Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 11-03-2002

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-03-2002
1e persbericht 11 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden Na een onderzoek is zondag rond 8.30 uur in zijn woning aan de 2e Bottelroosstraat een 30-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 44-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan het Kerstroosplein eerder die ochtend. Twee mannen, waaronder een bekende van het slachtoffer, drongen s ochtends zijn woning binnen. In de woning werd de man geslagen en onder bedreiging van een mes gedwongen om geld te gaan pinnen op de Leenderweg. Daar zag het slachtoffer kans om te ontsnappen. De verdachte is ingesloten.op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Eindhoven: Verdacht inbraak aangehouden
Zondag is een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij vorig jaar op 12 juli heeft ingebroken in een woning aan de Muzenlaan. Daar werden een stereo-installatie en een fotocamera weggenomen. De man kon na een onderzoek aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietster gewond
Een 24-jarige Eindhovense vrouw is maandag om 6.50 uur gewond geraakt toen zij op de Parklaan met haar bromfiets tegen een boom reed. De vrouw schrok van een auto die haar tegemoet reed en remde. Door dit remmen raakte zij de macht over het stuur kwijt en reed tegen de boom. Zij is met letsel aan haar been in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven opgenomen.

Helmond: Inbraak in woning
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Guljestraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een videocamera en 160,=.

Best: Diefstal auto
Vanaf de Constantijnlaan is zondag tussen 14.00 en 17.00 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken XG-28-JV gestolen.

Best: Aanrijding
Bij een aanrijding op de Willem de Zwijgerstraat is maandag om 8.25 uur een 29-jarige automobilist uit Oost-, West- en Middelbeers gewond geraakt. De aanrijding gebeurde op een bijzondere manier. Een trekker met oplegger waarop een kraan stond, bestuurd door een 41-jarige man uit Schiedam, reed over de linkerstrook van de weg. Hij wilde bij de verkeerslichten bij de Oude Rijksweg rechtdoor rijden en moest daarvoor over die linkerstrook rijden. Hij remde wat af en op dat moment schoof een van de steunpoten aan de rechterkant van de oplegger uit. Deze steunpoten worden uitgeschoven als de kraan wordt gebruikt. Ze moeten bij het rijden met een splitpen geborgd worden. De uitgeschoven steunpoot raakte de achterkant van een personenauto die rechts naast de trekker met oplegger reed en duwde die auto tegen een personenauto die daarvoor reed. De bestuurder van deze laatste personenauto is de 29-jarige man. Hij is met nekletsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De splitpen die de poot moet borgen ontbrak. Tegen de vrachtautochauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Dronken man agressief naar hulpverleners De politie kreeg zondagmiddag een melding dat op de Lindestraat een man was aangereden. Ter plaatse bleek dat van een aanrijding geen sprake was, de man lag dronken op straat. Hij leek buiten bewustzijn. Een omstander die verpleegkundige is hielp de politie, maar de man werd plotseling agressief. Hij sloeg en schopte naar de hulpverleners. De man werd om 18.40 uur aangehouden en naar het bureau gebracht. Onderweg schold hij de politiemensen uit en bedreigde hen. De man is de cel ingegaan.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
Tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 20.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Amroth. Uit het bedrijf werden een computer, fax, telefoon, een printer, scanner, kopieerapparaat, magnetron, schrobmachine, twee stofzuigers en stereo- en audioapparatuur weggenomen. Het is niet bekend hoe men is binnengekomen.

Gemert: Twee mannen bij vechtpartij aangehouden Zondag om 20.10 uur zijn op de St. Annastraat twee mannen van 25 en 45 jaar oud uit Gemert aangehouden. Dat gebeurde nadat in een Grieks restaurant aan die straat een vechtpartij was uitgebroken. De twee verdachten, die van Griekse afkomst zijn, hadden in het restaurant gegeten. Toen zij de rekening kregen vonden zij dit niet terecht omdat zij vonden dat zij als landgenoot niet hoefden te betalen. De restauranteigenaar verlaagde de rekening maar ook dat vonden de mannen niet goed. Zij begonnen met glazen en borden te gooien. Het liep uit op een vechtpartij tussen de twee verdachten en de eigenaar. Andere gasten ontvluchtten de zaak, enkele zonder te betalen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Westerhoven: Auto weg bij inbraak
Tussen zaterdag, 18.00 uur en maandag 7.30 uur is ingebroken bij een garagebedrijf aan de Lange Akkers. Een toegangsdeur is opengebroken. Uit de zaak is een grijze Opel Astra met het kenteken XP-DS-70 gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie