Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandveiligheid in Zeeburg wordt aangepakt

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stadsdeel Zeeburg
Zoek soortgelijke berichten

Stadsdeel Zeeburg

Brandveiligheid wordt aangepakt

De brandveiligheid in Zeeburg wordt scherp gecontroleerd. Daarom is het stadsdeel bezig de vergunningen van zo´n 180 publieke gebouwen na te kijken. Het stadsdeel tekent op maandag 11 maart samen met de Brandweer Amsterdam een overeenkomst, `de inhaalslag gebruiksvergunningen 2002', waarin staat dat in 2002 tenminste 75 van deze vergunningen worden verleend. Daartoe zal de brandweer deze gebouwen, waaronder scholen, kinderdagverblijven, buurthuizen, cafe's en restaurants controleren op brandveiligheid en de aanwezige middelen voor brandpreventie. Stadsdeel Zeeburg is het eerste stadsdeel van Amsterdam dat een dergelijke overeenkomst tekent.

De brandweer is uitvoerder van deze opdracht die onder de regie van het stadsdeel plaatsvindt. De brandweer levert voor 1200 uur menskracht aan deze activiteiten. Daaronder valt de advisering bij nieuwbouw en verbouw, algemene adviesaanvragen, het controleren van de brandveiligheid en het verlenen van de vergunning.

De overeenkomst loopt tot 1 januari 2003. In november van dit jaar bekijkt het stadsdeel samen met de brandweer of de overeenkomst moet worden verlengd.

Meer informatie
Meer informatie over brandveiligheid is te vinden op www.brandweer.nl en op www.amsterdam.nl/plannenenprojecten/brandveiligheid.html. Voor vragen over vergunningen kan men terecht bij de afdeling Vergunningen van Stadsdeel Zeeburg, tel. (020) 608 08 80.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie