Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe invulling bestemming oude muziekschool Capelle

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwe invulling bestemming oude muziekschool

Afgelopen donderdag 21 februari 2002 heeft de commissie Verkeer en Beheer ingestemd met de verdere uitwerking van de plannen voor de oude muziekschool aan de Dorpsstraat 164. Op 11 maart 2002 neemt de gemeenteraad hierover een definitief besluit. In december 2000 kwam het plan van de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat (was Stichting Dorpsstraat 164 i.o.) als beste uit de bus. De doelstelling van de stichting is het behoud en de restauratie van dit Capelse erfgoed. Het gebouw zal een culturele en commerciële bestemming krijgen.

De Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat (SCD) wil in het pand de volgende activiteiten mogelijk maken:
de exploitatie van een galerie-, expositie-, atelier- of workshopruimte;
de mogelijkheid tot het sluiten van huwelijken; culturele initiatieven (b.v. een kamerconcert of een openluchtuitvoering);
permanente publieke toegankelijkheid van de regentenkamer.

Bij de SCD zijn de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, de gemeente Capelle aan den IJssel en de Vereniging de Oude Kern als belangenvertegenwoordigers betrokken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie