Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe huisvesting voor Amsterdams Conservatorium

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|
Nieuwe huisvesting voor Amsterdams Conservatorium

Zie ook

Conservatorium van Amsterdam

Nieuwe huisvesting voor Amsterdams Conservatorium

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft op 4 maart jl. de verkoopovereenkomst voor het huidige onderkomen van het Amsterdams Conservatorium aan de Van Baerlestraat 27 getekend met projectontwikkelaar Camp, Kleyn Associates. Dit past binnen de plannen om het Conservatorium op het Oosterdokseiland te vestigen. Zowel de Hogeschool als het Conservatorium zijn ingenomen met het vlotte verloop van de voorbereidingen die tot deze transactie hebben geleid. Men prijst de voortvarendheid waarmee de gemeente te werk ging en de hulp die het Conservatorium ondervond bij de voorbereidingen tot verkoop.

De nieuwbouwplannen kunnen nu concreet worden ingevuld. Architect Frits van Dongen zal het gebouw ontwerpen dat op kavel nr.5 van het Oosterdokseiland gaat verrijzen. Zijn creatie komt te staan tussen het nieuwe Bibliotheekcomplex van architect Jo Coenen en de door Erick van Egeraat te verbouwen TPG-toren.

Het nieuwe Conservatoriumgebouw wordt circa 13.000 vierkante meter groot. Het omvat een grote muziekzaal voor 500 bezoekers en drie kleinere zalen voor 110 tot 150 bezoekers. Daarnaast worden ensembleruimtes, leskamers en studieruimtes gemaakt. Centraal in het gebouw komt een grote ontmoetingsruimte: het 'spelend hart'.

De directie van het Conservatorium heeft hooggespannen verwachtingen van het nieuwe onderkomen op het Oosterdokseiland. Met name de eigentijdse uitstraling zal de positie van het Conservatorium volgens de directie ten goede komen. De reputatie is overigens nu al zodanig dat studenten vanuit de hele wereld worden ingeschreven. Van de Conservatoriumstudenten komt 54% uit het buitenland.

Paul van Yperen

^


-

© gemeente Amsterdam - 11-03-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie