Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 12-03-2002

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 12 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak met gestolen auto
Een beveiligingsmedewerker ontdekte maandagnacht bij een garage aan de Bornholmstraat een inbraak waarbij een auto hard van de locatie wegreed. Hij waarschuwde de politie die een 38-jarige Stadjer na een achtervolging met hoge snelheden onder een geparkeerde auto op een parkeerterrein aan de Dierenriemstraat aantrof. De verdachte had gereden in een gestolen auto. In de wagen lagen computerdelen en een faxapparaat. De spullen bleken afkomstig uit de garage waar de verdachte met de gestolen auto een raam had stuk gereden. Voor nadere onderzoek en verhoor is de Stadjer ingesloten.

Groningen: aanhouding in AZC
Een 31-jarige bewoner van het AZC aan de Laan van de Vrijheid is maandagavond aangehouden voor bedreiging van een medebewoner. De aangehouden man had zich de hele dag al agressief gedragen en bedreigde een 30-jarige medebewoner om onduidelijke redenen met een zakmes. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: man (25) heeft nog dagen tegoed
Bij en controle op de Ulgersmaweg maandagnacht werd een 25-jarige man uit Groningen in een auto aangetroffen. Na controle van zijn gegevens bleek de Stadjer nog 42 dagen te moeten zitten. Hij is aangehouden en overgedragen aan justitie.

Groningen: cv-ketels gestolen
Vanuit een bedrijfspand aan de Protonstraat dat verbouwd wordt zijn vier cv-ketels weggenomen. Werknemers van het bedrijf ontdekten de diefstal maandagochtend. De ketels waren netjes gedemonteerd en gezien het gewicht van de ketels met minimaal twee personen vervoerd. Een onderzoek is ingesteld door de politie.

Groningen: fietsendief aangehouden
De politie werd door een getuige maandag gewaarschuwd dat een 43-jarige Groninger een fiets aan het stelen was in de Nieuwe Ebbingestraat. De fietsendief kon in de Markstraat worden aangehouden. Op het bureau bekende hij de diefstal en kreeg een proces-verbaal voordat hij op vrije voeten werd gesteld.

Haren / Groningen: verkeerscontroles
Op de Rijksstraatweg in Haren werd maandagochtend een controle op bromfietsers gehouden. Er werden 26 brommers en 3 snorfietsen gecheckt. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven waaronder 12 voor een te hoog vermogen, 2 voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en 1 voor het negeren van een stopteken. Maandagmiddag werd er in de Zwanestraat gecontroleerd op het rijden in het voetgangersgebied. 29 fietsers en drie auto`s gingen op de bon. Ook in de Herestraat en de Oosterstraat werden 9 bekeuringen geschreven voor rijden in verboden richting en rijden in het voetgangersgebied.

Stadskanaal: aanhouding na vernieling
Wegens vernieling van een ruit van een bank aan de Hemendwarsweg in Stadskanaal heeft de politie maandagavond een 34-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden. Een toevallig passerende getuige hoorde een harde knal bij de bank en zag dat de ruit van de toegangsdeur was ingeslagen. De getuige zag direct daarop een auto wegrijden en noteerde het kenteken. De eigenaar van de auto kon worden opgespoord en deze verscheen korte tijd later met de dader, die na de vernieling bij hem in de auto was gestapt, aan het politiebureau. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, bleek de deur met een stoeptegel te hebben ingegooid. De man is ingesloten. Als hij nuchter is wordt hij gehoord. Een motief voor de vernieling is (nog) niet bekend.

Uithuizermeeden: licht letsel bij bedrijfsongeval Een 22-jarige werknemer van een bestratingbedrijf raakte maandagmiddag licht gewond bij een bedrijfsongeval aan De Vennen in Uithuizermeeden. De man bestuurde een minikipper voorzien van rupsbanden, geladen met zand, en reed daarmee vermoedelijk met een te hoge snelheid achteruit. Bij het wenden maakte het voertuigje een zodanige scherpe bocht dat de bestuurder van het apparaat werd afgeslingerd. Hij liep daarbij letsel op aan een hand. De man werd door ambulancepersoneel behandeld. De zaak is door de politie overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Warffum: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Juffer Marthastraat in Warffum is maandagmiddag een 48-jarige vrouw ui Winsum gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van Winsum en kreeg op de kruising met de Westervalge geen voorrang van een uit tegenovergestelde richting komende auto, bestuurd door een 75-jarige man uit Warffum, die voor haar langs linksaf sloeg. Het slachtoffer droeg geen autogordel en kwam door de aanrijding hard in aanraking met de voorruit van haar wagen. De vrouw is met hoofdletsel afgevoerd naar een ziekenhuis. De autos, die beide zwaar beschadigd raakten, zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Marum: twee gewonden bij verkeersongeval
Een 23-jarige vrouw uit Breda en een 59-jarige man uit Leerdam zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Marum. De slachtoffers zaten in een auto die bestuurd werd door de vrouw. Door onbekende raakte zij de controle over de auto kwijt waarna de wagen in een slip terechtkwam. De auto belandde in de berm en vervolgens in een sloot. De bestuurster liep buikletsel op; de man verloor enige tijd het bewustzijn. Beiden zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Appingedam: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Woldweg in Appingedam. Daarbij werd van 1107 voertuigen de snelheid gemeten. Vierentwintig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur.

Zuidbroek: Duitser bekeurd
Op de A7 bij Zuidbroek heeft de politie maandagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 36-jarige automobilist uit het Duitse Augsburg. De man had zijn auto zo vol gepakt met kartonnen dozen dat hem het uitzicht naar achteren via zijn binnenspiegel totaal werd ontnomen. Aan de auto ontbrak een rechter buitenspiegel. Nadat hij zicht naar achteren mogelijk had gemaakt en een geldboete van 57 euro had betaald, kon de man zijn weg vervolgen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie