopt messteek op
In een shoarmabar aan de Kerkstraat liep een 38-jarige man uit Sappemeer vrijdagnacht een messteek in zijn borst op. Het slachtoffer had in de tent ruzie gekregen met een 30-jarige inwoner van Hoogezand. Dit leidde tot een vechtpartij tussen beiden, waarbij de Hogezandster zich verweerde met een mes. Het slachtoffer meldde zich kort na het incident bij de politie en hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Agenten troffen de verdachte nog in de shoarmabar aan. Hij werd aangehouden en na behandeling van een snijwond aan zijn handen ingesloten voor verhoor. De verwondingen van het slachtoffer bleken mee te vallen, volgens artsen had hij geluk gehad.

Veelerveen: volière leeg geplunderd
Bij een woning aan de Veelerveensterweg werden afgelopen nacht weer vogels uit de volière weggenomen. De bewoner horde in de loop van de nacht een auto bij zijn woning wegrijden. Toen de man ging kijken zag hij de auto met gedoofde lichten wegrijden. Na onderzoek bij zijn volière zag de bewoner dat alle 45 zangvogeltjes waren weggehaald en de volière volledig was geplunderd.

Groningen: illegale zenders verwijderd
De politie heeft zaterdag samen met de radiocontroledienst van het Ministerie van Verkeer een aantal illegale zenders uit de lucht gehaald. In een woning aan de Elmersmastraat trof de politie bij een 22-jarige Groninger een zender aan, die in beslag genomen werd. Ook in een woning aan de Coronastraat werden zenders aangetroffen. Hier werden door de dienst vijf zenders in beslaggenomen, waarvan een juist aan het uitzenden was. De bewoners krijgen een proces verbaal.

Groningen: vernielzucht br> Via de binnenstad cameras zag de politie afgelopen nacht dat een viertal mannen zich bezig hielden met vernielingen in de Oosterstraat. De heren, 19, 24, 25 en 28 jaar oud verwijderden fietsbellen en gooiden deze over straat. Op het Zuiderdiep konden de vier worden achterhaald. Aan het bureau kregen ze in het kader van Schoon Heel en Veilig, een forse boete volgens het Nait soezn regiem.

Groningen: meidenruzie heeft fors oorletsel tot gevolg In een café aan de Grote Markt liepen afgelopen nacht twee meiden van 17 en 18 jaar oor en oogletsel op bij een vechtpartij. Het 18-jarige slachtoffer uit Groningen kreeg in het café ruzie met een andere bezoeker. Hierbij werd ze geholpen door een 18-jarige meisje uit Rotterdam. Deze probeerde een bierglas te gooien naar de man met wie haar vriendin ruzie kreeg. Het 17-jarige meisje ook uit Groningen sloeg daarop het 18-jarige meisje met een glas op haar hoofd, met als gevolg dat zij zelf eveneens werd geslagen met een longdrink glas. Het gevolg was dat de twee Groningse meiden behoorlijk oogletsel en oorletsel opliepen en in een ziekenhuis moesten worden behandeld. De 18-jarige Rotterdamse werd door de politie aangehouden en ingesloten. De politie zal een nader onderzoek instellen naar de feitelijke toedracht.

Groningen: taxicontrole
In de afgelopen nacht heeft de politie controles in de binnenstad van Groningen gehouden op het taxivervoer. In totaal werden 45 bestuurders bekeurd. De meeste chauffeurs reden met te grote snelheid, gemiddeld 20 km te hard door de stad. Een van de bestuurders reed meer dan 40 km te hard. Enkele chauffeurs reden door gesloten gebieden, twee autos waren niet gekeurd en twee autos waren niet meer verzekerd. Alle bestuurders kregen ene proces verbaal.

Groningen: geluidsoverlast leidt tot in beslagname Uit een woning aan het Deliplein heeft de politie zaterdagavond de muziekinstallatie gehaald. De bewoner bleek zaterdagmiddag voor de zoveelste keer muziekoverlast te veroorzaken. Toen agenten middags bij de woning kwamen was de bewoner zelf niet thuis. Toen ze even later weer naar de woning gingen troffen ze de bewoner wel. Hierop werd de installatie, twee boxen, twee platenspelers, een versterker en tuner, meegenomen. De 23-jarige bewoner krijgt een boete opgelegd.

Groningen: bedreiging bij pizzeria
Zaterdagavond heeft de politie op het Zuiderdiep een 18-jarige Groninger aangehouden. De man stond met enkele kornuiten voor een pizzeria, waarbij hij de 42-jarige eigenaar van de pizzeria bedreigde. De heren bleken ruzie te hebben over een gestolen telefoon. Toen de verdachte in het bijzijn van agenten de restauranthouder nogmaals uitdaagde werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hierna keerde de rust op het Zuiderdiep terug. Na verhoor werd de stadjer weggestuurd.

Groningen: overlast storm
In de afgelopen nacht hebben politie en brandweer meerdere keren assistentie moeten verlenen bij storm overlast. Zo bleken bij de Hogeschool aan het Eyssoniusplein enkele ruiten door de storm te zijn vernield. Ook op andere plaatsen moesten bomen worden verwijderd en dakplaten worden vastgezet.

Groningen: diefstal uit woning
Bij een 84-jarige vrouw aan de Ubbenslaan werd zaterdagavond diefstal gepleegd. De vrouw kreeg bezoek van een onbekende vrouw, die de tuin van het slachtoffer even wilde bekijken. Het slachtoffer werd door de verdachte overreed en liet de verdachte in haar woning toe. Nadat ze enige tijd met de verdachte in de woning had zitten praten zag het slachtoffer dat er nog een vrouw in huis was. Toen ze ging kijken wie deze vrouw was, vertrokken beide verdachten. Na onderzoek in haar slaapkamer bleek deze te zijn doorzocht en bleken er diverse sieraden en geld weg te zijn. De beide verdachten waren om en nabij de 40 jaar oud en hadden een getinte huidskleur.

Veendam: niet uitgekeken
Een 10-jarig meisje uit Tynaarlo liep zaterdagavond op de Ommelanderwijk een onderbeenbreuk op. Het meisje stak plotseling de rijbaan over toen een 24-jarige automobilist uit Veendam wilde passeren. Het meisje kwam tegen de zijkant van de auto aan en viel op straat. Zij moest met een vermoedelijk onderbeenbreuk naar een ziekenhuis in Stadskanaal worden gebracht.

Sellingen: vernieling auto
De politie heeft afgelopen nacht twee mannen uit Ter Apel en Valthermond aangehouden. De heren bleken bij het verlaten van een discotheek een auto te hebben vernield en stuk getrapt. Een van de beide mannen, een 29-jarige Ter Apeler werd door personeel van de discotheek vastgehouden tot de politie arriveerde. Even later kon ook de tweede verdachte door agenten worden opgepakt. Beide heren werden voor de nacht ingesloten. Waarom ze de vernieling pleegden is nog niet duidelijk.

Ontswedde: huisvredebreuk
Twee lastige klanten van een café aan de Dorpsstraat moesten afgelopen nacht door de politie worden opgepakt. De heren weigerden de kroeg te verlaten. Toen gewaarschuwde agenten hen nogmaals sommeerden om te vertrekken begonnen de beiden zich te verzetten en te bedreigen. Hierop werden de mannen met enig gepast geweld toch meegenomen naar het bureau. Na te zijn gehoord konden ze hun weg vervolgen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.13euro pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie