Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV: werkdruk-penalty in cao van Shell

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-02-2002

CNV wil 'werkdruk-penalty' in cao van Shell

Bij Shell is sprake van een hoge werkdruk. Om die aan te pakken, wil CNV Chemie en energie tijdens de komende cao-onderhandelingen bij Shell een `werkdruk-penalty' afspreken. Werknemers zouden voor elke ongeplande extra dienst een vergoeding van 159 euro moeten krijgen. De cao-onderhandelingen beginnen op 11 maart.

Evert Jan van de Mheen, cao-onderhandelaar namens CNV Chemie en energie, wil met de werkdruk-penalty bereiken dat Shell echt iets doet aan de werkdruk in het bedrijf. "Tijdens de vorige cao hebben we al afspraken gemaakt om de werkdruk aan te pakken, maar daar is nagenoeg niets van terechtgekomen. Een werkdruk-penalty zoals wij die nu voorstellen, is een uitstekend instrument om inzicht te krijgen in de werkdruk. Hoe meer penalties, hoe groter de noodzaak om maatregelen te nemen."

Wat het salaris betreft wil CNV Chemie en energie - in een eenjarige cao - een loonsverhoging van 4 procent per 1 april 2002 en een eenmalige uitkering van 1 procent (minimaal 500 euro). Gezien de goede resultaten van Shell is die eis vanzelfsprekend, vindt de bond.

Verder wil de bond een beter ouderenbeleid. Oudere werknemers die in de volcontinudienst werken, moeten meer mogelijkheden krijgen om over te stappen naar dagdienst, zonder dat zij te veel in inkomen achteruitgaan. Van de Mheen: "Iemand die nu van volcontinu- naar dagdienst overstapt, levert de ploegentoeslag helemaal in. Dat is een kwart van zijn salaris. Logisch dat veel mensen dat een hoge drempel vinden. Terwijl zij vanwege hun gezondheid best graag in dagdienst zouden willen werken. Wij pleiten daarom voor een soepele overstap." De cao, die eind maart afloopt, geldt voor in totaal 3.500 werknemers bij Shell Pernis en Shell Moerdijk. De onderhandelingsdata zijn: 11 maart, 27 maart en 10 april.

Nadere inlichtingen:

Evert Jan van de Mheen
010-4550050
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie