Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 12-03-2002

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Friesland 12-03-2002
Persberichten van 11/03 (13.00 uur) t/m 12/03 (07.00 uur)

Leeuwarden: bedreiging winkelpersoneel
Maandagmiddag bedreigde een 36-jarige man uit Leeuwarden een winkelbediende met een mes. Omstreeks 12.30 uur liep de verdachte een winkel aan het Hoeksterend binnen. Een van de personeelsleden herkende de verdachte als iemand die eerder een winkelverbod had gehad in verband met winkeldiefstal. Hij sprak de verdachte aan en vertelde hem dat hij de winkel niet in mocht. Daarop duwde de verdachte de bediende aan de kant en liep naar de tabaksshop. Toen de verdachte hoorde dat er meer personeel bij gehaald zou worden pakte hij een mes uit zijn zak en bedreigde de winkelbediende. Toen er meer personeel bij kwam gaf de verdachte zich gewonnen, borg het mes op en liep de winkel uit. Buiten de winkel werd hij door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De bediende, een 30-jarige man uit Leeuwarden, deed aangifte van bedreiging.

Leeuwarden: inbraak woning
Een 23-jarige vrouw heeft maandag aangifte gedaan van inbraak in haar woning aan de Konvooistraat. De vrouw had afgelopen woensdag de woning verlaten en zag maandagochtend bij thuiskomst dat video- en audioapparatuur waren ontvreemd. De dader(s) waren binnengekomen door een ruitje in de voordeur kapot te slaan.

Lemmer: inbraak woning
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de A Koopmanstraat. Men kwam binnen door een ruit met een breekvoorwerp open te maken. De gehele woning is doorzocht. De aangever, een 30-jarige man, vermist niets.

Franeker: vechtende winkeldief
Maandagmiddag rond 15.00 uur werd in een winkel aan het Ockingahiem een winkeldief betrapt. De man, een 27-jarige inwoner van Harlingen, had enkele tubes tandpasta en een pak frisdrank gestolen. Toen hij buiten de winkel door de bedrijfsleider werd aangesproken werd hij wild en agressief. Een vechtpartij volgde waarbij de bedrijfsleider, een 57-jarige man uit Franeker, werd geholpen door meerdere omstanders. De man is door de politie overgenomen en voor nader onderzoek ingesloten. Voor zover bekend vielen geen gewonden.

Harlingen: hennepkwekerij
Aan de Kimswerderweg is maandagmiddag een hennepkwekerij opgerold. In een loods was een complete kwekerij met verwarming en verlichting opgebouwd. Bij het aantreffen stonden er nog 75 planten in een bak en hingen circa 100 knoppen te drogen. De planten, knoppen en apparatuur zijn in beslaggenomen. De loods was in gebruik bij een 67-jarige vrouw uit Harlingen. Tegen haar en mogelijke mededaders wordt een nog een onderzoek ingesteld.
De elektra bleek buiten de meter te zijn omgeleid. Het energiebedrijf constateerde dat het zegel was verwijderd. De meter is in beslaggenomen en de verdachte wordt een boete van 7000 euro opgelegd. Daarnaast wordt aangifte gedaan van diefstal van stroom.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Maandagmiddag omstreeks 16.00 uur vond en aanrijding plaats op de Valeriusstraat. Een 51-jarige man uit IJmuiden reed met zijn personenauto over de Valeriusstraat en zag op de kruising met de Vivaldistraat een andere auto aankomen. Op het moment dat de man uit IJmuiden de kruising opreed trok die andere auto op en een aanrijding was het gevolg. De IJmuidenaar stopte op de parallelweg. De andere bestuurder reed door. Een getuige nam het kenteken op. De doorrijder kon aan de hand van de tenaamstelling van het kenteken worden achterhaald. Het betrof een 83-jarige man uit Leeuwarden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heerenveen: woninginbreker op heterdaad aangehouden Maandagavond omstreeks 21.15 uur kon bij een woning aan de Oude Molenweg een 29-jarige Heerenvener op heterdaad worden aangehouden bij een woninginbraak. De bewoonster, een 25-jarige vrouw, had geluiden gehoord en de politie gebeld. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en zag nog juist een man, de verdachte, aan de achterzijde van de bewuste woning wegvluchten. Na een korte sprint kon hij worden aangehouden. Het bleek dat hij met een schroevendraaier had geprobeerd een raam open te breken. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De bewoonster deed aangifte. Er wordt niets vermist.

Makkum: aanrijding met letsel
Maandagavond omstreeks 19.15 uur wilde een 83-jarige vrouw uit Makkum met de container de Klipperstraat oversteken. Terwijl ze overstak werd ze aangereden door een 38-jarige vrouw uit Sneek. Zij reed met haar personenauto achteruit en had de voetganger niet gezien. Ter plaatse is weinig straatverlichting. De voetgangster is met letsel aan het gezicht en een gebroken pols naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Oldeholtwolde: aanrijding met dodelijke afloop
Maandagavond vond op de A32 onder Oldeholtwolde een aanrijding plaats waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding van een ernstig ongeval op de A32. Ter hoogte van de parkeerplaats De Weeren bleek de gehele rijbaan geblokkeerd te zijn met vier zwaar beschadigde voertuigen. Van twee voertuigen waren beide bestuurders zwaar gewond; één van hen was bekneld. Verder was er nog een inzittende met borst letsel en een bestuurder met schouderletsel.
De beknelde bestuurster is door de brandweer bevrijd en door een ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Tjongerschans alwaar zij later overleed. Het betrof een 52-jarige vrouw uit Heerenveen. De andere bestuurster, een vrouw van 28 uit Driesum, is ter plaatse door een tweede ambulance gestabiliseerd en overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten waar ook zij kort daarna is overleden. Verder is een passagier, eveneens een vrouw, 43 jaar uit Heerenveen, ter observatie opgenomen in Drachten met, in ieder geval, inwendige kneuzingen. Een derde bestuurder, een 28-jarige man uit Wolvega, is naar het ziekenhuis in Drachten gebracht met, in ieder geval, een gebroken sleutelbeen.
Het verkeer kon ter plaatse via de parkeerplaats De Weeren worden omgeleid. Dat is ook nog vanochtend zo. De toedracht van het ongeval is nog niet helemaal duidelijk. De rijbaan blijft nog enige tijd afgesloten voor uitvoerig sporenonderzoek.

Leeuwarden: diefstal uit school
Maandagavond deed een 41-jarige man uit Noord-Scharwoude aangifte van diefstal van zijn jas uit een school aan de Rengerslaan. Omstreeks 23.00 uur wilde hij vertrekken en liep naar zijn jas bij de garderobe. Hij zag dat zijn jas met daarin een portemonnee met geld, sleutels en rijbewijs verdwenen was. Een getuige had juist daarvoor een man met die jas naar buiten zien gaan. De man was bij een ander in de auto gestapt en weggereden. De getuige had het kenteken genoteerd. De auto met de twee mannen werd omstreeks 02.50 uur aangetroffen in Dokkum. Ze bekenden de jas te hebben gestolen en inmiddels te hebben weggegooid. Beide verdachten, Dokkumers van 23 en 29 jaar oud, zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: aanhoudingen voor openlijke geweldpleging Afgelopen nacht omstreeks 03.45 uur zijn twee knapen uit Leeuwarden, beide 19 jaar, aangehouden na vernielingen op de Nieuwestad. De verdachten hadden met een fiets twee ruiten ingeslagen. Aan de hand van het door een getuige doorgegeven signalement konden ze nog ter plaatse door de politie aangehouden worden. Eén van hen probeerde nog te vluchten door hard weg te rennen, maar kon achterhaald worden. De twee knapen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De naam van de aangever moet vandaag nog achterhaald worden.

Lemmer: diefstal scooters
Vanuit een stalling op een schoolplein aan de Riensingel werden maandagmiddag twee bromscooters gestolen. Een 16-jarige scholier uit Lemmer deed aangifte van diefstal van zijn zwarte Aprilia SR50 Racing Ditech, met het verzekeringsplaatje FTQ-184. Een andere 16-jarige scholier uit Lemmer deed ook aangifte van zijn gestolen scooter, eveneens een zwarte Aprilia SR50. Nu met het verzekeringsnummer XSR-732. Beide scooters stonden op het stuurslot.

Boelenslaan: eenzijdig ongeval met letsel
Maandagmiddag omstreeks 13.40 uur vond op It Jachtfjild een eenzijdig ongeval plaats. Een 54-jarige inwoonster van Drachten kwam met haar bromfiets door onbekende reden ten val. Ter plaatse werd door een huisarts de eerste maatregelen reeds genomen. Met waarschijnlijk een gebroken schouder is de vrouw met de ambulance vervoerd naar ziekenhuis Drachten voor verdere behandeling.

Uitwellingerga: brand in boot
De brandweer moest dinsdagochtend omstreeks 03.45 uur uitrukken naar een boot in Stobberak in Uitwellingerga. Dit is zuidelijk naast autosnelweg. Het ging om een kruiser waar dagelijks in werd gewoond door een 42-jarige man. Die bleek daar al lange tijd te wonen. Een voorbijganger heeft de brand gezien en gemeld.
De bewoner verklaarde dat hij een gaskacheltje aan had willen steken. Gistermiddag omstreeks 15.00 uur had hij de boot verlaten en vannacht was hij 03.30 uur weer teruggekomen. Had de kachel weer aan willen steken. Na ontsteking van kachel is de zaak ontploft. De brandweer heeft boot geblust en onder de autosnelweg door naar noordelijke zijde van autosnelweg gesleept. De twee gasflessen werden gekoeld om te voorkomen dat ze zouden ontploffen. De bewoner is naar ziekenhuis gebracht. Hij had brandwonden opgelopen. De technische recherche zal vandaag onderzoek doen.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...