Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symmetric Mobile Solutions introduceert IntraPalm

Ingezonden persbericht

Symmetric Mobile Solutions introduceert IntraPalm

de laatste mobiele stap in de IT service delivery

WAARDENBURG, 20020319 -- IntraPalm, het eerste onafhankelijke enterprise-scalable Mobile Transaction Processing System (MTPS) ter wereld, zorgt ervoor dat knelpunten met betrekking tot het automatiseren, beheren, controleren en managen van de laatste cruciale stap in de IT service delivery definitief tot het verleden behoren. Het mobiele transactie verwerkingssysteem dat wordt geïntroduceerd door Symmetric Mobile Solutions, is algeheel inzetbaar op verschillende back-end omgevingen. Door gebruik te maken van de nieuwste mobiele technieken wordt het IT service delivery proces aanzienlijk verbeterd, wat flinke kostenbesparingen tot gevolg heeft.

Waarom IntraPalm?
Helpdesken en callcenters zijn tegenwoordig uitgerust met de meest geavanceerde systemen met als doel de klant zo optimaal mogelijk te bedienen tegen zo acceptabel mogelijke kosten. Het meest kostbare en moeilijkst te meten onderdeel van een service organisatie is het field service personeel, dat ter plaatse voor de klantondersteuning wordt ingezet. Door het ontbreken van "field service automation", wordt het onmogelijk de servicediensten real-time end-to-end te meten en dus de effectiviteit van de IT resources en haalbaarheid van de SLA's in kaart te brengen.

Een up-to-date IT configuratie database speelt in het service delivery proces een belangrijke rol. Vaak ontbreekt het echter aan tools om de configuratie database up-to-date te houden of ontbreekt de IT configuratie database in zijn geheel.

IntraPalm maakt het mogelijk de laatste stap in de IT service delivery inzichtelijk te maken. Het systeem verbetert het IT service management proces alsmede het IT assetmanagement proces bij het up-to-date houden van IT configuratie informatie, door gebruik te maken van de nieuwste mobiele technieken.

Techniek achter IntraPalm
IntraPalm bestaat uit een stuk middelware (IntraBus) waar verschillende applicatieconnectoren aan worden gekoppeld. De synchronisatie interface (IntraSync) onderhoudt de mobiele communicatielaag en zorgt voor een gegarandeerde transactieoverdracht tussen het mobiele apparaat en de serveromgeving. De communicatie tussen het mobiele apparaat en IntraSync verloopt via GSM, GPRS, UMTS, WLAN (Wireless LAN) of gewoon via een directe netwerkverbinding. Het open architectuur model maakt het mogelijk met praktisch ieder willekeurig transactie of API gedreven systeem te communiceren.

De cliëntapplicatie is eenvoudig op maat te maken en is geschikt voor ieder Windows CE ondersteunend apparaat. Randapparatuur zoals een Barcode scanner en printer zullen zeker helpen bij het sneller en efficiënter inventariseren, invoeren en labelen van de IT configuratie items.

IntraPalm is uitermate geschikt voor periodieke IT inventarisaties, enterprise field service automation, IT assetmanagement transacties en systeemkoppelingen waarbij meerdere omgevingen op één mobiel apparaat worden ontsloten. Er zijn o.a. connectors beschikbaar voor Peregrine's AssetCenter, ServiceCenter, FacilityCenter en voor BMC patrol. Bovendien kan er binnen een aantal weken een connector op maat worden gemaakt voor vrijwel iedere open transactie gedreven applicatie zoals bv. PeopleSoft of SAP.

In de praktijk
Als voorbeeld van een praktijkoplossing kunt u denken aan een helpdesk of callcenter dat een probleem doorstuurt naar een 2de of 3de lijns fieldservice engineer. Waar de service engineer normaal gesproken naar een FAX moest lopen, een vrije PC moest vinden of zijn laptop op moest starten om een nieuwe werkorder te ontvangen, ontvangt hij de werkorder nu digitaal op zijn Pocket PC. De werkorder bevat alle relevante gegevens zoals probleem-, apparatuur- en klantgegevens. De service engineer vertrekt naar de eindgebruiker en verhelpt ter plaatse het probleem. Digitaal worden de gegevens, zoals de oplossing van het probleem, de eventueel vervangen apparatuur en de exacte datum en tijd van het verhelpen van het probleem, direct verwerkt. De klant tekent tenslotte middels een digitale handtekening af.
Daarnaast is de service engineer direct in staat eventuele nieuwe problemen van dezelfde of andere eindgebruikers in te voeren, nieuwe IT configuratie items toe te voegen, configuratie items te wijzigen en de actuele configuratie c.q. gebruikerssituatie te controleren. De service engineer hoeft achteraf op kantoor geen papieren werkorders meer bij te werken en kan direct door met de volgende werkorder, welke hij inmiddels alweer digitaal heeft mogen ontvangen. De service engineer kan zich volledig op zijn primaire taak richten: het oplossen van problemen.

De IT service delivery manager weet direct of de afspraken in de bijhorende SLA's zijn nagekomen, is in staat om real-time werkorders uit te delen aan de service engineers, kan de productiviteit van de service engineer meten en zal hierdoor de algemene performance van de afdeling zien verhogen. De mobiele workforce en de daarbij behorende werkzaamheden kunnen door inzet van IntraPalm beter worden gemanaged en de helpdesk krijgt voor probleemafmeldingen geen zgn. call-backs meer. Door te kiezen voor één mobiel platform dat algeheel inzetbaar is op de verschillende back-end omgevingen kan al op korte termijn aanzienlijk geld worden bespaard.

Meer informatie
Voor meer informatie over IntraPalm, wat dit product kan betekenen voor uw organisatie of voor een end-to-end product demonstratie, kunt u telefonisch contact opnemen met Symmetric Mobile Solutions op +31 (0)418 65 49 54 of via (info@symmetric.nl).

Over Symmetric IT BV
Symmetric IT BV is een Nederlandse onderneming op het gebied van management- en ICT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. Symmetric Mobile Solutions is value added reseller voor de Benelux en geautoriseerd partner van JCube Corporation, leverancier van IntraPalm, IntraBus en IntraSync. De klanten van Symmetric IT zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening en de overheidssector. Meer informatie over Symmetric IT is te vinden op www.symmetric.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie