Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-03-2002

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-03-2002 Persbericht district Maastricht (HP 17.00 uur) Maandag 11 maart 2002

Maastricht, aanhoudingen:
Zondagavond 10 maart 2002 heeft de groep verdovende middelen van de politie in Maastricht twee mannen op grond van de opiumwetgeving aangehouden. Een derde aangehouden man diende nog een gevangenisstraf te ondergaan van 21 dagen.
De politie startte het onderzoek naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving van de Sint Josephstraat te Maastricht over het verhandelen van drugs en de daarmee samengaande overlast. Zaterdagavond 9 maart 2002 werden twee Belgen aangehouden die op de Sint Josephstraat contact kregen met de bestuurder van een bromfiets. Na het sluiten van een mogelijk drugstransactie reed het tweetal weg in een personenauto die kort daarop door de politie werd gecontroleerd. Het tweetal, man en vrouw respectievelijk 37 en 34 jaar en woonachtig in het Belgische Zutendaal, bleek enkele grammen harddrugs in hun bezit te hebben. Zij werden daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd tegen hun proces-verbaal opgemaakt waarna zij in vrijheid werden gesteld.
Zondagavond omstreeks 20.00 trof de politie de bromfietsbestuurder opnieuw aan in de Sint Josephstraat te Maastricht. Hij werd daarop gecontroleerd en hij bleek enkele grammen harddrugs in zijn bezit te hebben. Hij bleek een 34 jarige inwoner van Maastricht te zijn. Hij werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Dezelfde avond werd in twee woningen nog een verder onderzoek ingesteld. In een woning aan de Gildenweg te Maastricht trof de politie geen drugs aan maar wel verpakkingsmiddelen voor drugs. In deze woning trof de politie een 30 jarige man aan die nog een gevangenisstraf diende te ondergaan van 21 dagen wegens het herhaaldelijk reizen zonder geldig plaatsbewijs. De man werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij in afwachting van zijn over plaatsing naar het Huis van Bewaring werd ingesloten.
In de tweede woning, aan de Sint Josepstraat te Maastricht, trof de politie bij de doorzoeking bijna 14 gram harddrugs aan, alsmede enkele verpakkingsmiddelen en twee weegschaaltjes om de drugs af te wegen. Deze goederen werden in beslag genomen. De bewoner, een 34 jarige man werd door de politie aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar hij in de loop van de avond in verzekering werd gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie