Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zelfgemaakt eten of uit een potje voor het kind

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Wat is beter voor mijn kind, zelfgemaakt eten of uit een potje? 11 maart

Als je weinig tijd hebt of een dagje op pad bent met je kind, kun je prima kiezen voor kant-en-klare kindervoeding uit een potje. Dat levert voldoende voedingsstoffen en is net zo gezond als zelfgemaakte maaltijden. De voeding in potjes heeft soms wel minder smaak, is minder gevarieerd en is vaak erg fijn van structuur. Hierdoor leert je kind minder smaken kennen en hoeft het er nauwelijks op te kauwen.

Baby- of peutervoeding zelf maken is niet moeilijk. Het is echter wel belangrijk om bij het bereiden ervan hygiënisch te werk te gaan. Kleine kinderen zijn nu eenmaal veel gevoeliger voor voedselinfecties dan volwassenen. Gebruik daarom verse producten, was ze goed en gebruik bij de bereiding schone materialen.

Als je een maaltijd wilt bewaren, koel deze dan snel af en zet hem daarna afgedekt in de koelkast. Bewaar de maaltijd in de koelkast echter niet langer dan één dag.

Je kunt de maaltijden ook in grotere porties in een keer maken en die invriezen in porties voor één maaltijd. Vries het dan wel direct in. Ingevroren maaltijden kun je acht maanden bewaren in de diepvries.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie