Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interlab BV introduceert nieuwe dienst 'Server Nation'

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Interlab BV introduceert nieuwe dienst 'Server Nation'

HAARLEM, 12 maart 2002

1996: Roger Heijkoop en Bo de Visser richten Vuurwerk Internet op en zetten de nieuwe standaard voor 'shared hosting'. Tienduizenden bedrijven zijn nu in staat om tegen veel lagere dan de toen geldende tarieven een kwalitatief hoogwaardige hostingdienst af te nemen.

'Shared hosting' gaat uit van het principe: vele (honderden) sites op één server om de kosten te drukken. Daar zit echter een veiligheidsrisico aan vast, want men is afhankelijk van de de 'drukte' van andere sites en men is volstrekt afhankelijk van de software op de server.

Inmiddels zijn de eisen van veel bedrijven veranderd. De vraag om privacy en veiligheid van de server en de mogelijkheid om eigen software en grote databases te draaien wordt steeds luider. Steeds meer bedrijven overwegen dan ook de overstap op een 'dedicated server'.

Een 'dedicated server' is een server die geheel ter beschikking staat van de klant. De provider zorgt voor kundige plaatsing, installatie van het sofwareplatform (bv. Windows of Linux) en voor het technisch onderhoud van de server.

2002: Roger Heijkoop en Bo de Visser richten 'Server Nation' op en zetten een nieuwe standaard voor 'dedicated servers'. Vanaf nu kan een bedrijf voor minder dan euro 2000,- een hoogwaardige server gebruiken die gebruik maakt van de beste faciliteiten die momenteel beschikbaar zijn.

"De keus was tot dusverre simpel: of je koos voor een eenvoudige server of voor een hoge prijs. Dat hoeft nu echter niet meer," zegt Bo de Visser, directeur van Interlab BV (de moeder van Server Nation). "We hebben gekozen voor de allernieuwste server van Intel, met een snelle processor, veel geheugen en schijfruimte. Toch is de prijs lager dan de meeste instapmodellen van de concurrentie. Voor een server als de onze betaal je meestal drie, vier keer zoveel als bij andere, vergelijkbare bedrijven!"

De servers staan geplaatst in het Cybercenter van TeleCity in Amsterdam. "Een strategische keuze" meent technisch directeur Roger Heijkoop, "alleen daar bleek men in staat aan te sluiten bij onze ideeën en de internationale plannen die we hebben".

Bo de Visser: "De klant hoeft nu alleen maar te kiezen voor een Unix of een Windows 2000 Platform. De server is standaard het beste wat we konden vinden en door standaardisatie en slim inkopen kunnen we onze prijs laag houden".

Voor meer informatie over Server Nation: www.servernation.nl

Meer informatie over Server Nation:
Server Nation is onderdeel van Interlab BV, een bedrijf dat zich bezig houdt met het bedenken en uitvoeren van professionele webapplicaties- en diensten. Na het succesvolle opzetten van Vuurwerk Internet (inmiddels verkocht aan Versatel) willen de voormalige Vuurwerk-eigenaren nu volgens hetzelfde concept Server Nation opzetten. Server Nation kiest voor de laatste technologie op dedicated server gebied, waardoor elke klant in staat wordt gesteld zijn server zelf optimaal te onderhouden met maximaal gegarandeerde bereikbaarheid en een minimale kans op downtime.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Interlab BV
Hans Bennink - Marketing Manager
Tel: 023 750 5958
Email: (hans@interlab.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie