Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ouders besturen Boerhaaveschool Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

12
MRT
18.44

Persbericht

Ouders besturen Boerhaaveschool
12-03-2002

Op de Boerhaaveschool vormt een groep ouders samen een bestuurscommissie. De school heeft hiermee een andere bestuursvorm dan de meeste andere openbare basisscholen. Net zoals de 1e Montessorischool in Beijum wil de bestuurscommissie meer bevoegdheden en taken. B&W hebben hiermee ingestemd.

B&W hebben in verband hiermee voor de bestuursstructuur voor de Boerhaaveschool een nieuwe verordening vastgesteld. In die nieuwe verordening staat welke bevoegdheden en taken aan de ouders in de bestuurscommissie worden overgedragen.

Voor de taken en bevoegdheden die niet zijn overgedragen blijft het college van B&W het schoolbestuur. Het college vormt overigens een bestuur op afstand en bemoeit zich zo weinig mogelijk met de dagelijkse gang van zaken op de school. Daar is in eerste instantie de directie voor verantwoordelijk. Ook medewerkers van de dienst OCSW hebben bepaalde taken. In een directiestatuut zijn de afspraken over de exacte verdeling van bevoegdheden en taken vastgelegd.

Het College van B&W vindt het belangrijk dat ouders actief een bijdrage leveren aan alles wat er op de scholen gebeurt. Zij stimuleert ouders om in ouderraden of medezeggenschapsraden te zitten of om de school om andere manieren te helpen, bijvoorbeeld bij leesprojecten. Het College vindt het ook belangrijk om ouders deel te laten nemen aan het besturen van een school. Ouders kunnen een goede klankbordfunctie vervullen voor de directie en het team omdat zij dichter bij de school staan dan het College van B&W.

Als ouders een school (mee)besturen, is dat in de vorm van een bestuurscommissie. Voor een bestuurscommissie zijn regels opgesteld zodat het voor iedereen duidelijk is wie voor welk onderdeel verantwoordelijk is. Deze regels zijn vastgelegd in een verordening. Voor de Boerhaaveschool zijn al sinds 1987 ouders actief in een bestuurscommissie. De bestaande verordening was hoognodig aan vernieuwing toe.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie