Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overrompelende deelname basisscholen aan tekenwedstrijd Stichting Bo..

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG

Overrompelende deelname basisscholen

Overrompelende deelname basisscholen aan
tekenwedstrijd Stichting Boomfeestdag

Dick Bruna is de voorzitter en vormt samen met Boomfeestmediatrice Sandra Reemer, Bart Bosch, Color Express(r) en de Stichting Nationale Boomfeestdag de jury van de tekenwedstrijd .het grootste Fantasiebos van Nederland.. De wedstrijd is uitgeschreven door de Stichting Nationale Boomfeestdag samen met Color Express(r) in het kader van het 45 jarig jubileum van de Stichting. Er zijn ruim 250 tekeningen ingestuurd!
Maandag 11 maart beoordeelt de jury tekeningen en wordt de winnende basisschool bekend gemaakt.

Dick Bruna heeft in 1980 het logo voor Stichting Nationale Boomfeestdag gemaakt, dat inmiddels overbekend is op de Nederlandse basisscholen. Dit is daarom de reden dat hij gevraagd is voorzitter te worden van de jury. Sandra Reemer is al sinds 7 jaar het gezicht van de Boomfeestdag: zij presenteert de Nationale Viering voor de honderden kinderen en Bart Bosch is het bekende kindergezicht. De Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht door Staatsbosbeheer naar aanleiding van een oproep van de toenmalige Secreteris-Generaal van de VN om in ieder land jaarlijks een boomplantdag te organiseren om zo de enorme ontbossingen tegen te gaan. De Stichting is het oudste instituut ter wereld dat zich inzet voor kind en natuur met als doel de schooljeugd en haar opvoeders op een positieve wijze te confronteren met de natuur op zodanige wijze dat ze die natuur gaan respecteren en onderhouden.

Jaarlijks doen zo.n 130.000 kinderen in ruim 80% van de gemeenten mee aan dit feest voor de natuur en in die 45 jaar hebben zij ongeveer 10 miljoen bomen struiken geplant.
De schooljeugd heeft hiermee ons land, hun wereld, duidelijk ingekleurd. Vandaar het toepasselijke Boomfeest-thema .bomen kleuren je wereld..

Hoofdsponsor van de Boomfeestdag Color Express(r) stelt voor de hele school van de winnende klas een Color Express(r)-Rikkie-de-Rups met keurpotloden en stiften ter beschikking én de klas mag op 20 maart te gast zijn op de Nationale Viering van de Boomfeestdag op de Floriade 2002 (gemeente Haarlemmermeer). Hier krijgt de school in aanwezigheid van Prinses Laurentien en haar vader Minister Brinkhorst van Landbouw de ong. 1 m. lange rups uitgereikt en mogen ze natuurlijk hun .eigen. boompje planten.

Datum: 11 maart
Pers aanwezig vanaf 16.00 uur
Adres: Princenhof Park 1 te Driebergen
Voor meer informatie: 030 . 69 26 223 (Annette Schrier)

De Boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door: Volvo Nederland Personenauto B.V.
Color Express(r), Stichting Doen, Remu-ecostroom, gebr. Van den Berk Boomkwekerijen en Quadris

11 mrt 02 12:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie