Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell en AXA beëindigen samenwerking in verzekeringen

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AXA Verzekeringen

Shell en AXA beëindigen samenwerking in verzekeringen

8 maart 2002

Shell en AXA Verzekeringen B.V. hebben in goed overleg besloten hun samenwerking op het gebied van mobiliteitsverzekeringen te beëindigen.

De reden is dat de hoge doelstellingen omtrent het aantal te verkopen polissen niet werden gehaald. Het was daarom voor beide partijen onvoldoende aantrekkelijk om de samenwerking voort te zetten. Shell en AXA beschouwen hun samenwerking, die in november 2000 werd aangekondigd, als een leerzame ervaring op het gebied van directe verkoop van verzekerings-producten op de Nederlandse markt.

Shell blijft in Nederland verder werken aan succesvolle productinnovaties als Shell Pura, groene stroom, Easypay en brandstofkaarten. Het bedrijf zal tevens doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor zijn klanten en het op de markt brengen daarvan.

Voor AXA ligt de focus in Nederland niet langer op het ontwikkelen van alternatieve distributiekanalen. AXA ziet zich nadrukkelijk als een intermediairverzekeraar en richt zich onvoorwaardelijk op de professionele tussenpersonen.

Het beëindigen van de samenwerking heeft geen directe gevolgen voor Shell Polis klanten. Deze zullen binnen enkele dagen schriftelijk worden geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie