Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht A'dam Amstelland 11-03-2002: einde gijzeling

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten

Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Gijzeling beëíndigd
11-3-2003. Aan de gijzeling in de Rembrandttoren kwam vanmiddag even na half vijf een einde met de zelfdoding van de 59-jarige gijzelnemer die op dat moment nog negen mensen in vasthield. Om kwart over vier vroeg de man na een intensief contact met professionele onderhandelaars van de politie om een korte pauze. Daarin wilde hij de gebeurtenissen van die dag op een rijtje zetten en in overweging nemen of de publiciteit die hij had behaald voldoende was. Nadat deze pauze trok hij zich terug in een toilet, schoot zich twee keer door het hoofd, waarna hij ter plekke overleed. De gegijzelden werden overgebracht naar een politiebureau waar ze zo veel mogelijk op hun gemak werden gesteld. Daarna werd hen een getuigenverklaring gevraagd. Ook familieleden werden desgewenst- opgevangen.

De identiteit van de gijzelnemer was al anderhalf uur na het begin van zijn actie bekend. Het gaat om een inwoner van Uithoorn die ernstig in de war was. Hij kwam vanmorgen om half tien de Rembrandttoren binnen om actie te voeren tegen breedbeeldtelevisie. De man was bewapend met een handvuurwapen en een Heckler & Koch machinegeweer. Verder droeg hij een pakket bij zich waarin explosieven zouden zitten. Dit pakket wordt nog onderzocht. Alle gegijzelden bleven bij de actie ongedeerd.
---

Gijzeling Rembrandttoren
Vanmorgen rond 09.20 uur nam een gewapende man in de receptie op de begane grond van de Rembrandttoren circa twintig personen in gijzeling. Hij belette hen het pand te verlaten. Nadat de melding binnenkwam, zijn direct de geëigende maatregelen genomen.

Onder leiding van de Amsterdamse Driehoek (de Hoofdofficier van Justitie, de Burgemeester en de Hoofdcommissaris) worden stappen gezet om de lopende gijzeling tot een einde te brengen. Zonder de strategie in deze prijs te geven, moge duidelijk zijn dat de driehoek alle noodzakelijke acties heeft ondernomen. De gijzelnemer wordt serieus genomen. Dat binnen de aanpak de belangen van de slachtoffers voorop staan, spreekt voor zich. Voor de communicatie met de gijzelnemer zijn professionele onderhandelaars ingezet. Over de inhoud van die gesprekken worden geen mededelingen gedaan.

Rond het middaguur liet de gijzelnemer zes vrouwelijke slachtoffers vrij. Deze slachtoffers zijn overgebracht naar een politiebureau, dat als opvangpunt fungeert. Op dit moment heeft de man nog ongeveer tien mensen onder controle. Ter plaatse zijn diverse hulpverleningsinstanties aanwezig.

In de loop van de ochtend heeft een groot aantal werknemers/aanwezigen van bovengelegen etages het pand kunnen verlaten. Ook deze personen zijn opgevangen op een politiebureau. Overigens is niet iedereen van de hogere verdiepingen naar buiten gekomen. Om hoeveel personen het gaat, is niet duidelijk. Ze lopen geen gevaar.

Veiligheidshalve is rond de Rembrandttoren een groot gebied afgezet. Dit betekent dat trein en metro ter plaatse zijn gestremd en passagiersstromen worden omgeleid.

De gemeente Amsterdam heeft (in de lijn van het Rampenplan) voor de familie en relaties van betrokkenen het informatienummer 020-5522122 opengesteld.

---

Schoolinbrekers aangehouden
07-03-2002. Gisteravond omstreeks tien over half acht is een 20-jarige man op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een school aan de Lodewijk van Deysselstraat. De politie ging naar de school in verband met een inbraakmelding en zagen verschillende personen in en uit lopen. Eén van hen kwam met een computer naar buiten. Bij het zien van de politie liet hij de computer vallen en rende weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Tijdens een zoekactie waarbij de vliegende brigade werd ingezet werden zes gestolen computers aangetroffen. Ook werd een tweede verdachte aangehouden. De daders bleken te zijn binnengekomen door een vernielde ruit. De verdachten zijn ingesloten.


---

Verkeerscontroles
07-03-2002. Dinsdag vonden er een aantal gerichte verkeerscontroles plaats in Amsterdam en omgeving. Daarbij werden in totaal 144 mensen op de bon geslingerd.

Groenelaan (Amstelveen)

Op de Groenelaan werden gisteravond 11 bestuurders bekeurd die de maximumsnelheid aan hun laars lapten. Ter plaatse mag 50 kilometer per uur gereden worden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur.

Hammarskjoldsingel (Amstelveen)

Op de Hammarskjoldsingel werden 12 bestuurders bekeurd. Ook hier mag maar 50 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 101 kilometer per uur.


1e C Huygenstraat

Op de 1e C Huygenstraat werden 17 mensen bekeurd voor diverse verkeersovertredingen, waaronder het rijden zonder autogordel en het rijden zonder rijbewijs.

IJ-Tunnel

Op de Prins Hendrikkade bij de IJ-Tunnel werden 45 mensen betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 107 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Weteringcircuit

Bij een gordelcontrole op het Weteringcircuit en het H.M. van Randwykplantsoen werden 68 mensen op de bon geslingerd. Naast het niet dragen van de autogordel werden diverse andere overtredingen geconstateerd, waaronder het rijden door rood en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs.


---

Taxichauffeur mishandeld
07-03-2002. Gistermorgen is een 23-jarige taxichauffeur op de taxistandplaats Dam door een collega mishandeld. De man kreeg traangas in zijn ogen gespoten.

Een meningsverschil over het innemen van een plaats op de standplaats leidde tot een woordenwisseling tussen de beide taxichauffeurs. Plotseling haalde één van de chauffeurs een busje traangas tevoorschijn en spoot zijn collega in de ogen. De inmiddels weggereden dader werd later in de ochtend met zijn taxi door surveillerende agenten gesignaleerd op het Rokin. De man negeerde vervolgens een stopteken en reed op een agent in. Door opzij te springen wist de politieman de auto te ontwijken. De identiteit van de dader is bij de politie bekend.

---

Schietpartij Westerstraat
07-03-2002. De recherche van bureau Beursstraat denkt de schietpartij te hebben opgelost die afgelopen zondag plaatsvond in de Westerstraat. Uit diverse verhoren kwam naar voren dat het om een uit de hand gelopen ripdeal ging. In de auto waarmee een aantal betrokkenen op de vlucht sloeg, werd circa 900 gram cocaïne in beslaggenomen. Morgen worden de zes gearresteerde personen voor de officier van justitie geleid. Mogelijk vinden meer arrestaties plaats. Het 44-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar.

Het incident deed zich zondagavond rond halft waalf voor. De politie trof na de melding van de schietpartij in de Westerstraat een auto met het 44-jarige slachtoffer aan. De auto met verdachten die van deze plaats was weggereden, werd kort daarna door alert politiepersoneel onderschept op de Gooiseweg. Daar volgde de arrestatie van de vijf inzittenden. In de vierwieler trof de politie ± 900 gram cocaïne aan. Al snel bleek dat de zaak te maken had met de handel in verdovende middelen.

Tijdens het rechercheonderzoek kwam naar voren dat de 20-jarige vriendin van het slachtoffer familie was van een aantal verdachten uit de vluchtauto. Dit gegeven wierp een nieuw licht op de zaak. Uit vervolgonderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer de verdachten cocaïne zou leveren. De overdracht van geld en verdovende middelen zou in de Jordaan plaatsvinden en wel in de Westerstraat. De deal vond plaats in de auto van het slachtoffer, waar twee aspirant kopers de verdovende middelen bekeken. Toen het op betalen aankwam ging het mis. Het schot dat afging verwondde het slachtoffer. Vervolgens stapten beide kopers met de bemachtigde drugs uit. Ze werden opgepikt door een passerenden auto, waarin handlangers zaten. Even later werden zij door de politie onderschept. Hier volgt het persbericht dat eerder is uitgebracht met betrekking tot deze zaak.

Gewonde bij schietpartij Zondagavond raakte een 44-jarige man uit Monnickendam gewond bij een schietpartij op de Westerstraat. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. In verband met deze schietpartij hield de politie op de Gooiseweg kort na het incident vijf inzittenden van een auto aan die bij de schietpartij was weggereden. Het betrof vier mannen en een vrouw (20, 27, 30, 35 en 52 jaar oud). Later werd in verband met deze zaak nog een verdachte aangehouden. Over het motief of de juiste toedracht is nog niets bekend. De recherche onderzoekt de zaak. Meer aanhoudingen worden verwacht.

---

Explosie in auto
07-03-2002. Vannacht rond drie uur werden de bewoners van de Molenbeekstraat opgeschrikt door een explosie. De klap had zich voorgedaan in een geparkeerde auto, waarvan de ruiten er uit waren geblazen. Er vielen geen slachtoffers. Uit het onderzoek komt tot nu toe naar voren dat er mogelijk sprake is van een explosief. De technische recherche is bezig met een onderzoek ter plaatse. In het kader van dit onderzoek is een ruime afzetting gemaakt. Dit om ook te bezien of er met de andere autos in de straat iets aan de hand is. Veiligheidshalve is een aantal bewoners elders ondergebracht. Over de achtergronden van de explosie is tot nu toe niets bekend.


---

Rijden onder invloed
07-03-2002. Gisternacht is een 50-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de bestuurder van een personenauto hevig slingerend rijden over de Legmeerdijk. Bij een blaastest aan het politiebureau werd een alcoholwaarde van 1.5 promille gemeten. De verdachte kreeg een proces verbaal, een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Theemsweg

Gisternacht is een 32-jarige man uit Haarlem aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte reed over de Theemsweg in de buurt van de tippelzone. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij een ademanalyse een alcoholwaarde van 1.95 promille werd gemeten. De verdachte kreeg een proces verbaal, een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

---

Straatrover aangehouden
07-03-2002. Gisternacht rond 04.00 uur werd een 29-jarige straatrover aangehouden op de Herengracht. Het slachtoffer, een 22-jarige Amsterdammer, stond bij een pinautomaat op het Singel toen de verdachte zijn portemonnee uit de handen rukte. De dader rende weg maar kon met behulp van een voorbijganger worden aangehouden. Ter plaatse gekomen politieagenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. De verdachte is in verzekering gesteld.


---

Gewapende autodiefstal
07-03-2002. Gisteravond rond 23.45 uur is onder bedreiging van een vuurwapen een 44-jarige Amsterdammer van zijn auto beroofd. Kort na het incident werd de auto aangetroffen en kon de 32-jarige verdachte worden aangehouden.

Surveillerende agenten zagen de auto rijden over de Daalwijkdreef. Toen de bestuurder de agenten in zicht kreeg ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. Hij had zich verstopt in de bosjes. De verdachte is ingesloten.
---

Steekpartij bij beroving
07-03-2002. Gistermiddag rond half twee zijn drie scholieren beroofd door twee onbekende jongens in de Binnenstraat van Daalwijk. Een 16-jarige jongen werd bij deze beroving in zijn been gestoken. De daders zijn ontkomen.

De drie scholieren kwamen net uit school toen zij in de Binnenstraat van Daalwijk werden aangesproken door de latere daders. De slachtoffers moesten hun waardevolle spullen afgeven. De 16-jarige scholier probeerde weg te rennen maar werd vastgepakt. Er ontstond een vechtpartij waarbij hij werd geslagen. De scholier wist toch te ontsnappen en rende weg gevolgd door zijn medescholieren. Hij zakte in elkaar en bleek tijdens de vechtpartij in zijn been gestoken te zijn. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht en zijn toestand wordt stabiel genoemd.

---


Wanbetaler aangehouden
07-03-2002. Gistermiddag rond vijf uur hield de politie bij een verkeerscontrole een 26-jarige bestuurder aan die nog 25 bekeuringen had openstaan. Het totale bedrag dat hij de Nederlandse staat verschuldigd was bedroeg 2348 euro. Over zijn vrienden had de man niet te klagen. Hij vond er één die dit bedrag voor hem wilde betalen. De man verliet met een schone lei het politiebureau.


---

Vrouw gewond
07-03-2002. Gistermiddag rond kwart over twee is op de Admiralengracht een 45-jarige vrouw gewond geraakt toen zij een houten plaat tegen het hoofd kreeg. De plaat was van vier hoog gewaaid. Hij maakte deel uit van meerdere platen die gebruikt werden bij bouwwerkzaamheden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


---

Gewapende overval
07-03-2002. Woensdagavond rond tien uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan het Buikslotermeerplein. Twee gemaskerde mannen met een vuurwapen kwamen tegen sluitingstijd de winkel binnen. Zij bedreigden een medewerkster en eisten geld. Hierop verlieten de daders de zaak en verdwenen met een onbekend geldbedrag. Van hen ontbreekt ieder spoor.


---

Overval horecagelegenheid
07-03-2002. Gisteravond vond er een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Elandsgracht. Rond tien uur reden twee onbekende mannen op een donkere scooter over de Elandsgracht. Eén van hen droeg een zwarte helm en de ander een witte. De man met de witte helm ging een houten dependance van een restaurant aan de Elandsgracht binnen, bedreigde een medewerkster met een mes en eiste geld. De vrouw werd daarbij in het gezicht gestoken of gesneden. Zij werd in een ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld en mocht daarna naar huis.

Na de overval stapte de overvaller met de witte helm met onbekende buit weer achter op de scooter van zijn kompaan. Het tweetal verdween in de richting van de Lijnbaansgracht en van hen ontbreekt ieder spoor.

---

Snelkraak
8-3-2002 Gisteravond rond acht uur hebben drie onbekende mannen getracht een etalage leeg te stelen van een juwelierszaak aan de Amsterdamseweg. Het drietal sloeg op de etalageruiten in. Zonder iets te hebben weggenomen vluchtten zij weg in een grijze Volkswagen Passat. De vluchtauto werd leeg aangetroffen op de Keizer Karelweg.

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen. Iedereen die informatie heeft over dit misdrijf of die getuige was van deze snelkraak of van het parkeren van de vluchtauto op de Keizer Karelweg, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer:


0 2 0 - 5 5 9 2 9 1 0

---

Inbrekers
Vanochtend rond zes uur zijn twee mannen van 32 en 38 jaar oud aangehouden in verband met een inbraak in een telefoonwinkel aan de Kamperfoeliestraat. De daders vernielden een ruit om de winkel binnen te komen. Over de omvang van de buit bestaat onduidelijkheid. Ze zitten nog vast.

Rond kwart voor zes kwam bij de politie een melding binnen dat er een inbraak had plaatsgevonden bij de telefoonwinkel. Een getuige had de inbrekers in een auto zien wegrijden. Politiemensen zagen direct na deze melding de bewuste auto rijden. Er was een doek over het kenteken aangebracht. De bestuurder negeerde stoptekens. Er ontstond een achtervolging over de ringweg A-10 waarbij een aanrijding met een andere auto ontstond. Daarbij raakte niemand gewond. De bestuurder kon vrij snel worden aangehouden. De passagier vluchtte weg maar kon korte tijd later ook worden gearresteerd.

---

Dronken en koud
Gisteravond rond negen uur werd een 30-jarige dakloze aangetroffen op het trottoir op de Raampoort (brug). De man had vermoedelijk teveel alcohol tot zich genomen. Hij voelde zeer koud aan en de komst van een ambulance werd verzocht. De man werd met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis overgebracht. Na te zijn opgewarmd is hij weer de straat opgegaan.

---

Nepagent aangehouden
07-03-2002. Gistermiddag rond half twee werd een 20-jarige nepagent aangehouden op de Nieuwendijk. De 21-jarige toerist liep over de Nieuwendijk en werd aangesproken door de nepagent. Hij toonde heel snel een identiteitskaart en zei in het Engels dat hij van de politie was. De toerist geloofde de man niet. De nepagent begon de toerist te fouilleren. De imitator had niet in de gaten dat er twee onopvallende politiemensen hem gade sloegen. Tijdens zijn arrestatie trakteerde de verdachte de agenten op een stortvloed van beledigingen. Hij werd ingesloten en is in verzekering gesteld.


---

Getuigen gevraagd!
26-2-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele (recente) misdrijven. Klik hier voor meer informatie.


---

Dossier
GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...