Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 11-03-2002

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 11 maart 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: man beroofd
Een 36-jarige man uit Delfzijl is zondagavond beroofd. De man bevond zich in de woning van een kennis aan de Castorstraat. De kennis was niet thuis. Er werd aangebeld en toen het slachtoffer de deur opende kwamen twee hem onbekende mannen de woning binnen. Ze vroegen naar de bewoner maar toen ze in de gaten kregen dat die er niet was trok één van hen een mes en onder bedreiging daarvan maakten beide mannen het slachtoffer een geldbedrag van enkele tientallen euros afhandig. De politie onderzoekt de zaak.

Winsum: brand in woning
In een woning aan de Havenstraat in Winsum ontstond zaterdagmiddag een korte brand. Die ontstond doordat een poes een kaars omver liep in de slaapkamer van de 15-jarige dochter des huizes. De omgevallen kaars veroorzaakte slechts een smeulend vuur dat door de brandweer snel kon worden geblust. De slaapkamer liep wel aanzienlijk rook en waterschade op.

Appingedam: bromfietser onder invloed
De politie heeft zondagnacht op de Farmsumerweg in Appingedam een 38-jarige man uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op een bromfiets en bleek bij controle te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.4 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de Damster met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Groningen: rijden tijdens ontzegging
Omdat hij in een auto reed terwijl hem de rijbevoegdheid is ontzegd heeft de politie zondagnacht in de Bleekerstraat in Groningen een 21-jarige man uit de Stad aangehouden. Bij een routinecontrole kon de man geen rijbewijs tonen. Navraag wees de ontzegging uit die wegens rijden onder invloed is opgelegd. De man is na verhoor heengezonden.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagnacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 25-jarige automobilist uit Jubbega aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.5 promille uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Julianaweg in Groningen is zondagavond een 62-jarige inwoner van Rolde gewond geraakt. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto en botste tegen de vangrail. Hij werd door politiemensen in de wegberm aangetroffen. De man bleek versuft en in de war. In verband daarmee is hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat tevens werd geconstateerd dat de man alcohol had gedronken is van hem een bloedproef genomen. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: vernieling ruit
Zondagochtend werd op de Nieuwe Ebbingestraat een 26-jarige stadjer aangehouden. Getuigen meldden dat de man op straat aan het vechten was. Toen de politieagenten in de Ebbingestraat kwamen bleek dat de verdachte een tweetal ruiten had ingegooid. Hij werd daarbij door een getuige vast gegrepen en dit leidde tot een vechtpartij, waarbij de verdachte naar een mes greep. Agenten wisten de man met enig geweld te overmeesteren en mee te nemen naar het bureau. Bij een interieurwinkel bleek door de verdachte een straattegel naar binnen gegooid te zijn, waardoor schade aan meubels en een vloerkleed ontstond. Ook de ruit van een uitzendbureau werd vernield. De verdachte is na verhoor weggestuurd.

Groningen: mishandeling op straat
In de Visserstraat heeft de politie zondagochtend twee mannen uit Groningen, 17 en 27 jaar oud, aangehouden. De beide verdachten hadden in de Muurstraat ruzie gekregen met een 26-jarige man uit Bellingwolde en hem behoorlijk toegetakeld. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen en geschopt, waardoor hij een bloedende hoofdwond opliep. Volgens de beide verdachten zou het slachtoffer zich erg vervelend tegen hen hebben gedragen. Na verhoor zijn de beide mannen weggestuurd. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: meisje door auto geschept
Op de Paterswoldseweg werd zondagochtend een 6-jarige meisje door een auto geschept, waardoor het kind hoofd en beenletsel opliep. Het kind liep plotseling de rijbaan op. Een 58-jarige automobiliste uit Haren kon het slachtoffertje niet meer ontwijken, zodat het kind door de auto werd geschept. De traumaheli was snel ter plaatse. Na ter plaatse behandeld te zijn kon het kind naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: met fiets tegen hek
Op de Huizingermaar liep een 18-jarige vrouw uit Groningen zondagmiddag een beenbreuk op. Zij zat achter op de fiets van een 22-jarige Stadjer. Toen de remkabels van de fiets knapten vlogen beiden over de kop. Het slachtoffer kwam tegen een hek tot stilstand en brak daarbij haar been. Zij moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: diefstal fiets
Op de Gelkingestraat wist de politie zondagavond twee fietsen dieven aan te houden. Agenten zagen dat de beide mannen, 28 en 29 jaar oud, bij enkele fietsen aan het rommelen waren. Toen de agenten achter de verdachten aan liepen zagen zij dat de beide mannen in een steeg bezig waren het slot van ene fiets open te breken. Hierop werden de heren aangehouden. De 29-jarige verdachte zag kans vlak voor zijn aanhouding een groot mes weg te gooien. Nadat de heren aan het bureau waren gehoord en van een proces verbaal waren voorzien, mochten ze hert bureau weer verlaten.

Groningen: inbraak supermarkt
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt op het Helperplein. De daders gooiden een winkelruit stuk en namen diverse pakjes sigaretten weg. Een getuige zag de verdachten wegrijden in een personenauto. Een onderzoek in de omgeving leverde echter geen verdachten meer op. Wel werd een 43-jarige Groninger aangehouden die in een soortgelijke auto reed. Hij bleek met de inbraak niets van doen te hebben, maar gaf een valse naam op omdat zijn auto niet was gekeurd en de man geen rijbewijs bezat. Met een proces verbaal mocht de man het bureau verlaten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie