Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 10-03-2002

Datum nieuwsfeit: 10-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 10-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Overlast door storm
FLEVOLAND De storm die zaterdagavond over onze provincie raasde, heeft veel overlast veroorzaakt. Vanaf 19:00 uur kwamen bij de meldkamer van de politie ca. 45 meldingen binnen. Op de Ettenlandseweg in Marknesse was een boom op de weg gewaaid en in Lelystad viel op de Kempenaar een boom op een auto. In Dronten was op de Dronterweg een boom op het wegdek terechtgekomen, een automobilist probeerde de boom te ontwijken maar raakte de kruin van de boom. Blikschade was het gevolg. Aan de Jaap ter Haarstraat (Almere) was een bouwkeet op een auto gewaaid. Een gedeelte van de gevel van een school aan de Danslaan (Almere) is door de storm losgeraakt. Een automobilist kon op de Veluwedreef in Almere door de harde wind de auto niet meer op de weg houden en raakte een andere auto.
Er zijn voor zover bekend geen mensen gewond geraakt door de storm. De Oostvaardersdijk en de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen zijn vanaf een uur of negen tot rond twee uur s nachts afgesloten geweest voor het verkeer. De storm zorgde daar voor verkeersgevaarlijke situaties.

Van de weg geraakt
MARKNESSE Op de Vollenhovenweg is zaterdagmiddag een 20-jarige automobiliste uit Bant van de weg geraakt. Volgens getuigen reed ze over de middenstreep, corrigeerde, kwam in de rechter berm terecht, stuurde tegen en kwam uiteindelijk tegen de slootkant aan de linkerkant van de weg tot stilstand. Ze is onder meer met waarschijnlijk een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.
ZEEWOLDE Zaterdagavond is op de Sportlaan een auto van de weg geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Zeewolde raakte met zijn linker wielen op de vluchtheuvel van de rotonde, corrigeerde, kwam op zijn rechter zijkant terecht, kwam tegen de stoeprand aan en werd in de berm gelanceerd. De auto kwam weer op zijn wielen terecht. De man is met letsel aan zijn hoofd en nek overgebracht naar een ziekenhuis. De auto is afgevoerd.

Auto in brand
TOLLEBEEK Op de Urkerweg is zaterdagavond een auto uitgebrand. De 18-jarige bestuurder uit Urk rook een brandlucht en zette de auto in de berm. Kort daarna vloog de auto in brand. Hoe is brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Zaterdagnacht is op de Klipperstraat een 23-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 645 ug/l (1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.
BANT Op de rijksweg A6 is zondagochtend vroeg een 29-jarige automobilist uit Kudelstaart aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was met zijn auto van de weg geraakt. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de man bier te drinken. Volgens eigen zeggen omdat hij zo geschrokken was. De politie had echter aanwijzingen dat hij al eerder begonnen was met drinken en bracht de man over naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 530 ug/l (1,2 promille). Hij is met een rijverbod van 5 uur weer heengezonden.
LELYSTAD Een 29-jarige automobilist uit Kapelle aan de Ijssel is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen door zijn hoge snelheid. Bij controle roken de agenten een sterke alcohollucht. Op het politiebureau blies hij 365 ug/l (0,8 promille). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE De politie heeft zaterdagnacht op de Poldermolenweg een 39-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 415 ug/l (0,9 promille). Hij is met een rijverbod van 4 uur weer heengezonden. Zijn auto bleek niet APK-gekeurd te zijn. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Gevallen
DRONTEN Aan de Rietweg is een 74-jarige vrouw uit Biddinghuizen gestruikeld. Ze is met letsel aan haar pols/onderarm per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Op De Rede is een 71-jarige vrouw uit Dronten gevallen. Ambulancepersoneel constateerden letsel aan het sleutelbeen en heeft de vrouw voor behandeling overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.

Gebeten door hond
DRONTEN Zaterdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat op De Rede een 36-jarige Lelystedeling was gebeten door een hond. De man was in het voorbijgaan zonder aanwijsbare reden gebeten in zijn knie. Ambulancepersoneel heeft de wond behandeld. Nadat alles was afgehandeld en de agenten hun weg weer wilde vervolgen werd een van de agenten ook, zonder aanwijsbare reden, in zijn knie gebeten. De agent heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen vernielingen
DRONTEN Zaterdagnacht zijn op De Zuid twee jongens uit Dronten (18 en 20 jaar) aangehouden voor vernieling. Ze vernielden voor het oog van een politieman in burger reclameborden. Na een korte achtervolging konden ze worden aangehouden. Een derde verdachte wist te ontkomen. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. ALMERE Op de Louis Armstrongweg zijn zaterdagmiddag drie jongens uit Almere (15, 15 en 16 jaar) aangehouden voor vernieling. Volgens getuigen zouden zij stenen hebben gegooid naar rijdende treinen en kleine vernielingen hebben gepleegd aan gebouwen. Het drietal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding auto-inbrekers
DRONTEN Zaterdagnacht zijn op de Pioniersweg twee Lelystedelingen (20 en 24 jaar) aangehouden voor auto-inbraak. Surveillerende agenten zagen verse braaksporen en stelden een onderzoek in. Het duo had zich verstopt onder een auto, maar werden ontdekt. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. In de auto en hun woningen werden gestolen goederen aangetroffen. In een van de woningen werd een vuurwapen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politieagent mishandeld
ZEEWOLDE Zondagmorgen heeft een 32-jarige man uit Nijkerk een politieagent mishandeld. De man werd op de Gooiseweg aangehouden voor rijden onder invloed en rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man werd geboeid in een politiewagen gezet. Vanuit de auto schreeuwde hij de drie agenten toe die hem aangehouden hadden. Een andere agent ging naast hem zitten om hem rustig te krijgen. De verdachte zei dat hij niets deze agent had, maar dat zijn boosheid gericht was op de agenten die hem aangehouden hadden. Opeens, zonder aanwijsbare reden, gaf de verdachte de agent die naast hem zat een kopstoot. De agent wilde hem onder controle brengen en werd vervolgens met kracht in zijn been gebeten. De verdachte is uiteindelijk door meerdere agenten onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau in Almere. De agent heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan verwondingen aan zijn hoofd en been. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie