Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 10-03-2002

Datum nieuwsfeit: 10-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-03-2002 2e Persbericht 10 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op de Neckerspoel is zondag rond 12.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort voor zijn aanhouding een fiets te hebben gestolen. De fiets waarop de verdachte zich verplaatste is overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Video en stereoapparatuur gestolen
Uit een woning aan de Bakelsedijk zijn zondag tussen 10.30 en 13.30 uur een videorecorder en stereoapparatuur weggenomen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten achterdeur.

Helmond: Verdachte met 70 kilo elektriciteitskabel aangehouden Op de Korenbloemstraat is zondag rond 10.15 uur een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. De verdachte liep daar met een grote hoeveelheid elektriciteitskabel (naar schatting 70 kilo) aan zijn fiets. Uit onderzoek bleek deze kabel te zijn weggenomen van een sloopterrein aan de Nieuwe Industrieweg. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
De politie heeft zondagmiddag rond 13.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een berging behorende bij een woning aan de Bakelsedijk. De hennepkwekerij bestond uit 165 planten. Deze en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Ondanks waarschuwing toch gaan autorijden Op de 3e Haagstraat is zondagmiddag rond 12.20 uur een 36-jarige automobilist uit Heesch aangehouden. De politie zag de man kort daarvoor in een auto stappen en had het vermoeden dat hij te veel gedronken had. De man werd gewaarschuwd om niet te gaan rijden. Hij negeerde dit en startte zijn auto. Hierop werd hij staande gehouden en verzocht om mee te werken aan een blaastest. Dit wilde hij niet waarop hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier heeft hij meegewerkt aan een ademanalyse die een promillage van 1,05 weergaf. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten met gestolen bromfiets aangehouden De politie zag zondagmiddag op de kruising Deurneseweg Churchilllaan twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden. Toen zij naar hen toe reden om ze te bekeuren ging het duo er van tussen. Na een achtervolging konden beide 14-jarige verdachte inwoners van Helmond om 12.00 uur op de Deurneseweg aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets zaterdagmiddag was weggenomen vanaf het Speelhuisplein. Tijdens hun vlucht gooide een van de twee nog een computerscanner in de struiken. De bromfiets en de computerscanner zijn in beslag genomen. Het duo is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Vissen gestolen
Uit een vijver, behorende bij een woning aan de Rubensstraat, zijn tussen zaterdag 20.00 uur en zondagochtend 8.30 uur 45 Koi Karpers gestolen. De vissen hebben volgens de aangever een waarde van 150,-- per stuk. De dader is vermoedelijk in de tuin achter de woning gekomen door over de omheining te klimmen.

Deurne: Mishandeling
In een horecagelegenheid aan de Blasiusstraat is zondag tussen 1.00 en 2.00 uur een 20-jarige jongen uit Helmond door een onbekende geslagen. Dit gebeurde toen hij een onenigheid tussen een vriend een onbekende probeerde te sussen. De jongen is door de klap op de grond gevallen en liep een snee in zijn kin op en een gebroken kaak. De jongen is voor behandeling overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Heeze: Trekker met oplegger gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Muggenberg is tussen zaterdag 13.00 uur en zondag 9.00 uur een rode trekker, merk Volvo FH12, met het kenteken BF-RR-19 gestolen. Op de grijze oplegger van de trekker stond een container met meel.

Netersel: Inbraken in caravans
Op een camping aan de Ruttestraat is tussen woensdag en zaterdag ingebroken in ruim tien caravans. Uit een van de caravans werden een receiver, een TV-kast, een stereo, een verrekijker, een fotocamera en een tafelkleed gestolen. Een toegangsdeur aan de voorkant werd opengebroken om binnen te komen. Uit een andere caravan werden een videorecorder, een decoder, een decoupeerzaag, een schuurmachine, een radiocassetterecorder en diverse Cds gestolen. De dader kwam hier binnen door een raam open te breken. Van een derde caravan werd eveneens een raam opengebroken. Hier werden een fles Bacardi en diverse toiletartikelen weggenomen. De dader kwam op het terrein door de omheining te vernielen.

Westerhoven: Videocamera weggenomen
De videocamera van een 30-jarige man uit Deurne is zondag tussen 11.00 en 11.30 uur weggenomen terwijl hij aan het winkelen was op de Kempervennendreef. De videocamera lag op een bagagerekje van een wandelwagen. De wandelwagen heeft heel even onbeheerd in de winkel gestaan. Toen de man daarna terugkwam bij de wandelwagen was de videocamera verdwenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie