Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: District Eemland noord 11-03-2002

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Alcoholcontroles

EEMLAND NOORD- In het kader van de actie Doe nuchter, Rij alcoholvrij heeft de politie zondag 10 maart op verschillende plaatsen in het district gecontroleerd op alcohol in het verkeer.

In Bunschoten-Spakenburg op de Amersfoortseweg is tussen 14.00 en 17.00 uur gecontroleerd. 267 Bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Drie bestuurders hadden teveel gedronken.

Het betrof een 62-jarige man uit Voorthuizen. Hij had 0,54 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring. Een 45-jarige man uit Nijkerk zat met 1,85 promille alcohol achter het stuur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal tegen hem, opgemaakt.

Een 26-jarige Amersfoorter kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur omdat hij met 0,65 promille alcohol in zijn lichaam achter het stuur was gaan zitten.

Op de Kronkels in Bunschoten-Spakenburg werd tussen 14.00 en 14.30 uur gecontroleerd op alcohol. Bij 16 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van hen had teveel gedronken.

Aanrijding met alcohol op

EEMNES Zondagavond rond 19.30 uur werd de politie naar de Wakkerendijk gestuurd omdat hier een aanrijding had plaatsgevonden. Een 53-jarige man uit Eemnes bleek met zijn auto tegen een lichtmast te zijn gereden, die hierdoor volledig uit de grond gerukt was.

De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Man aangehouden

BAARN Een 44-jarige Utrechter is zondagmiddag 17.30 uur aangehouden op de Industrieweg in Amersfoort op verdenking van diefstal uit een tankstation aan de Eemweg in Baarn. Direct na de diefstal werd deze opgemerkt door het winkelpersoneel die in de auto de achtervolging op de man inzetten. Ondertussen hadden zij contact met de politie.

In Amersfoort werd de man aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man al een aantal keer getankt had zonder te betalen en dat de APK van zijn auto niet in orde was. De man is in Baarn ingesloten op het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie