Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actuele beurskoersen in nieuws en op RDS-display

Datum nieuwsfeit: 11-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SKYRADIO

Sky Radio breidt beursnieuws uit

Actuele beurskoersen in nieuws en op RDS-display

De nieuwsuitzendingen van Sky Radio 100.7 FM zijn vanaf nu uitgebreid met extra beursnieuws. Naast de algemene stand op van de AEX, Dow Jones en Nasdaq, vermelden de nieuwslezers van Sky Radio tevens elk uur de grootste beursstijger en
-daler van dat moment.

Ook via de RDS-radiodisplay zijn de actuele grootste beursstijgers en dalers vanaf nu real-live te zien. Het Radio Data System (RDS) is
een met het radiosignaal meegestuurde digitale tekst, die wordt weergegeven op de display van de autoradio en op de kabel aangesloten stereosets. Naast de beurskoersen, wordt ook het weerbericht en diverse speciale acties op de RDS van Sky Radio weergegeven. Momenteel zijn er ruim 1,7 miljoen autoradio's uitgerust met RDS en thuis beschikken circa 700.000 personen in Nederland een radio met RDS.

Sky Radio heeft een grote groep luisteraars, die zich bezighoudt met
aandelen. Ruim 3,5 miljoen mensen van 13 jaar een ouder zijn geïnteresseerd in beleggingen. Maar liefst 58,2% daarvan luistert regelmatig naar Sky Radio 100.7 FM. Het is dus niet verwonderlijk dat de deze luisteraars graag op de hoogte willen blijven van belangrijke en actuele beursinformatie, die via de live nieuwsuitzendingen en RDS op Sky Radio worden vermeld.

Sky Radio 100.7 FM
Sky Radio 100.7 FM is met circa 5 miljoen verschillende luisteraars per week al jaren het best beluisterde radiostation van Nederland. Slechts onderbroken door nieuws en verkeersinformatie wordt 24 uur per dag non-stop de meeste popmuziek uitgezonden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie