Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De onzichtbare kant van reuma

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Reumafonds
Zoek soortgelijke berichten

Reumafonds

Wat doet het Nationaal Reumafonds?


Campagne 2002:
'Ter overname wegens reuma' - Reuma en werk

De onzichtbare kant van reuma
De campagne 'Ter overname wegens reuma' van het Nationaal Reumafonds staat dit jaar in het teken van 'Reuma & werk'. Rondom en tijdens de collecteperiode van 10 t/m 16 maart a.s komt u door heel Nederland de afbeeldingen op deze pagina tegen. De posters vragen aandacht voor reuma en de vergaande gevolgen van de ziekte op het leven van de patiënt. Reuma betekent afstand doen: van een hobby, sport of zelfs een baan of bedrijf. Voor veel patiënten weegt deze pijn minstens zo zwaar als de fysieke pijn. De campagne speelt in op deze 'onzichtbare' kant van reuma.

Reuma en werk
Dit jaar gaat de aandacht tijdens de collectecampagne uit naar het (gedeeltelijk) moeten inleveren van een baan, omdat de reuma het werken niet meer toelaat.
In het kader van deze campagne brengen het Nationaal Reumafonds en de Reumapatiëntenbond de brochure 'Reuma & werk' uit. Deze brochure biedt alle informatie over de regelgeving en procedures bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Omdat de regelgeving op dit gebied regelmatig aan verandering onderhevig is, vindt u de brochure alleen op internet.

De medewerkers van De Nationale Reumalijn hebben vanwege de campagne een aantal veel gestelde vragen over reuma & werk voor u verzameld. Lees ze op deze site.
Brochure on-line lezen/uitprinten »
Veel gestelde vragen over reuma & werk »

naar boven

Niet alleen de posters op straat vragen uw aandacht voor het thema 'reuma en werk'. Ook op tv wijden diverse programma's een item aan het onderwerp. Ervaringen van patiënten, on-line spreekuren, informatie van hulpverleners: het komt allemaal aan de orde. Kijk in het overzicht 'Reuma op tv' »
Ook vinden er tijdens de collecteperiode in het land acties plaats van allerlei aard die de campagne ondersteunen. Houd hiervoor de lokale en regionale bladen in de gaten én deze site.


Vliegende start collecteweek
De campagne 'Reuma & werk' gaat van start met de landelijke collecteweek, die plaatsvindt van 10 t/m 16 maart. Duizenden vrijwilligers gaan in deze week op pad om te collecteren voor het Nationaal Reumafonds.
De bekende illusionist Hans Klok verleende op magische wijze zijn bijdrage aan de aftrap van de collecteweek.
Meer over de vliegende start van de collecteweek »


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie