Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegende start collectecampagne Nationaal Reumafonds

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONAAL REUMAFONDS

vliegende start collectecampagne nationaal reumafonds

Hans Klok collecteert op magische wijze

Vliegende start collectecampagne Nationaal Reumafonds

Illusionist Hans Klok zet zich in voor de collectecampagne van het Nationaal Reumafonds. Met de campagne Aangeboden wegens reuma vraagt het Nationaal Reumafonds aandacht voor de sociaal-maatschappelijke gevolgen van reuma, een ziekte die één op de tien Nederlanders treft.
Dit jaar staat het thema reuma en werk centraal. De campagne begint met de landelijke collecteweek van 11 tot en met 16 maart. Ruim 55.000 collectanten gaan voor het Reumafonds op pad.

Hans Klok verleent belangeloos zijn medewerking aan deze ludieke actie van het Nationaal Reumafonds. Ik heb iemand in dienst met reuma. Het is een ziekte met een enorme impact op je leven. Mensen met reuma moeten veel opgeven: hobbys, sport, maar ook vaak hun baan en daarmee hun zelfvertrouwen. Daarom vind ik het belangrijk het Reumafonds te steunen.

De landelijke collecte vormt een belangrijke bron van inkomsten voor het fonds. Van de opbrengst financiert het Nationaal Reumafonds wetenschappelijk onderzoek en krijgen de ruim honderd patiëntenorganisaties jaarlijks een bijdrage. Bovendien geeft het fonds in bepaalde gevallen individuele financiële steun, en is het actief op het gebied van voorlichting en het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met reuma.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie