Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 10-03-2002

Datum nieuwsfeit: 10-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 10-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Overlast door storm
FLEVOLAND De storm die zaterdagavond over onze provincie raasde, heeft veel overlast veroorzaakt. Vanaf 19:00 uur kwamen bij de meldkamer van de politie ca. 45 meldingen binnen. Op de Ettenlandseweg in Marknesse was een boom op de weg gewaaid en in Lelystad viel op de Kempenaar een boom op een auto. In Dronten was op de Dronterweg een boom op het wegdek terechtgekomen, een automobilist probeerde de boom te ontwijken maar raakte de kruin van de boom. Blikschade was het gevolg. Aan de Jaap ter Haarstraat (Almere) was een bouwkeet op een auto gewaaid. Een gedeelte van de gevel van een school aan de Danslaan (Almere) is door de storm losgeraakt. Een automobilist kon op de Veluwedreef in Almere door de harde wind de auto niet meer op de weg houden en raakte een andere auto.
Er zijn voor zover bekend geen mensen gewond geraakt door de storm. De Oostvaardersdijk en de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen zijn vanaf een uur of negen tot rond twee uur s nachts afgesloten geweest voor het verkeer. De storm zorgde daar voor verkeersgevaarlijke situaties.

Van de weg geraakt
MARKNESSE Op de Vollenhovenweg is zaterdagmiddag een 20-jarige automobiliste uit Bant van de weg geraakt. Volgens getuigen reed ze over de middenstreep, corrigeerde, kwam in de rechter berm terecht, stuurde tegen en kwam uiteindelijk tegen de slootkant aan de linkerkant van de weg tot stilstand. Ze is onder meer met waarschijnlijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.
ZEEWOLDE Zaterdagavond is op de Sportlaan een auto van de weg geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Zeewolde raakte met zijn linker wielen op de vluchtheuvel van de rotonde, corrigeerde, kwam op zijn rechter zijkant terecht, kwam tegen de stoeprand aan en werd in de berm gelanceerd. De auto kwam weer op zijn wielen terecht. De man is met letsel aan zijn hoofd en nek overgebracht naar een ziekenhuis. De auto is afgevoerd.

Auto in brand
TOLLEBEEK Op de Urkerweg is zaterdagavond een auto uitgebrand. De 18-jarige bestuurder uit Urk rook een brandlucht en zette de auto in de berm. Kort daarna vloog de auto in brand. Hoe is brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Zaterdagnacht is op de Klipperstraat een 23-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 645 ug/l (1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.
BANT Op de rijksweg A6 is zondagochtend vroeg een 29-jarige automobilist uit Kudelstaart aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was met zijn auto van de weg geraakt. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de man bier te drinken. Volgens eigen zeggen omdat hij zo geschrokken was. De politie had echter aanwijzingen dat hij al eerder begonnen was met drinken en bracht de man over naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 530 ug/l (1,2 promille). Hij is met een rijverbod van 5 uur weer heengezonden.
LELYSTAD Een 29-jarige automobilist uit Kapelle aan de Ijssel is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen door zijn hoge snelheid. Bij controle roken de agenten een sterke alcohollucht. Op het politiebureau blies hij 365 ug/l (0,8 promille). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op de Poldermolenweg een 39-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 415 ug/l (0,9 promille). Hij is met een rijverbod van 4 uur weer heengezonden. Zijn auto bleek niet APK-gekeurd te zijn. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Gevallen
DRONTEN Aan de Rietweg is een 74-jarige vrouw uit Biddinghuizen gestruikeld. Ze is met letsel aan haar pols/onderarm per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Op De Rede is een 71-jarige vrouw uit Dronten gevallen. Ambulancepersoneel constateerden letsel aan het sleutelbeen en heeft de vrouw voor behandeling overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.

Gebeten door hond
DRONTEN Zaterdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat op De Rede een 36-jarige Lelystedeling was gebeten door een hond. De man was in het voorbijgaan zonder aanwijsbare reden gebeten in zijn knie. Ambulancepersoneel heeft de wond behandeld. Nadat alles was afgehandeld en de agenten hun weg weer wilde vervolgen werd een van de agenten ook, zonder aanwijsbare reden, in zijn knie gebeten. De agent heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen vernielingen
DRONTEN Zaterdagnacht zijn op De Zuid twee jongens uit Dronten (18 en 20 jaar) aangehouden voor vernieling. Ze vernielden voor het oog van een politieman in burger reclameborden. Na een korte achtervolging konden ze worden aangehouden. Een derde verdachte wist te ontkomen. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. ALMERE Op de Louis Armstrongweg zijn zaterdagmiddag drie jongens uit Almere (15, 15 en 16 jaar) aangehouden voor vernieling. Volgens getuigen zouden zij stenen hebben gegooid naar rijdende treinen en kleine vernielingen hebben gepleegd aan gebouwen. Het drietal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding auto-inbrekers
DRONTEN Zaterdagnacht zijn op de Pioniersweg twee Lelystedelingen (20 en 24 jaar) aangehouden voor auto-inbraak. Surveillerende agenten zagen verse braaksporen en stelden een onderzoek in. Het duo had zich verstopt onder een auto, maar werden ontdekt. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. In de auto en hun woningen werden gestolen goederen aangetroffen. In een van de woningen werd een vuurwapen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politieagent mishandeld
ZEEWOLDE Zondagmorgen heeft een 32-jarige man uit Nijkerk een politieagent mishandeld. De man werd op de Gooiseweg aangehouden voor rijden onder invloed en rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man werd geboeid in een politiewagen gezet. Vanuit de auto schreeuwde hij de drie agenten toe die hem aangehouden hadden. Een andere agent ging naast hem zitten om hem rustig te krijgen. De verdachte zei dat hij niets deze agent had, maar dat zijn boosheid gericht was op de agenten die hem aangehouden hadden. Opeens, zonder aanwijsbare reden, gaf de verdachte de agent die naast hem zat een kopstoot. De agent wilde hem onder controle brengen en werd vervolgens met kracht in zijn been gebeten. De verdachte is uiteindelijk door meerdere agenten onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau in Almere. De agent heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan verwondingen aan zijn hoofd en been. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...